TERKINI :

Sunday, June 19, 2016

Parti kalah kena bangkit untuk PRU14

SHAH ALAM – Parti yang kalah pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar dan Sungai Besar hari ini perlu menerima kekalahan dan mula memperbaiki kelemahan parti masing-masing.

Penganalisis politik, Dr Muhammad Shamsinor Abdul Azzis berkata, langkah tersebut lebih penting bagi meraih sokongan pengundi dan masyarakat pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

“Antara Pas dan Parti Amanah Negara (Amanah) kita tahu memang wujud persaingan. Sekiranya Pas atau Amanah kalah antara satu sama lain, parti yang kalah perlu cari kelemahan parti sendiri dan segera baiki.

"Samalah juga dengan BN, sekiranya BN mengalami kekalahan ada kedua PRK atau salah satu PRK, BN perlu segera memantapkan parti sebelum menjelangnya PRU,” katanya ketika dihubungi Sinar Online, hari ini.

PRK bagi kawasan Parlimen Sungai Besar diadakan hari ini bagi mengisi kekosongan kerusi berikutan kematian penyandangnya, Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Tan Sri Noriah Kasnon dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lalu.

Ia diadakan serentak dengan PRK Kuala Kangsar, Perak juga berikutan kematian Ahli Parlimen kawasan itu, Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad dalam nahas yang sama.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...