TERKINI :

Saturday, May 14, 2016

Tahniah kepada 1.2 juta rakyat yang mahu Najib berundur

najib muhyiidn
PETALING JAYA: Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan tahniah kepada 1.2 juta rakyat Malaysia kerana berani menandatangani Deklarasi Rakyat yang menuntut pengunduran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Beliau juga yakin jumlah tandatangan yang menuntut pengunduran Najib itu akan bertambah dari semasa ke semasa.

“Saya percaya lebih ramai yang akan tampil berbuat demikian sebagai pernyataan komitmen untuk menyelamatkan Malaysia daripada pemimpin yang rasuah dan pecah amanah.

“Sekalung tahniah kepada pasukan petugas Deklarasi Rakyat yang telah bertungkus lumus mengumpul tandatangan di segenap pelusuk tanah air. Syabas saya ucapkan! Undur Najib! Selamatkan Malaysia!,” katanya dalam laman Facebooknya.

Beliau berkata demikian mengulas pengesahan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa 1.27 juta tandatangan telah berjaya dikutip di seluruh negara.

Dalam pada itu, Dr Mahathir juga berkata akan menyerahkan sendiri dokumen yang dinamakan Deklarasi Rakyat itu kepada Yang di-Pertuan Agong dan sedang mendapatkan perkenan untuk menghadap.

Katanya, walaupun sasaran sejuta tandatangan pada tahun ini berjaya dilaksanakan lebih awal, tandatangan lain akan terus diterima.

Mahathir berkata, sebanyak 1.07 tandatangan dikumpul melalui atas talian dan 200,000 lagi melalui pengedaran borang secara fizikal.

Sebanyak 50,000 lagi direkodkan di laman alternatif Change.org.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...