TERKINI :

Saturday, August 6, 2016

Mahfuz hairan macam mana KPN boleh duduk diam tanpa apa-apa tindakan terhadap budak Naib Ketua Pemuda UMNO

*KES BUDAK KHAIRUL:KPN JANTAN KA*?


1.Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar nampaknya *tak dak teloq atau bukan jantan bila berdepan dengan budak Khairul Naib Ketua Pemuda Umno yang menjadi suruhan Umno*.Mana tidaknya,pada waktu budak ini buat laporan polis terhadap tiga Tan Sri dia menyatakan mempunyai bukti yang kukuh.

2.Bila di siasat polis, KPN menyatakan laporan Khairul bersifat andaian sahaja.Maknanya laporan palsu yang diberikan kepada polis. *Tiba tiba 3 Ogos 2016 budak Khairul ini beri tahu media dengan laporan polis yang dia buat dia telah berjaya menghalang komplot untuk menggulingkan PM Najib dan Kerajaan*.Dia juga mempertahankan laporan yang dia buat adalah mewakili suara hati pemuda Umno termasuk Khairi Jamaludin walaupun PM Najib dan KJ menyatakan tindakan Khairul adalah tindakan peribadi dan bukan pendirian pemuda Umno.

3.Kenyataan budak Khairul suruhan Umno ini telah *menghina KPN dan PDRM*.Khairul seperti menidakkan kenyataan KPN yang menyatakan siasatan kes dihenti dan ditutup kerana laporan Khairul hanya bersifat andaian.Kenyataan budak Khairul suruhan Umno ini seolah menyatakan yang *Polis bangang tak tahu jalankan siasatan*.

4.Saya hairan macam mana KPN boleh duduk diam tanpa apa apa tindakan terhadap budak Khairul.Apa yang KPN takut pada pemuda Umno. *Adakah KPN kita bukan seorang jantan bila berdepan dengan pemuda Umno*.Apa yang ditakuti KPN budak Khairul,KJ dan Najib. *Adakah KPN juga dah dapat dedak lembu daging*.

5.Saya menyarankan *Tan Sri Khalid meletakan jawatan sebagai KPN dan cukup menyandang pangkat Koperal mengambil laporan aduan orang awam di balai Polis Menglembu Ipoh* jika gagal mengambil apa apa tindakan pendakwaan terhadap budak Khairul Umno selewat lewat hujung bulan Ogos ini.

‪#‎DakwaKhairul‬
‪#‎TebusMaruahPenjawatAwam‬
‪#‎SejahteralahMalaysia‬.

*DATO'HJ MAHFUZ HJ OMAR*
Ahli Parlimen Pokok Sena
9.00am Taman Al-Walid Alor Setar
4 Ogos 2016/1 Zulkaedah 1437H

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...