TERKINI :

Friday, July 15, 2016

Membentuk Pakatan Besar Pembangkang

Pakatan Pembangkang yang lebih besar amat perlu dalam menangani peningkatan hilang kepercayaan kepada kepimpinan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak dan parti Barisan Nasional.

Ia bukan sahaja soal Pakatan Harapan yang selama ini memimpin gerakan politik massa  mengubah regim BN, tetapi juga kini disertai oleh kelompok yang berpecah dari Umno yang menuntut perubahan kerajaan. Termasuk dalam gelombang menolak BN ini ialah Gerakan Selamatkan Malaysia pimpinan Tun Mahathir Mohamad.

Sudah tiba masanya semua tenaga ini digembelingkan untuk mobilisasi rakyat ke arah mengubah kerajaan BN kepada kuasa politik baharu yang dipimpin oleh Pakatan Pembangkang Bersatu yang terdiri dari semua elemen yang mahukan perubahan politik lebih baik untuk Malaysia.

Saya mengharapkan aset sokongan PH diperluaskan termasuk Sabah dan Sarawak lewat persefahaman yang bersifat strategik, teknikal dan taktikal bagi menghadapi BN dalam PRU ke 14 akan datang.

Apa yang menjadi titik pertemuan perlu dibina momentum sehingga mampu Pakatan Besar Pembangkang melahirkan satu manifesto bersama dengan satu tujuan iaitu Selamatkan Negara dari Kediktatoran dan Korupsi.

Saya amat yakin kekuatan Pakatan Harapan akan bertambah dengan kebersamaan berbagai pihak khususnya kelompok Umno yang berpecah untuk kita meneruskan usaha mengubah BN dan membina Malaysia dengan tawaran baru.

Sekian,

Dato' Dr Mujahid Yusof Rawa
Ahli Parlimen Malaysia
Naib Presiden Amanah Negara

Bertarikh 15 Julai 2016

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...