TERKINI :

Thursday, June 16, 2016

Jangan Dengar Cakap Najib dan Hj Hadi

June 15, 2016 / Unknown Soldier

Semua orang baca- Najib nasihatkan orang ramai jangan dengar cakap pembangkang. Siapa yang hendak dengar nasihat najib? Cakap pada orang pandai, tapi tarbiyah diri sendiri tidak tahu.

kalau dia cakap di selangor, dia lupa bahawa pembangkang ialah UMNO. Dia lupa juga bahawa dalam PRU13, di Semenanjung, UMNO/BN hanya dapat 46% undi popular- manakala pakatan rakyat dahulu memperolehi 53%.

Cakap Najib dan haji Hadi yang kita jangan dengar. dua orang ini adalah pemeras ugut. Najib blackmail rakyat dengan mengugut akan menyekat bantuan dan kemudahan jika menyokong Pakatan. Ustaz Hadi pula melakukan spritual blackmail dengan mengugut kalau tak undi PAS masuk neraka, berdosa, celaka tak dapat pahala.

orang munafik memang saling tolong menolong.

Jangan kita silap. Isu dalam PRK Sungai Besar atau Kuala kangsar bukan nya DAP. Bukan juga mengenai akta 355 mahkamah syariah. Bukan mengenai Cina hendak ambil alih kuasa Melayu didalam negara ini.
Kita mesti waspada dengan tektik mengalih pandangan dari isiu sebenar. PAS bersubahat menganiayai rakyat selagi berkawan dengan setan2 dari umno.

Mari kita address isiu yang pertama- DAP, cina dan parti perkauman. Kemudian kita sentuh sedikit mengenai taktik basi pas yang boleh gerenti orang pahala, masuk syurga, dosa dan celaka. Tak Habis2 hendak peras ugut orang Melayu.

http://www.roketkini.com/wp-content/uploads/2015/07/Hadi_Awang_Najib_Razak.jpgAdalah seorang bekas ketua hakim mengulangi cerita bohong, menakutkan pengundi Melayu bahawa jika Amanah menang, maka DAP dan orang cina akan menguasai politik negara ini.

Cuba kita bayangkan ini. Agihan kuasa atau struktur politik negara ini sudah pun berada dalam angan orang melayu. Sejak 60 tahun lebih dah dalam sejarah politik moden. Sudah beratus tahun sebelum kedatangan British.

Kecuali sejak akhir2 ini jenis Melayu yang menguasai politik negara terdiri dari perompak,orang yang tidak boleh dipercayai, yang pindah wang secara haram, mencuri duit rakyat Malaysia, masukkan duit dalam akaun peribadi, tipu dan tipu unuk keluar dari masaalah yang dia cipta sendiri. Chief crook atau crook- in- chief ialah Najib Tun Razak.

Tidak ada ancaman terhadap struktur kuasa Melayu dalam negara ini. Lihat kepada raja2 Melayu. Adakah kita lihat raja Melayu itu terdiri dari bangsa Cina? Boleh atau tidak Cina jadi raja? Tidak boleh.

Raja2 melayu ialah benteng terakhir mengekalkan dan gerenti kepada penguasaan negara ini dalam tangan orang Melayu.

Lihat pula pada komposisi demografi. Demografi itu destiny. Selagi Melayu itu dan bumiputera merupakan majority penduduk negara ini, ianya gerenti bahawa kuasa politik akan kekal dalam tangan orang Melayu.

Menjelang tahun 2035, Melayu di semenanjung akan jadi 85% dari jumlah penduduk. Itu pun sudah cukup untuk jamin, melayu kekal kuasa politik mereka.

Tapi mereka mesti memilih Melayu terbaik untuk jadi pemimpin negara. Bukan orang macam Najib.

http://4.bp.blogspot.com/-EVEmZKVQO4k/Vo0enpHMRKI/AAAAAAAAta8/nOH7Yh8p_Lo/s320/najib-hadi.jpgLihat lagi agihan kuasa Melayu. Dalam semua negeri MB nya Melayu. Khusus dalam negeri yang beraja Melayu. Setiausaha kerajaan semua Melayu. Sampai kepada pimpinan akar umbi, 99% ketua kampung adalah Melayu. Penghulu semua nya Melayu.

Dalam keadaan begini, bagaimana DAP atau parti cina boleh memecah monopoli kuasa Melayu? Yang mengganti Melayu ialah Melayu juga. Yakni Melayu yang lebih baik daripada Melayu yang ditempa dalam acuan UMNO yang korap dan rasuah.

Lihat pula pada undang2 tertinggi iaitu perlembagaan Malaysia. Ianya menjamin kedudukan orang Melayu, raja mereka, agama mereka, Bahasa mereka. Dengan Melayu merupakan majority dalam parlimen- bagaimana struktur kuasa Melayu boleh di tukar sewenang wenang nya?

