TERKINI :

Tuesday, March 17, 2015

Nurul Izzah di bebaskan

KPN salah guna kuasa tahan saya, kata Nurul Izzah

Sebaik saja dibebaskan, Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar berkata Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Khalid Abu Bakar menyalahgunakan kuasa apabila menahannya.

Ahli Parlimen Lembah Pantai itu berkata, beliau mempunyai imuniti untuk menyuarakan pandangannya semasa di Dewan Rakyat.

"Saya rasa ia jelas penahanan saya adalah penyalahgunaan kuasa daripada KPN dan saya menuntut agar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bertanggungjawab.

semalaman di dalam lokap dengan jaminan polis, kata peguamnya R Sivarasa.

Sivarasa berkata, sebelum tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, ahli Parlimen Lembah Pantai itu dibawa ke rumahnya untuk mencari dokumen berkaitan ucapannya di Parlimen Selasa lepas.

"Kami rasa ia tindakan yang salah di sisi undang-undang," kata Sivarasa yang juga merupakan ahli Parlimen Subang kepada pemberita.

Beliau berkata tindakan tersebut akan menjejaskan hak ahli Parlimen lain dan kebebasan hak bersuara.

"Jaminan ini bertahan selama sebulan sehingga 16 April dan mereka akan memaklumkan saya kemudian. Jadi tiada isu lagi. Saya tidak pernah meninggalkan negara tanpa sebab yang munasabah jadi bagi saya, kami bertanggungjawab dan tiada sebab untuk melarikan diri," katanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...