TERKINI :

Thursday, November 12, 2015

Kenapa Wanita UMNO & Ahli Keluarganya Dibayar Gaji 81,700 Sebulan - Baca Pendedahan Ini.


Episode pertama.

Episode kedua.

Wanita UMNO ini memang tersangatlah kontroversi wataknya. Baca dua episode di atas untuk memahami jalan cerita setakat neh.

- Ada kaitan dengan salah guna dana banjir

- Ada kaitan dengan salah guna wang kerajaan untuk kempen PRU

Itu apa yang didedahkan oleh NOW.

Dan, lihat dokumen2 neh pula ;










Fuhh..

Dasat.

Sedikit kesimpulan dari pendedahan NOW ;

1. Gaji pengerusi dan timbalan pengerusi YAPEIM tersangatlah banyak melalui pelbagai jenis jawatan yang dipegang oleh mereka, at least ada 26 jenis jawatan berlainan. Ini termasuklah ahli2 keluarga mereka. Mao mengeletik Mama Shahrizat tengok neh. At least ada la juga wanita UMNO terbabit skandal. Ingat dia sorang aje dalam dua, tiga tahun kebelakangan neh. Keh Keh

2. Untuk pengerusi je, kurang2 terima 73,000 sebulan.

3. Untuk timbalan, 45,500 sebulan.

4. Untuk anak beranak ahli keluarga si timbalan (yang juga wanita UMNO) ; 36,200 sebulan.

5. Total, 81,700 sebulan merujuk pada anak beranak wanita UMNO Kelantan.

6. 154,700 total termasuk pengerusi dan timbalannya. 

7. NOW persoalkan, YAPEIM kutip wang orang ramai atas tujuan derma. Apakah wujud unsur2 salah laku disitu?

Berpinau mata cheq tengok.

Aku pun nak kutip derma gak macam neh. Syok kot dapat ratus ribu sebulan. Takyah beli rumah hutang-hutang. Cash terus.

Oke tak?

KAH KAH KAH 

sumber

No comments:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...