TERKINI :

Saturday, September 13, 2014

Proses penamaan calon PRK DUN Pengkalan Kubor ditutup - 3 Penjuru
Calon PAS bersama kepimpinan PR..


Calon Bebas Izat Bukhary Ismail Bukhary yang hanya mendapat 65 undi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lalu kini bersedia di pusat penamaan calon bersama dua orang pencadang. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 13 September, 2014. 

Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor akan menyaksikan pertandingan tiga penjuru apabila Barisan Nasional (BN) dan PAS sekali lagi akan berdepan seorang calon Bebas.

Izat Bukhary Ismail Bukhary yang hanya mendapat 65 undi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lalu kini bersedia di pusat penamaan calon bersama dua orang pencadang.

Pusat penamaan calon dibuka pada jam 9 pagi dan kini ketiga-tiga calon sudah bersedia di Pejabat Tanah dan Jajahan Tumpat bagi menyerahkan borang pencalonan mereka.

Proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor di Pejabat Tanah dan Jajahan Tumpat di sini, ditutup pada 10 pagi ini.

Pengurus Pilihan Raya, Mohd Sobri Ramli, mengumumkan penutupan proses penamaan calon dan akan mengisytiharkan nama calon yang bertanding pada PRK 25 September itu dalam tempoh 30 minit lagi.

Proses itu bermula 9 pagi ini.

Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan kematian penyandangnya, Datuk Noor Zahidi Omar, 57, daripada Barisan Nasional (BN), akibat kanser hati pada 20 Ogos lepas.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...