TERKINI :

Friday, June 10, 2016

Duhai UMNO & PAS, Apakah ISLAM & MELAYU mundur di MALAYSIA disebabkan DAP..???

Isu2 dalam PRK.
June 9, 2016 / unknown soldier


Isiu dalam PRK SG besar dan Kuala Kangsar ialah kepimpinan negara yang rasuah. lambang segala rasuah ialah 1MDB. 1MDB mendedahkan ada permuafakatan jahat antara PM Najib dengan budak suruhan nya Shahrol Azral, Jho Low dan lain2. 1MDB ialah moyang kepada cucu cicit rasuah.

Ianya pakatan jahat yang tidak Islamik. Sebab Quran kata kita berkerjasama untuk kebajikan dan perbuatan baik dan meningkatkan taqwa, bukan berkerjasama dan berpakat melakukan kejahatan. Lihat Al Quran 5:2

Jadi PAS jangan hendak kelentong orang Melayu lagi. Cuba terangkan- tidakkah permuafakatan dengan UMNO ialah untuk melakukan kejahatan? DAP tidak ada kena mengena dengan perbuatan mungkar yang dilakukan oleh pemimpin UMNO.

Ada pecah amanah, pemindahan wang secara haram, penipuan, cubaan untuk menyekat penyiasatan dan menyekat keadilan, penggunaan kuasa secara salah. Ianya bukan satu isiu sahaja tapi isiu yang mengandungi pelbagai salah laku dan pelanggaran undang2. Arkitek utama dalam skim penipuan ini ialah Najib Tun Razak.

Ini bukan kes zina yang memerlukan 4 saksi yang betul2 melihat persetubuhan sedang berlaku atau antan masuk lesung. Kalau kebarangkalian Najib melakukan itu lebih dari kebarangkalian tidak melakukan nya, Najib melakukan nya. Bukti salah laku pula ada dari seluruh dunia.

Haji Hadi dengan pemimpin PAS boleh terus hidup dalam awan kayangan memilih untuk berpihak kepada Najib. Mungkin Najib telah bayar mereka dalam pelbagai bentuk. Najib ialah cash is king punya orang. Dia selesai masaalah dengan memberi rasuah kepada trouble makers.

Orang Islam jenis apa yang memuliakan pencurian, pecah amanah, penipuan, pemindahan wang haram? Antum jangan ingat anta semua ustaz, ana semua akan ikut babi buta.

Isu orang Melayu ialah bukanya DAP punca permasaalahan orang Melayu; akan tetapi kita kena tanya, seperti Zaaba tanya dalam tahun 1927, kebuasan pemerintah daripada bangsa mereka sendiri keatas diri mereka sebagai punca musibah bangsa Melayu.

Kenapa setelah bertahun orang Melayu memerintah dan jadi penguasa, nasib orang Melayu belum dibaiki? Dari segi pendidikan mereka ketinggalan. Dari segi perniagaan mereka ketinggalan. Dari segi pendapatan, orang Melayu terkebelakang. Ini semua berlaku ketika negara kita diperintah oleh bangsa Melayu kita sendri. Pernah kita fikir perkara ini?

Yakni mengapa sementara kuasa berada dalam tangan orang Melayu, bangsa kita masih di belakang? Kepada saya, ertinya ialah penguasa Melayu tidak menolong bangsa kita sendiri dan kita sendiri tidak ada prinsip yang menyokong kemajuan yang sebenar.

Pemimpin Melayu rasuah dan orang Melayu pula lupa bahawa selagi kita tidak mengobah apa yang ada dalam dii kita, maka Allah tidak mengubah nasib bangsa Melayu. memuliakan kemungkaran dan kejahatan adalah perbuatan tidak Islamik.

Ianya bukan orang anti Islam atau anti bill persendirian Haji Hadi. Bill itu orang UMNO pun tak sokong. Mereka pakat tidak mahu datang jika undi dilakukan kerena, mereka tidak hendak dilihat tidak menyokong. Perasuah dan kaki minum mana mahu sokong bill ini.

Sebetulnya, jika orang tidak sokong, bukan tanda mereka anti Islam- tapi pembentangan itu suatu tindakan politik yang bodoh. It’s a stupid political stunt yang tidak membawa apa2 kebaikan kepada orang Islam.

Bolehkah pertambahan denda lebih dari RM5000, tambahan bilangan sebatan, dan lain2 yang sudah ada pun dalam kod penal kita menyelesaikan masaalah Melayu dan umat Islam? Ia nya akan menghasilkan tataurus dan pentabiran pemerintah yang baik, keadah berkerajaan yang demokratik atau memberi kuasa kepada individu yang tidak di undi oleh rakyat melakukan apa yang mereka fikir, menyamai hukuman Islam?

Jangan kita layan jika orang Pas ajak kita jadikan isiu artikel 355 sebagai isiu. Selama ini dengan bidang kuasa mahkamah syariah terhad, adakah keIslaman kita kurang baik?

Kita hendak sibuk perkara tersebut, tapi kita tutup mata mengenai isiu rasuah, salah guna kuasa, penindasan, kebuasan pimpinan, pecah amanah, pentdabiran koro, songlap wang. Kita berdiam diri bila rakyat rasa tidak selamat diancam oleh kebusan pemerintah. Kita berdiam diri bila negara diancam oleh kebuasan dari luar. Sebab kita tidak membina perlindungan negara kita- alatan tentara kita tidak standard, kepimpinan tentera kita tidak dinamik. Ketua angkatan tentera yang sudah pencen tidak mahu kita pencenkan.

Ini perkara2 lebih penting dari mencipta isiu artifisal DAP akan menguasai negara kita ini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...