Hanya, kita mesti berfikiran terbuka; bahawa tidak semua Melayu itu mahu masuk dan kekal dalam UMNO jika UMNO itu sudah jadi parti yang korap dan rosak.

Yang rasa terancam ialah UMNO. Pertama sebab pimpinan nya tidak baik. Tidak perlu kita hurai mengenai perkara ini panjang lebar. Satu dunia tahu siapa najib TUn Razak. Comandeer- in-chief- apa dia suka dia ambik.

Dan menteri2 yang menjadi konco2 nya, yang sudah gemuk macam pacat dan lintah itu akan terus menyokong nya. Sebab mereka akan terus mempacati dan melintahi darah rakyat.

Kedua sebab UMNO tidak adapt dengan perubahan masa. Parti UMNO tidak boleh bersendirian memerintah negara dan dia kena buang tabiaat perkauman nya. Jangan melihat semua dari mata kaca mata- mereka- lawan- Melayu. Them against us.

Kalau kita sudah buat silap dan melakukan kesalahan bahkan jinayah, kita kena tanggung risiko kita diadili.

Kenapa orang Melayu dan orang UMNO sendiri mahu terus menyokong Najib? apa dia boleh buat kepada negara ini kecuali yang dibenarkan oleh kedudukan nya? Dan kedudukan nya ditentukan oleh kita semua. Dia seorang, kita yang ramai.

Menyokong Najib tidak Islamik. Sebab itu saya kata, orang Melayu ini secara purata nya menipu diri sendiri dan hikpokrit. Kita kata dan megah mengistiharkan kita Islam itu dan ini. Tapi kita merelakan rasuah, pencurian wang, pimpinan yang tidak boleh dipercayai, yang tidak mahu bertanggung jawab, berbohong, zalim menggunakan undang2 untuk pecat dan ugut rakyat.

Kerana kita bersikap begini dan merelakan semua ini, itulah sebab nya dalam Islamicity Index, kita menduduki tempat ke 33 manakala Singapura negara dimana majority penduduk nya bukan Islam tapi, mengamalkan prinsip2 mulia yang dianjurkan Islam berada pada tahap ke 7.

Mengenai tok lebai yang kesana kemari memberi jaminan pahala masuk syuraa, berkuasa untuk kata dosa pahala nya, jadilah2 menipu orang Melayu.

Negara orang Melayu hancur jika mereka kufur dan engkar kepada kebaikan dan kebajikan. Hancur jika mereka butakan mata kepada kemungkaran.

Negara tidak hancur kalau tidak ikut cakap haji hadi dan pas. Mereka ini manusia biasa, pemimpin nya, macam kita semua kecuali mungkin mereka lebih intense mengIslamkan kehidupan mereka. Tapi itu tidak menjadikan mereka lebih istimewa dari kita semua. Sebab yang mengadili kita ialah Tuhan dan Tuhan mengadili kita dari segi ketaqwaan.

Kalau kita kata kita dari Jemaah Islam tapi kita menyokong dan membutakan mata kepada kemungkaarn yang dilakukan oleh pimpinan negara, kiata tidak perlu ikut cakap parti seperti pas.

Kalau kita kufur dan kita berpeluk tubuh, kita beri alasan tidak mahu menolak pimpinan yang jahat sebab kita syaratkan mesti nampak dengan 4 saksi, kita menampakkan diri kita sebagai pihak yang tidak cerdik dan tidak sensitif. Siapa yang hendak dipimpin oleh orang jenis ini?

Negara kita makmur tapi kalau kita sendiri kufur yakni menolak dan membelakang prinsip bernegara secara Islamik, maka negara kita akan musnah dan hancur.

Dan inilah yang berlaku pada negara Saba beribu tahun yang lalu. Rakyat negara Saba mencapai kepandaian dan teknoloji yang tinggi dapat mengalirkan air ketanah gersang mereka. Kerana itu, tanah negara mereka menjadi subur dan menghasilkan rezeki dan pencapaian ekonomi yang tinggi.

Tapi oleh kerana rakyat nya dan pemimpin nya kufur yakni membelakangkan prinsip2 mulia dalam seni bernegara, maka negara itu hancur lebur dan kemewahan dan kekuatan ekonomi yang dicapai mereka musnah. Negeri Saba menjadi padang jarak padang terkukur.

Pengajaarn nya: bukan sebab kita tidak dengar cakap orang macam haji jadi, ustaz idris, atau harun din atau nik Amar yang menyebabkan kita dosa, kita tidak dapat pahala dan jahanam. Tapi kalau kita menolak dan membelakangkan prinsip dan nilai2 mulia yang terkandung dalam al Quran,maka binasa negara kita ini.

Lebih baik ada Islamic state of mind dan Islamic code of conduct. [sumber]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...