TERKINI :

Monday, November 23, 2015

DAP semakin goyah di Pulau Pinang? – Khairuddin Aman

Mohd-Khairuddin_pas_dap_pkr_penang_600
PETALING JAYA: Beberapa insiden politik yang berlaku di negeri Pulau Pinang termasuk pakatan pembangkang itu tidak lagi akan menikmati undi ahli-ahli PAS dikatakan akan menjadi tanda-tanda DAP goyah di negeri itu sekali gus tumbang dalam pilihan raya akan datang.

Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali dalam satu kenyataan media merujuk kepada tindakan lima ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang mengambil sikap berkecuali ketika Adun UMNO Pulau Betong, Muhammad Farid Saad mengemukakan usul bahawa semua projek penambakkan tanah di Pulau Pinang perlu melalui proses bantahan awam sebelum kelulusan diberikan.

“Ketua Menteri Pulau Pinang menganggap mereka yang berkecuali ini sebagai “bersama Umno”, lalu mendesak Presiden PKR “menilai dengan teliti” keputusan lima Adun parti itu yang berkecuali.

“Sebelum ini Lim Guang Eng sangat lantang mengkritik PAS yang mengambil sikap berkecuali dalam undian kelulusan Bajet 2016 di Parlimen,” katanya.

Beliau juga mengungkitkan perasaan Adun Penanti juga dari PKR yang meluahkan rasa terkilan dan kekecewaannya terhadap kerajaan negeri Pulau Pinang dalam sidang DUN kerana tidak menjawab banyak persoalan yang beliau bangkitkan berkaitan pembangunan di Dun Penanti yang berada dalam parlimen Permatang Pauh yang diwakili Presiden PKR.

“Usahlah disangka cerah hingga ke petang. Ingatlah juga kebarangkalian hujan di tengahari. Usahlah sombong dan angkuh apabila berkuasa sedang kuasa itu diperolehi bukan hanya dengan dokongan bersendiri,” nasihat Khairuddin kepada DAP.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...