TERKINI :

Saturday, March 29, 2014

Helang Merah semakin hilang bisanya, kenapa?

Oleh Marlon jr.

Lang Merah semakin hilang bisanya... Hari demi hari semakin terbang rendah dari radarnya... Nak salahkan Kapten Flight pun dah diganti dengan yang baru... Dulu merudum kata Ustaz tak pandai urus bola sebab tu lingkup tapi sekarang dok tengok macam nak lingkop juga walaupun orang lain yang ambik alih....

Punca nak melingkop nie sehari demi sehari rasanya semua dah pakat nampak dah kot... Golongan yang paling lama dalam organisasi bolasepak Kedah yang tidak bertukar dari zaman Arwah Ahmad Basri dan Coach Azrai ialah mereka yang berada dalam KFA itu... Mereka inilah yang sebenar menyusun atur bolasepak Kedah...

Datanglah siapa pun yg jadi pengurus dan coach, keputusan bolasepak Kedah berada dalam tangan mereka... Mungkin zaman arwah Ahmad Basri mereka masih follow arahan presiden dan coach dan mereka sekadar mengurus tadbir halatuju bolasepak kedah tetapi bila bertukar dengan Arwah Ustaz mereka dah besaq kepala dan mula menggunakan kuasa...

Jika dilihat hasil kerja tangan mereka bolasepak kita semakin hari semakin malap dilihatnya... Dengan susun atur pemain dan jurulatih yang dilakukan sepenuhnya oleh mereka seperti didedahkan maka hala tuju dah macam hilang kawalan... Sekadar berhias di luar dengan nama digagahkan dengan Lang Merahnya tapi isi dalaman semuanya hampas..mereka ini sudah tepu membuat keputusan dan sudah tiba masanya mereka ditukarkan...

Jika mereka ini terus di kekalkan untuk membuat keputusannya maka macam sekarang inilah akan dilihat bolasepak kita...

No comments:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...