TERKINI :

Tuesday, June 14, 2016

Tiada keperluan melantik pemangku MB Kedah

PETALING JAYA: Tiada cadangan untuk melantik pemangku Menteri Besar Kedah ekoran masalah kesihatan yang dihadapi Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Bakar Din menegaskan perkara itu sambil mengakui segala urusan pentadbiran kerajaan negeri pada masa ini berjalan lancar.

“Kita belum ada keperluan untuk melantik pemangku Menteri Besar. Segalanya berjalan dengan lancar dan tiada lagi urusan yang memerlukan saya berjumpa dengan beliau di hospital, …kalau boleh kita tidak mahu mengganggu beliau sehinggalah beliau pulih sepenuhnya,” katanya di Pejabat SUK di Wisma Darul Aman, seperti yang dilapor Berita Harian Online.

“Sekiranya keadaan terlalu mendesak, baru saya akan pergi berjumpa dengan beliau,” katanya lagi.

Ahmad Bashah kini dirawat di Hospital Pulau Pinang (HPP) selepas disahkan menghadapi komplikasi usus namun bukan serius.

Bakar dalam laporan yang sama juga menggesa agar rakyat negerinya tidak mengganggu Ahamd Bashah dengan kerap melawat beliau supaya proses pemulihan tidak terganggu.

“Ahmad Bashah masih dipantau doktor pakar dan beliau hanya akan dipindahkan ke wad biasa apabila keadaannya bertambah baik,” jelasnya lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...