TERKINI :

Sunday, October 5, 2014

Cuaca mendung tak jejas kemeriahan Aidiladha

http://www.pln.co.id/puslitbang/files/2012/10/Qurban.jpg
KUALA LUMPUR - Cuaca mendung di beberapa tempat di seluruh negara pagi ini tidak menghalang umat Islam untuk beramai-ramai menunaikan solat sunat Aidiladha sebelum melaksanakan ibadah korban.

Lebih 14,000 warga kota dan warga asing memulakan sambutan Aidiladha dengan menunaikan solat sunat Aidiladha di Masjid Negara di sini.

Jemaah bersama Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, Datuk Othman Mustapha bertakbir raya sebelum menunaikan solat sunat itu yang diimamkan Timbalan Imam Besar Masjid Negara Mohamad Mohd Zin.

http://static.panoramio.com/photos/large/51453241.jpg

Mohamad, ketika menyampaikan khutbah bertajuk 'Aidiladha: Pengorbanan Yang Sejati', menyeru umat Islam supaya sentiasa berhati-hati dan berwaspada terhadap segala ancaman yang boleh membawa kepada kesesatan akidah dan kecelaruan pemikiran serta kelemahan umat Islam.

"Ini selari dengan tujuan agama Islam itu disyariatkan iaitu untuk memelihara kesucian ajaran Islam dan menyelamatkan umatnya daripada terpesong dan terpengaruh dengan ajaran atau akidah yang menyalahi syariat Islamiah," katanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...