TERKINI :

Saturday, May 7, 2016

Pertanyaan Tokey D'Herb yang tak ada jawapan sampai sekarang..!

Dia cuma tanya MB Kedah kemana MB Kedah nak belanja 30juta duit yang dia nak taja.

MB Kedah berkeras cakap "TAK PAYAH TAHU BAGAIMANA KITA URUS 3O JUTA TU." Di sebabkan tidak mendapat satu keterangan jelas bagaimana tajaan 30juta nya itu mahu di belanjakan, D'Herb bertindak dengan walau masih mahu menaja pasukan Kedah tetapi mengambil langkah berhati hati  dengan hanya mencairkan dana tajaan menggunakan formula 5m by 5m. Tajaan berperingkat 5juta-5juta.

Tidak berpuas hati dengan tindakan D'Herb tidak mahu melepaskan dana 30juta "seketoi" sekaligus MB Kedah langsung menolak tajaan D'Herb.

Malah bukan takat itu seterusnya D'Herb di malukan dengan MB Kedah menggunakan ayat HAK RAKYAT KEDAH AKAN DI RAMPAS JIKA KEDAH MENERIMA TAJAAN D'HERB.

Kononnya D'Herb minta Tanah sebagai balasan utk tajaan. Walhal isu utama ialah D'Herb cuma nak tahu bagaimana dan kemana wang 30juta tajaannya itu nak di belanjakan. Ialah....bukan duit kerajaan..kan ke itu duit D'Herb...mestilah dia nak tahu adakah 30juta tu akan sampai atau tidak ke kumpulan sasaran dia iaitu PLAYER SERTA KEBAJIKAN MEREKA.

Dia risau jika tidak di selia nanti wang itu bakal habis ke tangan "buaya" dan "penyamun" dlm kerajaan negeri dan penyangak dalam KFA.

Terkilan dengan serangan MB Kedah Ahmad Bashah terjadapnya kini D'Herb menyerang balas MB Kedah sekali dia maki semua KEYBOARD WORRIOR MB Kedah iaitu budak budak TCK(TeamCyberKedah).

Memang memalukan bila MB Kedah di label sebagai PENIPU oleh ahli perniagan.

Salahkan dia jika cuma nak tahu bagaimana nanti wang tajaannya  di belanjakan? Perlukah D'Herb di malukan sebegini oleh MB Kedah?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...