TERKINI :

Wednesday, June 8, 2016

Malang sungguh Malaysia bila yang tak cerdik mengurus negara & rakyat | Undilah AMANAH

MALANG.......

Malang sungguh Malaysia bila yang tak cerdik dibiarkan mencatur perjalanan negara dan rakyat.

Ahli Parlimen Langkawi dikhabarkan dan dilaporkan berkata bahawa "Gaji wakil rakyat bukan rakyat bayar tapi kerajaan bayar dan duit kerajaan bukan lah duit rakyat".

Alasannya mudah iaitu kerana rakyat sudah menyerahkan duit kepada /Kerajaan/Negara jadi duit itu sudah menjadi duit Kerajaan/Negara bukan lagi duit rakyat.

Malang sungguh kerana Ahli Parlimen Langkawi juga merupakan Ahli Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara atau dalam Bahasa Inggerisnya ialah Public Accounts Committee (PAC). Tidak kah Ahli Parlimen Langkawi tahu kenapa Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) itu ditubuhkan dan apakah maksud Wang Negara atau Public???

Lebih malang lagi beliau juga merupakan Pengerusi Keretapi Tanah Melayu Berhad yang juga merupakan harta awam di bawah Khazanah Negara.

Kalau orang sebgini dibiarkan dan terus dibiarkan menjadi pencatur dan peneraju perjalanan negara dan khazanah negara, tunggulah masanya kita semua tidak akan mendapat apa-apa daripada apa yang kita usahakan untuk negara.

Negara ini seolah-olah mereka punya dan kita tiada apa-apa hak langsung kerana bukan kita yang menyumbang kepada negara sebaliknya duit kita adalah duit mereka.

BERANI BERUBAH - TERUS BERUBAH

Zulhazmi Shariff

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...