TERKINI :

Friday, June 17, 2016

JANGAN RASA BERSALAH BERI LAPORAN KEMASKINI KESIHATAN MB KEDAH - BEKAS MENTERI

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2016/01/Ahmad-Bashah2.jpg

Pihak yang bertanggungjawab tidak sewajarnya merasa bersalah untuk memberikan maklumat terkini dari masa kemasa mengenai keadaan kesihatan Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah yang telah masuk hari keenam berada di hospital.

Beliau telah dikejarkan ke Kedah Medical Center(KMC) Sabtu lalu setelah pengsan ketika mempengerusikan suatu mesyuarat tetapi dipindahkan ke Hospital Besar Pulau Pinang untuk menjalani pembedahan usus.

Suatu Kenyataan Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah mengatakan bahawa beliau terpaksa berada di wad ICU sehingga keadaannya pulih.

Media di minta membuat laporan mengenainya hanya dari kenyataan rasmi dari Pejabat Setiausaha Kerajaan atau MB tetapi sehingga ini belum ada kenyataan terkini mengenai keadaan MB Kedah itu samaada masih berada dalam ICU atau telah keluar.

Ketidak konsistensi laporan mengenai keadaan kesihatan MB Kedah itu bermula sejak dari penapian pengsan kepada hanya pitam, tidak serius tetapi kemudiannya terpaksa di kejarkan ke Hospital Besar Pulau Pinang kerana alat kelengkapan rawatannya lebih baik bagi komplikasi usus dan kemudian diketahui berada dalam Wad Rawatan Kecemasan( ICU) kerana jalani pembedahan usus.

Berbagai spekulasi timbul kerana tidak adanya konsistensi dalam lapuran itu dan menimbulkan anggapan seperti ada usaha untuk menyembunyikan keadaan sebenar kesihatan MB Kedah itu.

Oleh kerana perlantikan Datuk Seri Ahmad Bashah sebagai MB berlaku berlaku atas penyingkiran Mukhriz Tun Mahathir maka orang ramai merasakan mereka dinapikan untuk mengetahui keadaan yang sebenar yang mungkin selari dengan sentimen mereka.

Hal lini adalah berbanding dengan lapuran kesihatan mengenai bekas dua MB Kedah yang ketika menjalani rawatan senantiasa dikemaskini iaitu Datuk Azizan dari Pas dan Datuk Syed Razak yang diberkan tekanan dengan berbagai lapuran negatif setiap hari bagi membolehkan penyingkirannya disegerakan untuk digantikan dengan Mahathir Khalid.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...