TERKINI :

Tuesday, December 1, 2015

PEMUDA PKR KEDAH juga tidak hormati rakan baru mereka iaitu AMANAH

Mat Alishah

SEDIKIT PESANAN KEPADA PEMUDA PKR KEDAH YG RASA HEBAT BERCAKAP ABANG LONG SANA ABANG LONG SINI...Pemuda PKR Kedah hanya pandai bercakap pasal sikap hormat-menghormati tetapi dengan kenyataan yang berpihak kepada PAS adakah Pemuda PKR hormat pada Amanah?

Tidak ada jalan lain untuk mengukuhkan pembangkang melainkan PKR mendesak PAS bersama-sama PH. Dan PAS tidak akan bersetuju kerana PH di usahakan oleh Amanah kerana dalam semua hal PAS ingin jadi pemula dan sebagai ketua.

Jika selepas PR berkubur, keadaan adalah seperti keadaan sekarang dan PAS mampu usahakan satu pakatan menganti PR, barulah PAS memikirkan untuk berkerjasama dengan Amanah. Ini sekarang PAS sudah malu dan rasa rendah diri tapi menyalahkan orang lain.

PAS dengan perangai asyik nak jadi hero tapi tidak ada apa-apa kehebatan pada PAS untuk merancang sesuatu selain melabel dan mencela.


PKR dengan tabiat suka membuli. Ramai dalam PKR yang cuba menjadi macam Anwar dengan meniru gaya cakap Anwar dan imej Anwar yang di sukai oleh rakyat. Tetapi Anwar tidak bodoh kerana Anwar akan menghadapi isu seperti ini dimana kedua-dua pihak tidak berkecil hati.

Anwar tidak akan bercakap yang Amanah perlu bekerjasama dengan PAS atau PAS perlu bekerjasama dengan Amanah.Tetapi Anwar akan menekankan apa yang di perolehi dengan kerjasama tersebut.

Bukan ahli PAS sahaja yang perlu pertimbangkan untuk meninggalkan PAS malah ahli PKR juga perlu memikirkan untuk meninggalkan PKR.

1 comment:

Gbap Halban said...

Mat alishah ambik kat hang lah.org lain semua salah cuma hang sj betul dan tak membuli.hang marah kat pemuda pkr tp apa kejadahnya kait dgn Pas.nak ulas satu-satu bab cuba tenang dan guna akal yg waras sebelum menulis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...