TERKINI :

Monday, November 16, 2015

Sehingga hari ini pimpinan AJK PAS yang masih kekal belum lagi jawab YA atau TIDAK...!!!

SINOPSIS VIDEO UCAPAN HUSAM

Kronologi Isu MB Selangor secara konsistennya telah di perjelaskan oleh mana-mana pimpinan parti samada dari Pas atau PKR sehinggalah di perjelaskan secara terbuka oleh Husam Musa di Kedai Mulong, Kelantan.

SINOPSIS VIDEO UCAPAN HUSAMKronologi Isu MB Selangor secara konsistennya telah di perjelaskan oleh mana-mana pimpinan parti samada dari Pas atau PKR sehinggalah di perjelaskan secara terbuka oleh Husam Musa di Kedai Mulong, Kelantan."Tajuk yang sensitif yang mungkin saya akan terkorban dengan tajuk ini, tapi saya telah meredai semua apa yang akan berlaku". Ujar Husam.Segala usaha untuk bersama Umno telah bermula semenjak 2008. Pada tarikh 10.3.2008, Khalid Samad turut hadir di dalam perbincangan membentuk sebuah kerajaan bersama PAS-UMNO di Selangor. Khalid di ketahui sebagai 'penyendal' agar kerjasama ini tidak berlaku. Malangnya kerusi yang di menangi oleh PKR dan DAP sama banyak dengan kerusi yang di menangi PAS dan UMNO. Selama 2 hari, selepas memenangi Pilihanraya umum ke-12 iaitu pada 08.03.2008, pasukan Hj Hadi telah berusaha keras agar terbentuknya sebuah Kerajaan PAS-UMNO di Selangor.Pertemuan demi pertemuan berlangsung. Ucapan YB Alwi ADUN Kok Lanas, di dalam ceramah mengisarkan tentang pertemuan Hj Hadi dan Abdullah Badawi serta cercaan Hj Hadi keatas Tuan Guru Nik Aziz ketika berbincang. "Tinggalkan Nik Aziz" Kata Hj Hadi. "Tak boleh tinggalkan Nik Aziz, dia Mursyidul Am, dia orang tua balik berkira dulu". Balas Abdullah Badawi."Masalah Nik Aziz ni mesyuarat tak datang. Kalau dia datang, dia tido.." Kata Hj Hadi kepada Abdullah BadawiMINIT 07.43[sebagaimana ucapan ceramah YB Alwi. YouTube - https://youtu.be/kW3bp1BHhyk]Husam menghantar sms kepada Nasaruddin Md Isa dan Mustafa Ali yang berada di Hotel Darby Park, Kuala Lumpur selang 15 minit pertemuan PAS-UMNO berlangsung. Maklumat di sampaikan oleh seorang pekerja hotel melalui sms kepada Husam. Usaha kearah kerjasama politik terus berlangsung dari masa ke semasa di dalam kelam bagi mengelakkan dari di ketahui oleh ahli serta penyokong bawahan yang jelasnya menentang.Di sangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan di tengahari. Mesyuarat Pas Pusat pada 25.08.14 gempar apabila Hj Hadi mengakui akan wujud sebuah kerajaan kerjasama PAS-UMNO di Selangor dalam isu Menteri Besar. AJK sesi 2013~2015 saksi minit mesyuarat tersebut untuk mengesahkannya.Sehingga hari ini pimpinan PAS termasuk Hj Hadi, Mustafa Ali, Tuan Ibrahim dan beberapa yang lain masih tegar untuk menafikan pakatan tersebut. 1. Sampai bila.? 2. Kenapa pemimpin PAS tidak berani bercakap benar sedangkan di kalangan pengikut PAS, mereka ini di gelar Tuan Guru, Ustaz, AJK Dewan Ulama dan Ahli Majlis Syura.?3. Selayaknyakah mereka yang di akui sebagai kumpulan Asatizah menjadi pembohong.?4. Apa alasan mereka untuk berbohong.?Kamu boleh berdalih serta berbohong kepada ahli dan penyokong dengan beribu alasan tetapi kebenaran akan tetap muncul di hadapan mata kamu sendiri. Apa bila datang yang HAQ akan hancur yang BATHIL. Sesungguhnya yang BATHIL tidak kekal lama!~AdminUAA SUPPORTERS

Posted by Ustaz Ahmad Awang Supporters on Sunday, 15 November 2015
"Tajuk yang sensitif yang mungkin saya akan terkorban dengan tajuk ini, tapi saya telah meredai semua apa yang akan berlaku". Ujar Husam.

