TERKINI :

Wednesday, February 3, 2016

Jangan dihina MB KEDAH yang baru disebabkan beliau punyai kelulusan SRP tapi....

Aris Awang

BismillahirRahmanirRahim

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2016/01/Ahmad-Bashah2.jpg
Saya kurang bersetuju MB Kedah yang baru dihina, hanya kerana beliau mempunyai kelulusan yang rendah dalam bidang akademik.

Tidak semesti seorang yang tidak mendapat pendidikan formal di sekolah maka beliau terus dianggap seorang yang bodoh dan jahat.

Bill Gates, pemilik microsoft tidak tamat pengajian tetapi dikitiraf dunia sebagai seorang yang pakar dalam bidang perisian komputer dan menjadi seorang laksawan (lebih banyak wang daripada jutawan).

Tun Ghafar Baba, bekas Timbalan Perdana Menteri juga tidak mempunyai kelayakan akademik yang tinggi tetapi terbukti mampu mentadbir dan memimpin Malaysia satu ketika dahulu.

Tidak dinafikan pendidikan yang tinggi adalah diperlukan dalam memastikan seseorang pemimpin itu mampu memerintah dengan baik, tetapi ia bukan faktor menentukan seseorang tidak menyeleweng, salahguna kuasa dan berbagai kejahatan lagi.

Oleh itu kita tidak suka kepada MB Kedah yang baru ini.....
bukan kerana dia tidak mempunyai kelulusan akademik yang tinggi tetapi atas sikap beliau bersekongkol dengan PM Najib yang telah terkenal satu dunia melakukan bebagai kerosakan serta kejahatan kepada rakyat di bumi Malaysia yang kita cintai ini yang hanya digula-gulakan dengan BRIM setahun sekali.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...