TERKINI :

Sunday, July 17, 2016

Percaturan Yang 'buta' oleh Tan Cheng Hoe menyebabkan Kedah jadi lauk di Larkin

By : Ammar Yasier

Tamat sudah perlawanan yang pada mulanya dianggap perlawanan yang sengit tetapi sebaliknya yang berlaku apabila skuad Helang Merah seolah-olah dipukau setelah tewas 5-0 kepada pasukan JDT.

Melihat secara keseluruhan,permainan JDT tidaklah sebaik yang dijangkakan namun yang membezakan antara pasukan Kedah dan JDT adalah SEMANGAT! hanya segelintir pemain Kedah yang dilihat bermain secara bermati-matian sedangkan yang lain hanya bermain sambil lewa.

Percaturan jurulatih Kedah yang masih 'buta' dalam melihat kelemahan pertahanan dan penjaga gol Kedah membunuh skuad Hijau Kuning pada malam ini. Dengan kelibat penjaga gol,Farhan yang dilihat sering kali melakukan kesilapan mudah ditambah pula dengan aksi yang longlai dan mengecewakan oleh Kapten Kedah,Khairul Helmi dan Bang mengecewakan seluruh penyokong setia Kedah.

Dengan kemasukan Amar sekali lagi merosakkan permainan Kedah yang sebelum ini dengan permainan hantaran pendek. Bercakap berkenaan penyerang Kedah,Thiago dan Shane,mereka ini mempunyai naluri sebagai penyerang tulen namun kelebihan ini tidak diambil oleh pemain Kedah yang lain untuk terus melorong bola kepada mereka berdua.

Secara keseluruhan, TCH perlu dan wajib merehatkan Kapten kedah,Khairul Helmi dan penjaga Gol Kedah,Farhan jika tidak mahu melihat pasukan Kedah terus menjadi lauk kepada pasukan lain. Sudah tiba masa untuk Kedah mengubah formasi kepada 4-4-2 dan bermain secara aggresif.

Lilitan Kapten Kedah seharusnya diberikan kepada pemain lain seperti Liridon dan juga Azmeer yang dilihat mempunyai kesungguhan apabila bermain.

Tiada guna untuk menulis panjang jika  pihak pengurusan dan kejurulatihan pasukan Kedah terus bersikap tidak mahu mengambil pendapat penyokong.

WAHAI PEMAIN, JIKA ANDA BERMAIN UNTUK DUIT, ANDA TIDAK AKAN HIDU KEJAYAAN.

Bermainlah dengan semangat,jangan terlalu mudah berputus asa. Jika hendak melihat kepada penyokong,mereka banyak kali kecewa namun mereka tetap menyokong pasukan Kedah tanpa putus asa.

#RombakPertahanan
#RombakPenjagaGol
#Kfa
#LuahanPenyokong

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...