TERKINI :

Monday, November 17, 2014

Ucapan "Ikut Suka Saya" Hj Hadi, ingat Malaysiakini nak masuk jarum rupanya HarakahDaily pun sama...
1 comment:

bat8 said...

Tuan,

Dalam isu ini, ketidakhadiran TGHH di dalam mesyuarat Majlis Presiden PR hanya separuh dari cerita. Bahagian ni bukan masaalah kerana orang lain pun ada tidak hadir kerana sesuatu sebab. Mesyuarat masih boleh berjalan jika wakil yang diberi autoriti hadir mengantikan 3mpunya diri yang keuzuran. Ini perkara biasa.

Yang m3njadi masaalah ialah perangai TGHH dalam isu ini. Apabila dia tidak hadir, memanglah dia hantar wakil. T3tapi bila wakilnya buat keputusan dan mesyuarat telah memutuskan sesuatu perkara - TGHH yang tak hadir itu menggunakan kuasa veto dia untuk membantah keputusan yang dibuat ol3h wakil beliau sendiri.

Apa yang dibangkitkan ol3h LGE ada kebenarannya. Macamana PR hendak berfungsi jika empunya diri yang m3mpunyai kuasa pemutus mutlak s3lalu tak hadir mesyuarat. Tang ni yang PAS dok main pusing cerita - Dari TGNA sampai la ke p3nyokong-penyokong taksub TGHH.

Jawatan Presiden PAS berb3za dari jawatan presiden parti-parti s3kular di seluruh dunia. Jawatan Presiden PAS adalah amanah ugama yang besar. Jika begini kelaku TGHH, maaf cakaplah, ia adalah satu pengabaian tanggungjawab yang serius dan memalukan bukan sahaja diri TGHH tetapi Islam juga terpalit. Apatah lagi d3ngan jawatan beliau s3bagai naib ketua ulamak sedunia!

Alasan sakit dan tidak sihat seperti yang beliau nyatakan itu tak ada yang bantah. Alasan yang diterima ol3h semua pihak.

Tang tak pi mesyuarat, hantar wakil, bila wakil buat keputusan dia veto diluar mesyuarat. Kita difahamkan bahawa wakil yang dihantar bukan calang-calang pemimpin didalam hiraki kepimpinan PAS. Bukan hantar tukang cleaner sebagai wakil.

TGHH bukan calang-calang orang. Dia juga bekas MB Terengganu. Takkan dia tak tahu protokol dan tatacara mesyuarat. S3lama dia m3njadi MB, berapa banyak mensyuarat yang dia hadiri, dia pengerusikan.

Ini masaalah pokok t3ntang TGHH.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...