TERKINI :

Tuesday, August 9, 2016

Najib perlu saman Sarawak Report atas tuduhan pemberian wang RM90juta kepada PAS

Kenyataan Media

*NAJIB JANGAN LEPAS PELUANG UNTUK SAMAN SARAWAK REPORT*

1.Tuduhan pemberian wang oleh PM Najib sebanyak RM90 juta kepada Pas melalui orang atasan Pas yang dibuat oleh Sarawak Report (SR) *bukan sahaja mencalarkan nama baik Pas malah telah menyebabkan kerosakan berganda terhadap integriti politik PM Najib dan negara*.Berbagai tuduhan yang telah dibuat oleh SR terhadap PM Najib  *berlalu tanpa Najib membersihkan namanya dan negara dengan mengheret SR ke muka pengadilan*.

2.Kini Najib dituduh memberi wang kepada Pas sebanyak RM90 juta untuk menjauhkan Pas dari pakatan pembangkang. *Tuduhan berat ini  menggambarkan permainan dan percaturan politik jijik Najib bagi terus mencengkam kuasa dengan pemberian wang yang berunsur rasuah untuk membeli lawan politiknya*.

3.Tuduhan ini akan menjejaskan nama baik negara dan akan menghilangkan kepercayaan masyarakat antarabangsa kepada Malaysia serta menjunamkam index rasuah Malaysia. *Tuduhan ini juga akan merosakkan politik Malaysia yang dilihat begitu kotor dan jijik dengan amalan korupsi*.

4.PM Najib tidak boleh lagi membiarkan tuduhan berat SR berlalu tanpa saman Najib kepada SR. Sebelum ini dakwaan isu RM2.6 bilion yang masuk ke dalam akaun peribadi dinafikan oleh Najib di peringkat awal akhirnya ternyata benar dengan pengakuan Najib sendiri kononnya sebagai derma tok arab*.Rakyat menanti tindakan Najib menyaman SR sebagai tanda usaha membersihkan nama Malaysia dipersada antarabangsa*.Pas sudah bersedia untuk saman SR.Najib bila lagi. *Rakyat tak mahu mendengar pengakuan Najib RM90 juta itu sebagai derma politik peribadi pahlawan Bugis kepada peribadi orang atasan Pas*.

#BeraniKeranaBenar.

*DATO'HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
Taman Al-Walid Alor Setar
9 Ogos 2016/6 Zulkaedah 1437H

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...