TERKINI :

Tuesday, June 14, 2016

Rafizi - Benarkah rakyat sedang tertawakan saya atau rakyat sedang bengang dengan Rosmah

Rafizi Ramli

Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa minggu lepas berkata saya diketawakan oleh rakyat kerana sudah ketandusan isu sehingga membawa isu penggunaan jet oleh Datin Seri Rosmah Mansor yang ditanggung rakyat. Katanya itu memang hak Datin Seri Rosmah sesuai dengan kedudukan beliau sebagai isteri Najib Razak.

Saya tidak terkejut bila Tan Sri Annuar Musa menyerang peribadi saya (kononnya rakyat mentertawakan saya) apabila ditanya media mengenai pendedahan ini. Dalam Parlimen pun beliau pernah menggunakan kata-kata yang tidak sopan untuk menyerang peribadi saya. Cuma saya ingin mengingatkan Tan Sri Annuar Musa dan pimpinan Umno bahawa dari jumlah rakyat Malaysia yang menonton video yang saya dedahkan dan reaksi mereka, jelas bahawa yang ditertawakan adalah Datin Seri Rosmah Mansor, Dato’ Seri Najib Tun Razak dan Umno sendiri.

Setakat jam 730 pagi ini (sejak dimuatnaik pada hari Jumaat, 10 Jun 2016 jam 1250 tengahari), video Datin Seri Rosmah Mansor menaiki jet dengan beg-beg yang diangkut telah ditonton oleh 1,049,309 penonton di Facebook saya, dikongsi sebanyak 16,800 kali dan telah muncul di “timeline” 2,260,537 akaun (sila lihat dibawah). Ini tidak termasuk capaian di laman-laman lain seperti Malaysiakini, Youtube dan sebaran melalui whatsapp. Jumlah tontonan melebihi 1 juta orang dalam tempoh kurang 4 hari jelas menunjukkan isu ini benar-benar menimbulkan kemarahan rakyat.

Oleh itu terpulanglah kepada pimpinan Umno untuk memperlekehkan pendedahan ini atau mengambil tindakan segera untuk menangani kemarahan rakyat itu.

Jangan kata saya tak nasihat awal-awal.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...