TERKINI :

Thursday, March 6, 2014

Ada mangkuk hayun dok 'racun ahli PAS' supaya boikot PRK Kajang

Ada Gerakan Menghasut Ahli PAS Untuk Boikot PRK Kajang!


Terdapat usaha untuk menghasut ahli-ahli memboikot PRK Kajang yang sedang berlegar di laman sosial facebook mutakhir ini.

Dan yang paling menyhedihkan, mereka ini menggunakan profile photo Presiden PAS, TG Haji Abdul Hadi Awang (TGHH) kononnya mereka penyokong kuat TGHH untuk mengelirukan ahli-ahli PAS sedangkan TGHH tidak pernah mengeluarkan arahan untuk memboikot PRK Kajang yang bakal berlansung 23 Mac ini.

TGHH sendiri telah hadir melancarkan Jentera Pilihan Raya Pemuda Pakatan Rakyat di Kajang pada minggu lepas dan adalah tidak wajar mana-mana ahli PAS yang menyeru dan menghasut orang lain untuk memboikot PRK berkenaan walau apa alasan sekalipun.

Soal siapa MB selepas PRK, soal kes mahkamah Anwar, soal MoU Air, soal saman RM2 juta - itu semua adalah isu-isu semasa yang perlu dikendurkan dan tidak boleh dijadikan alasan untuk memboikot PRK Kajang.

Seruan memboikot PRK Kajang adalah hampir menyamai seruan Abdullah bin Ubai, ketua kaum munafik semasa zaman Rasulullah saw dimana beliau telah melakukan pelbagai pengkhianatan terhadap kaum muslimin. Semasa perang Badar, dialah yang menghasut orang-orang beriman agar tidak berperang dan semasa perang Uhud pula dia menyeru kaum Muslimin untuk berundur dari medan perang.

Dan di dalam setiap perjuangan dan peperangan akan tetap muncul golongan munafikin Abdullah Ubai ini. Oleh itu berwaspadalah dan jangan termakan hasutan mereka.

Bukankah di dalam amal jamaiey, apabila pimpinan telah membuat ketetapan sepatutnya HARAM bagi mana-mana ahli di dalam jemaah bertindak memboikot/menentangnya?

Berikut ialah kenyataan TGHH semasa melancarkan Jentera Pemuda PR di Kajang dan kenyataan Naib Presiden PAS, Tn Hj Salahuddin Ayub seperti tersiar di dalam harakahdaily.


http://greenboc.blogspot.com/2014/03/waspada-ada-gerakan-menghasut-ahli-pas.html

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...