TERKINI :

Friday, August 12, 2016

PAS & UMNO nak bersatu... teruskanlah, tiada siapa yang menghalang anda..!!!

Ulasan GreenBoc

Siapa pulak yang halang PAS-UMNO untuk bersatu? Malah kita amat mengalu-alukan tindakan PAS untuk bersatu dengan UMNO bukan sahaja dalam isu RU355 malah, bersatu terus pun tak mengapa seperti yang diwarwarkan oleh Presiden PAS dahulu dengan gagasan Kerajaan perpaduan (Unity Governement).

Yang anehnya macai PAS yang berhempas pulas menafikan dakwaan wujudnya UG.

Walaupun kita pernah menyatakan bahawa Hudud dan RU355 hanyalah helah dan umpan UMNO untuk memisahkan PAS dari parti pembangkang yang lain dan untuk memusnahkan Pakatan Rakyat, tapi PAS, kerana kebodohan bersiasah, masih percaya kepada UMNO.

Walaupun PAS berpendirian bahawa parti mereka di bawah kepimpinan ulama, tetapi ulama tidak semestinya pandai mentadbir negara. Lihat sahaja bagaimana PAS hanya berupaya memerintah Terengganu cuma sepenggal.

Apbila kita membawa hal itu, melompat pula para macai PAS menyatakan bahawa PAS tewas kerana SPR tidak adil.

Dah jika kamu tahu SPR tidak adil, mengapa kamu bersekongkol dengan kerajaan UMNO BN? Mengapa tak turut sama di dalam himpunan BERSIH 4.0 dahulu yang mahukan pilihanraya bersih dan adil?

Masih hendak perjuangkan hudud. Apakah hanya itu semata-mata perjuangan PAS?

Nak keredhaan Allah pula jadi alasan. Kalau nak keredhaan Allah semata-mata maka lebih baik dari badan dakwah, bukan parti politik. Perjuangan parti politik hanya mendapat keredhaan Allah jika menentang pemerintahan yang zalim, bukan bersekongkol dengannya.

Itu yang disampaikan oleh Rasulullah s.a.w.

“Jihad yang paling afdhal adalah dengan berkata benar di hadapan pemerintah yang zalim.”
[Riwayat at-Tirmidzi no. 2174, Abu Daud no. 4344 dan an-Nasa’ie no. 7834]

Kemudian beralih pula alasan dengan POLITIK MATANG. Jika politik matang jadi sandaran, tak berlaku peperangan diantara Rasulullah dengan kumpulan Quraisy di Mekah. Rasulullah boleh sahaja menerima pelawaan Abu Jahal dan Abu Lahab yang snaggup memberi dedak yang besar kepada Rasulullah saw.

Tetapi semua jenis dedak yang berupa pangkat, harta kekayaan dan jawatan-jawatan tersebut ditolak mentah oleh Rasulullah saw.

Mengapa Rasulullah saw menolak "POLITIK MATANG" (menurut tafsiran PAS), malah memilih untuk berperang dengan kaum Quraisy itu?

Sebabnya Rasulullah saw tahu kaum Quraisy itu mempunyai agenda tipu muslihat dengan dedak-dedaknya itu.

Kalau nak bersatu dengan UMNO. Teruskanlah. Ia lebih baik kerana akan lebih jelas diantara mereka yang benar-benar menentang kezaliman daripada mereka yang berpura-pura menentangnya tetapi sebenarnya bersekongkol untuk mempertahankan kezaliman tersebut.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...