TERKINI :

Monday, March 14, 2016

Akhirnya Ahli Majlis Tertinggi Umno akui yang Deklarasi Rakyat jejaskan kedudukan mereka

Shahidan akui Deklarasi Rakyat jejaskan kedudukan Umno

KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Shahidan Kassim tidak menolak bahawa kedudukan parti Melayu itu terjejas susulan pengwujudan Deklarsi Rakyat yang diketuai oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.

Katanya, bagi memastikan kedudukan UMNO kembali kuat, pemimpin tertinggi perlu mengambil tanggungjawab menjelaskan kepada rakyat berhubung kemelut yang berlaku.

Malah, penyertaan Timbalan Presiden UMNO yang digantung, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Naib Presiden, Datuk Seri Shafie Apdal menambahkan lagi keyakinan rakyat terhadap deklarasi yang dibentang itu.

“Kalau kata (UMNO) tak terjejas tak betul. Dia mesti ada kesan. Kita (MT) harus jelaskan pada rakyat bahawa langkah terbaik menukar pemimpin adalah melalui proses demokrasi yang ada sekarang, melalui Parlimen atau Perhimpunan Agung UMNO (PAU).

“Yang boleh menentukan turun bangun Perdana Menteri adalah di Parlimen,” katanya ketika ditemui pemberita di Lobi Parlimen hari ini.

Semalam, Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mendakwa, Dr Mahathir telah diperkudakan oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang untuk memecah-belahkan ahli-ahli UMNO.

Tengku Adnan turut menggambarkan ia sebagai perbuatan gila, sekaligus melontarkan persoalan bahawa puak-puak pembangkang, khususnya DAP sudah pun memecah-belahkan UMNO.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...