TERKINI :

Friday, December 26, 2014

Inilah seorang Perdana Menteri yang bagus - Mahfuz

KUALA LUMPUR: Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Mahfuz Omar secara sinis mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kini sedang bercuti di luar negara dan sedang bermain golf bersama Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama di Hawaii.

Menurut beliau, kini keadaan banjir di Pantai Timur terutama di Kelantan agak kritikal, tetapi Najib sedang bercuti di luar negara ketika rakyat sedang mengalami kesusahan akibat banjir.

"Jadi tahniahlah saya ucapkan kepada Perdana Menteri yang sedang bercuti di luar negara sekarang dan sedang bermain golf bersama Barack Obama. Ini adalah seorang Perdana Menteri yang mempunyai tahap keprihatinan yang sangat tinggi terhadap kesusahan rakyat.

"Walaupun sedang bercuti di luar negara, mungkin Perdana Menteri juga turut berdoa. Mungkin beliau tak akan lupa doa beliau kepada mangsa-mangsa banjir. Inilah seorang Perdana Menteri yang bagus berbanding Perdana Menteri sebelum ini," kata Mahfuz dengan nada sinis.

Yesss...Inilah PM TERBAIK Untuk Malaysia!!

Ketika rakyat di Kelantan, Terengganu dan Pahang didakap sengsara akibat banjir yang dianggap paling buruk kali ini dan ramai pula yang tertanya-tanya di mana Perdana Menteri, Najib Razak dalam detik sengsara ini, The Washington Post akhirnya tampil memberikan jawapan yang kita tunggu-tunggu.

Dalam laporannya, ia melaporkan Najib kini sedang bercuti di Hawaii dan turut bermain golf dengan santai dan riang bersama Presiden Amerika, Barack Obama.

Sebagaimana tahun lalu, terbukti sekali lagi Najib bercuti ke luar negara ketika musim sambutan Krismas sedang berlangsung. Sebagaimana tahun lalu juga, percutiannya kali ini mungkin sehingga sambutan tahun baru 2015 nanti.

Kesanggupan Najib bercuti di Hawaii, bergembira dan bermain golf dengan Obama ketika rakyat di Pantai Timur sedang menderita kesejukan, kelaparan dan mengalami kemusnahan harta-benda, tidak lain membuktikan beliaulah Perdana Menteri TERBAIK untuk negara ini.

Lupakanlah untuk menukar Perdana Menteri dengan Muhyiddin Yassin, Zahid Hamidi, Hishammuddin Hussein, Anwar Ibrahim atau sesiapa saja dan lupakanlah juga kehebatan Mahathir Mohamad membangunkan negara ini selama 22 tahun pemerintahannya kerana semuanya tidak terlawan dengan kehebatan Najib yang baru enam tahun dengan kuasanya.

Wanita kita langsung tak tahu malu?

MUHAMAD MAT YAKIM

http://www.siamsport.co.th/_PicOther/O140120C6M3P.jpg
KERANA nila setitik, rosak susu sebelanga. Seekor kerbau bawa lumpur, habis semua terpalit. Kerana Charly Chappius, wanita Malaysia dituduh langsung tidak tahu malu. Langsung... pedih sungguh kata-kata itu.

Bagi yang kurang jelas akan mauduk omelan saya minggu ini, kisahnya adalah mengenai kenyataan seorang lelaki dari Thailand yang dilontarkan menerusi media sosial mengenai wanita Malaysia yang disifatkannya sebagai langsung tidak tahu malu.

Puncanya kerana mereka telah menunjukkan kegilaan yang melampau, yang keterlaluan amat terhadap pemain bola sepak skuad Gajah Perang, Charly Chappius.

Ini komen lelaki itu:

"Apa yang saya tahu, Malaysia sebuah negara yang paling ramai penduduknya orang Islam dan wanita kamu memakai hijab untuk menutup rambut mereka. Saya juga difahamkan, wanita kamu juga rata-ratanya bersifat pemalu. Tetapi apa yang saya lihat di halaman (Facebook) ini, banyak sekali komen daripada wanita Malaysia yang memakai hijab yang apabila melihat komen-komen mereka, saya tertanya-tanya, di mana perasaan malu mereka? Pada saya, mereka seperti tidak tahu malu langsung. Kamu kelihatan seperti perempuan tidak bermoral yang cuba menarik perhatian lelaki. Saya kira wanita kami (Thailand) lebih bermoral berbanding kamu walaupun negara kami (Thailand) dianggap sebagai negara pelacur."

Pedih lagi menyakitkan hati, bukan?

Banjir makin kritikal, PAS rayu sumbanganKUALA LUMPUR: PAS memohon jasa baik orang ramai untuk menghulur bantuan kewangan dan peralatan harian kepada mangsa-mangsa banjir di Pantai Timur.

Pengerusi Majlis Tindakan Bencana Alam PAS Pusat, Salahuddin Ayub berkata, memandangkan banjir sangat kritikal di Kelantan dan beberapa kawasan di Terengganu serta Pahang dengan mangsa semakin meningkat, PAS mengharapkan bantuan orang ramai ini mampu mengurangkan beban mangsa.

Menurutnya, mangsa memerlukan bantuan memandangkan di Kelantan boleh dikatakan terputus terus hubungan darat dan semakin kritikal.

"Sementara di Terengganu pula banyak kawasan yang sudah mula ditenggelami air dan maka kita seluruh rakyat Malaysia harus membantu mereka yang sedang berdepan dengan musibah ini.

"Kita juga mendoakan agar keadaan kembali pulih," katanya yang juga Naib Presiden PAS.

Persediaan menghadapi banjir di Kedah

YDH Tan Sri
Ketua Polis Negara

http://1.bp.blogspot.com/-5pt3bxlst6w/UNmlYXo_-WI/AAAAAAAAC50/QIH8W46WAqs/s1600/banjir.png
PERSEDIAAN MENGHADAPI BANJIR NEGERI KEDAH

Berikut diperturunkan persediaan menghadapi banjir ..

PUSAT AMARAN BANJIR

Pemantauan dibuat keatas pusat pusat amaran banjir

Kawalan Jab Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) ... 047728255
Jum Stesen Telemetrik
Paras Air : 24 buah

Kawalan Jab Pengairan & Saliran ... 047333433
Jum Stesen Telemetrik : 7 buah

RTM - 047715403
JKM - 047001700
Hotline - 047001706

Satu lagi kes kencing tikus dilapor di Kedah

http://forumwarga.usm.my/wp-content/forum-image-uploads/pentadbir_forumusm-my/2013/08/b.jpg 

ALOR SETAR - Satu lagi kes jangkitan kencing tikus dilapor di Kuala Nerang.

Ia melibatkan pelajar yang baru mengambil keputusan Ujian Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3), Fahmi Abd Razak, 15, dari Kampung Kubu, Kuala Nerang yang dilapor berada dalam keadaan kritikal yang dimasukkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini pagi semalam akibat demam sejak seminggu lepas.

Difahamkan sebelum itu Fahmi dan beberapa rakannya telah pergi untuk mandi dan membasuh motosikal mereka di Sungai Perik, Kampung Perik.

Kakaknya Rahimah Abd Razak, 25, berkata sebelum dibawa ke hospital, adiknya sempat mengambil keputusan PT3 di Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Nerang pada pagi Isnin walaupun dia dalam keadaan tidak sihat.

"Pagi Isnin dia pergi ambik keputusan PT3 sebelum dia balik ke rumah dan minta ubat dan masuk ke dalam bilik untuk tidur. Kami sekeluarga tak sempat pun nak tengok keputusan peperiksaannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...