TERKINI :

Saturday, July 9, 2016

Selamat Pengantin Baru Datuk Suraya Yaacob

Agong hadir majlis perkahwinan Datuk Suraya Yaacob

ALOR SETAR - Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah berangkat ke Dewan Centennial Kolej Sultan Abdul Halim di sini untuk menghadiri majlis perkahwinan Exco Pembangunan Wanita, Kebajikan Masyarakat, Pertanian dan Asas Tani, Pembangunan dan Usahawan Kedah, Datuk Suraya Yaacob.

Terdahulu majlis akad nikah Suraya dan pasangannya Datuk Zulkifli Ishak yang merupakan ahli perniagaan berlangsung di rumahnya di Lorong Menteri di sini pada pukul 9.45 pagi dengan dihadiri keluarga terdekat.

Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong berangkat tiba di Dewan Centennial pada pukul 12.30 tengah hari.

Turut berangkat ialah Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah yang juga Tunku Temenggong Kedah, Tan Sri Tunku Sallehuddin Sultan Badlishah bersama isteri, Puan Temenggong Kedah, Puan Sri Tengku Maliha Tengku Ariff.

Tunku Laksamana Kedah, Tan Sri Tunku Abdul Hamid Thani Sultan Badlishah dan Tunku Panglima Besar Kedah, Tan Sri Tunku Puteri Intan Safinaz Tuanku Abdul Halim turut berkenan menghadiri majlis.

Yang turut hadir ialah Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah, anggota-anggota exco serta pegawai-pegawai kanan negeri. - Bernama

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...