Segala usaha untuk bersama Umno telah bermula semenjak 2008. Pada tarikh 10.3.2008, Khalid Samad turut hadir di dalam perbincangan membentuk sebuah kerajaan bersama PAS-UMNO di Selangor. Khalid di ketahui sebagai 'penyendal' agar kerjasama ini tidak berlaku.

Malangnya kerusi yang di menangi oleh PKR dan DAP sama banyak dengan kerusi yang di menangi PAS dan UMNO. Selama 2 hari, selepas memenangi Pilihanraya umum ke-12 iaitu pada 08.03.2008, pasukan Hj Hadi telah berusaha keras agar terbentuknya sebuah Kerajaan PAS-UMNO di Selangor.

Pertemuan demi pertemuan berlangsung. Ucapan YB Alwi ADUN Kok Lanas, di dalam ceramah mengisarkan tentang pertemuan Hj Hadi dan Abdullah Badawi serta cercaan Hj Hadi keatas Tuan Guru Nik Aziz ketika berbincang.

"Tinggalkan Nik Aziz" Kata Hj Hadi.

"Tak boleh tinggalkan Nik Aziz, dia Mursyidul Am, dia orang tua balik berkira dulu". Balas Abdullah Badawi.

"Masalah Nik Aziz ni mesyuarat tak datang. Kalau dia datang, dia tido.." Kata Hj Hadi kepada Abdullah Badawi

MINIT 07.43
[sebagaimana ucapan ceramah YB Alwi. YouTube - https://youtu.be/kW3bp1BHhyk]

Husam menghantar sms kepada Nasaruddin Md Isa dan Mustafa Ali yang berada di Hotel Darby Park, Kuala Lumpur selang 15 minit pertemuan PAS-UMNO berlangsung. Maklumat di sampaikan oleh seorang pekerja hotel melalui sms kepada Husam. Usaha kearah kerjasama politik terus berlangsung dari masa ke semasa di dalam kelam bagi mengelakkan dari di ketahui oleh ahli serta penyokong bawahan yang jelasnya menentang.

Di sangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan di tengahari. Mesyuarat Pas Pusat pada 25.08.14 gempar apabila Hj Hadi mengakui akan wujud sebuah kerajaan kerjasama PAS-UMNO di Selangor dalam isu Menteri Besar. AJK sesi 2013~2015 saksi minit mesyuarat tersebut untuk mengesahkannya.

Sehingga hari ini pimpinan PAS termasuk Hj Hadi, Mustafa Ali, Tuan Ibrahim dan beberapa yang lain masih tegar untuk menafikan pakatan tersebut.

1. Sampai bila.?

2. Kenapa pemimpin PAS tidak berani bercakap benar sedangkan di kalangan pengikut PAS, mereka ini di gelar Tuan Guru, Ustaz, AJK Dewan Ulama dan Ahli Majlis Syura.?

3. Selayaknyakah mereka yang di akui sebagai kumpulan Asatizah menjadi pembohong.?

4. Apa alasan mereka untuk berbohong.?

Kamu boleh berdalih serta berbohong kepada ahli dan penyokong dengan beribu alasan tetapi kebenaran akan tetap muncul di hadapan mata kamu sendiri. Apa bila datang yang HAQ akan hancur yang BATHIL. Sesungguhnya yang BATHIL tidak kekal lama!

~Admin
UAA SUPPORTERS

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...