TERKINI :

Friday, January 15, 2016

“Najib beri jawatan, saya ambil”- Sabbaruddin Chik

Sabaruddin-Chik
PETALING JAYA: Bekas Pengerusi Bank Rakyat, Tan Sri Sabbaruddin Chik menggalas tugas sebagai Pengerusi Amanah Raya Berhad (AmanahRaya) bermula semalam menggantikan Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican.

Berikutan itu, beliau menyampaikan rasa terima kasihnya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang memberi kepercayaan itu kepadanya.

Sabbaruddin yang juga bekas Setiausaha Agung UMNO, berjanji akan melaksanakan tugas yang diberikan kepadanya secara sebaik mungkin, di samping menyatakan sokongan penuh terhadap kepemimpinan Najib sebagai Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan.

“Saya akan jalankan tugas yang diberi dengan baik dan soal Najib hendak beri jawatan kepada sesiapa pun bukan isunya. Tiada sebab untuk saya menolak jawatan itu,” katanya kepada FMT, di sini, hari ini.

Tambahnya lagi, selaku Perdana Menteri, Najib layak untuk memberi sebarang jawatan kepada pihak yang boleh dipercayainya.

“Bagi saya jawatan yang diberikan ini biasa. Tiada kelebihan untuk saya,” jelasnya.

Sebelum ini, Sabbaruddin pernah disaman RM1.1 bilion oleh usahawan permaidani, Deepak Jaikishan susulan bukunya, ‘Membongkar Skandal Deepak & Bank Rakyat’ yang menyentuh mengenai pinjaman bank oleh Deepak yang didakwa bertindak bagi pihak isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...