TERKINI :

Tuesday, December 22, 2015

YAKIN Ahli PAS akan tolak HADI sepertimana ahli Umno tolak NAJIB

TAMRIN TUN GHAFAR YAKIN AHLI PAS AKAN TOLAK HADI SEPERTI AHLI UMNO TOLAK NAJIB

Nampaknya sudah ada suara-suara dlm PAS seperti juga dalam UMNO yang tidak senang dengan tindak tanduk pemimpin no 1 mereka. ALLAH SWT dah beri amaran jangan sesekali bersekongkol dengan mereka yang cuba menutup kejahatan mereka dengan menggunakan ayat-ayat Al-Quraan dan Hadith.

Mereka ini termasuk dlm kalangan munafik. Masanya akan tiba ahli-ahli akar umbi PAS akan tolak Hadi seperti juga ahli-ahli UMNO akan tolak Najib.

Najib bercakap tentang loyalty (setia pada pemimpin), Hadi bercakap tentang wala' (setia pada pemimpin). Bezanya satu guna bahasa Melayu, satu lagi guna bahasa Arab. Satu penyamun dan satu lagi bersungguh-sungguh nak berkawan dgn penyamun.

Besar kemungkinan mereka ini menganggap ahli-ahli mereka (UMNO dan PAS) tak faham isi kandungan Al-Quraan dan Hadith seolah-olah mereka akan terus "membabi buta" dan seperti "lembu cucuk hidung" akur apa sahaja pemimpin mereka kata.

Secara perbadi saya simpati dgn beberapa pemimpin PAS. Semoga ALLAH SWT berikan mereka kekuatan. Kita semua tidak akan terlepas menghadapi Dia Yang Maha Pencipta. Salam.

Tamrin Tun Ghafar
22 Disember 2015

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...