TERKINI :

Friday, August 5, 2016

Rayuan Derma Tabung Hari Pahlawan - Mahfuz sarankan Rosmah jual cincin, barang kemas serta beg tangan untuk kumpul duit

Kenyataan Media

*RAYUAN DERMA TABUNG HARI PAHLAWAN : ROSMAH BOLEH JUAL CINCIN DAN BARANG KEMAS SERTA BEG TANGAN UNTUK TABUNG HARI PAHLAWAN*.

1.Menarik bila membaca saranan Datin Seri Rosmah Mansor isteri PM Najib yang meminta dan merayu GLC untuk menyumbang kepada Rayuan derma Tabung hari Pahlawan. *Memang wajar pun untuk GLC menyumbang pada Tabung Hari Pahlawan bagi mengenang jasa perajurit tanahair pada rakyat dan negara*.Malah bukan sahaja GLC tetapi seluruh rakyat dirayu dan digalakkan menyumbang.

2.Saya pun agak hairan *di mana perginya GLC dan kontraktor yang memperolehi banyak projek  dibawah kementerian pertahanan*.Berapa jumlah sumbangan mereka.Sedangkan kutipan derma tabung hari pahlawan terlalu kecil jika dibandingkan nilai projek yang diperolehi.Berapa jumlah sumbangan syarikat yang *memperolehi projek kapal selam,kereta perisai dan macam-macam projek bernilai milion dan bilion ringgit Malaysia*.Atau mereka lebih *banyak menyumbang untuk program program politik pemimpin Umno dari melihat kepentingan dan  kebajikan perajurit tanahair*.Takkan Rosmah isteri PM Najib tak tau di mana syarikat syarikat ini. *Atau syarikat ni pun turut  sumbang senyap-senyap pada Rosmah?*.

3.Saya pun nak tanya Rosmah dah berapa banyak sumbangan pada tabung hari Pahlawan. *Bukankah elok kalau Rosmah yang memiliki banyak beg tangan berharga,jam berjenama,cincin berlian,telefon tangan Vertu yang harga ratusan ribu ringgit dan barang barang kemas yang lumayan untuk disumbangkan pada tabung hari Pahlawan*.Saya percaya jika barangan milik Rosmah dicairkan kepada wang tunai banyak yang dapat membantu perajurit tanahair yang berjasa pada negara.

4.Boleh kut Datin Seri Rosmah kita buat jualan lelong barang barang Datin Seri?. *Bukan lelong sebarang lelong*.

#JomLelongBaranganRosmah
#BantuTabungHariPahlawan
#SelamatkanMalaysia

*DATO'HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
5pm Taman Al-Walid Alor Setar
5 Ogos 2016/2 Zulkaedah 1437H!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...