TERKINI :

Monday, June 20, 2016

Antara HUDUD, JAWATAN, WANG RINGGIT DAN KUASA..???

ANTARA HUDUD, JAWATAN, WANG RINGGIT DAN KUASA..

http://www.selangorku.com/wp-content/uploads/2012/09/suk-pkr.jpg
- PAS tidak memutuskan hubungan dgn PKR kerana Kerusi ADUN PAS banyak di Selangor sedangkan di P. Pinang kerusi ADUN PAS cuma ada 1 sahaja.

- PAS tidak memutuskan hubungan dgn PKR kerana banyak Jawatan Exco kerajaan Negeri Selangor disandang oleh ADUN PAS sedangkan di P. Pinang PAS cuma menyandang 1 sahaja jawatan Exco dlm kerajaan negeri. Dan Exco tersebut telah dipecat oleh kerajaan negeri kerana sering tidur dalam mesyuarat hingga banyak tugas2 yg dipertanggung jawabkan tidak mampu diselesaikan.

- PAS tidak memutuskan hubungan dgn PKR kerana hampir 65% jawatan Exco / Ahli Majlis di dalam PBT seluruh Selangor disandang oleh ahli PAS.

- PAS tidak memutuskan hubungan dgn PKR kerana 90% jawatan ketua kampung di Selangor dipegang oleh ahli PAS.

-PAS tidak memutuskan hubungan dgn PKR kerana menantu Haji Hadi (Din Ayam) menyandang jawatan dalam GLC Selangor serta mempunyai saham RM900,000 di dalam GLC tersebut.. Sepatutnya Jawatan penting dalam mana2 GLC harus dipegang oleh anak negeri, Din Ayam bukan anak negeri Selangor..

Hakikat sebenar PAS masih terus bersama PKR adalah kerana JAWATAN, WANG RINGGIT dan KUASA walaupun semua rakyat tahu bahawa kesemua Ahli Parlimen PKR telah menurunkan Tanda Tangan dalam surat aku janji (SD) bagi menolak perlaksanaan HUDUD..

Jika dinilai antara DAP yg menolak HUDUD melalui Verbal dgn PKR melalui tanda tangan SD maka sepatutnya musuh utama PAS adalah PKR bukannya DAP...

Sebab itu bagi Admin HUDUD PAS yg dibawa oleh Haji Hadi hanya bahan POLITIK bagi mengugut pemimpin politik dan rakyat jelata..

Teuku Zacharyah Iskandar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...