TERKINI :

Wednesday, April 23, 2014

Masa harga getah turun mengapa tak puji kerajaan?

EDISI RAKYAT YANG TIDAK TAHU BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH ???? ... MASA HARGA GETAH TURUN MENGAPA TIDAK PUJI KERAJAAN .. INI TIDAK ADIL!!!!Inilah dia rakyat yang tidak tahu bersyukur dan berterima kasih dengan kerajaan UMNO/BN pimpinan Najib Razak ... sanggup melakukan "bughah" marahkan kerajaan UMNO/BN kerana harga getah turun .. Ini tidak adil!!!!

Itu menunjukkan betapa kehebatan kerajaan UMNO/BN sehingga mampu menurunkan harga getah sehingga menjadi RM1.80sen sekilo.

Pemandangan di atas ialah sekelompok warga peneroka Felda Kg New Zealand, Maran, Pahang yang berani membuat demo dan bantahan aman kerana kerajaan UMNO/BN pimpinan Najib Razak langsung dilihat macam tidak mempedulikan nasib mereka khasnya dan rakyat luar bandar dan kampung lain yang hidup bergantung kepada hasil getah.

Penderitaan dan kesengsaraan mereka tidak mendapat pembelaan sedangkan kelompok inilah yang cukup kuat menyokong UMNO/BN PRU 13 lalu .. kelompok yang bersusah payah memastikan UMNO/BN terus berkuasa di Putrajaya.

Apabila mereka kini sedang susah para pemimpin UMNO/BN semacam tidak ambil endah.

Lakukan sesuatu .. belalah nasib mereka .. kurang beban dan penderitaan kelompk warga yang berjuang untuk UMNO sekian lama ini. Masyarakat Melayu di kampung amat sukar nak berdemo tapi kalau sampai mereka berani berkumpul dan berdemo membuat "bughah" ertinya kesabaran mereka sudah tercabar dan sampai kemuncaknya.

http://omakkau.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...