TERKINI :

Wednesday, August 10, 2016

Isu RM90juta : Kenapa tetiba membisu...???

Oleh: Mohd Sayuti Omar

Sehingga pukul 4:00 petang ini saya belum terbaca apa-apa komen dan kecaman daripada pemimpin lain parti agama  sebagai menyokong kecaman Tuan Ibrahim Tuan Man kepada Sarawak Report yang memfitnah parti itu dengan melaporkan ada pemimpin yang "tankerdah" RM90 juta daripada Najib.

Setiausaha Agung Takiyuddin Hassan juga diam membisu, begitu juga dengan naib-naib presiden, kecauli yang bergelar Ustaz Idris. Presideng lagilah senyap terus. Mursyidul Am dan juga timbalannya senyap terus. Ketua ulama juga mengambil sikap tawakus yang sama.

Setiausaha Majlis Syurga Ulama (MSU) juga bisu terus. Ketua penerangan MSU juga terkancing mulut. Ketua pemuda apa lagi, mungkin hanya berdoa sambil melurut janggut atau asik masuk bilik air kerana tiba2 dibahan "dedas". Kenapa diam?

Patutnya sudah kenyataan rasmi dikeluarkan oleh parti itu berhubung laporan Sarawak Report itu. Apabila Tuan Ibrahim seorang sahaja yang berkokok bak jalak atas julai jambu, maka ia dilihat sebagai kenyataan peribadinya sahaja.

Apakah perlu bermesyuarat dan menyemak setiap kata dan bahasa dalam laporan berkenaan? Atau pun sedang menyembunyikan sesuatu yang kian hampir terlondeh kini? (Kalau ada kenyataan dari mana2 pemimpin besar parti itu sila cut page di sini, kita kongsi). Hendaknya Pokemo tidak mendedahkan apa yang benar berlaku. Trims.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...