TERKINI :

Wednesday, July 20, 2016

Adakah YB PAS Selangor akan dihumban kedalam neraka sebab kritik Ulama

Jika tak suka ulama di kritik jangan masuk politik. Mengkritik ulama di dalam bidang politik bukan menghina sebab ulama bukan maksum. Walaupun  ulama pewaris nabi tapi ulama juga tidak terlepas dari melakukan kesilapan.

Sudah jadi lumrah jika ulama menceburi bidang politik maka ianya tidak mampu mengelak dari melakukan kesilapan. Jika pemimpin politik bertaraf ulama boleh mengurangkan melakukan kesilapan ketahap paling minima maka ulama tersebut akan mampu bertahan lama untuk menguruskan hal hal politik dan pentabiran seperti almarhum tok guru nik aziz walaupun berbagai tekanan yang di lakukan oleh musuh keatas almarhum tok guru.

Jika ulama itu tidak bijak mengurus politik dan tidak peka dengan pengundi dan juga tidak peka dengan keadaan di persekitaran maka ianya hanya sekadar mampu mempertahan kuasa  sepenggal sahaja.

Oleh kerana yb dato iskandar samad bersama kepimpinan pas selangor peka dengan keadaan politik yang sebeginilah maka yb iskandar sanggup mengeluarkan satu kritikan yang pedas kepada kepimpinan ulama dengan menganggap kepimpinan ulama pas masih berada di dalam perigi buka. Adakah yb iskandar samad dan para kepimpinan pas selangor bakal dihumban kedalam neraka kerana mengkritik ulama walaupun mereka juga mempunyai kad keahlian pas?

Bang Non..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...