TERKINI :

Friday, May 24, 2013

Kalau di sana 2x5, di sini 5x2... Jawabnya sama....10...!!

oleh Aspan Alias

Seminggu yang lepas heboh diperkatakan oleh Zahid Hamidi supaya rakyat meninggalkan negara ini jika tidak bersefahaman dengan sistem pilihanraya di negara ini. Dua hari lepas timbul pula desakan dan seruan supaya siapa yang tidak bersetuju dengan sistem yang ada supaya tinggal di dalam hutan. Seruan yang ini datangnya dari Noh Omar, Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO, Selangor.

Seorang meminta supaya meninggalkan negara dan yang seorang lagi meminta sesiapa yang tidak bersetuju dengan kerajaan sekarang supaya tinggal di dalam hutan. Apabila kita sarat dengan pemimpin yang ‘gila’ seperti ini, sememangnya tidak dapat sesiapa menyalahkan rakyat memberontak dalam pemikiran mereka. Rakyat mahukan kepimpinan yang selari tahap dan kemampuan mereka untuk berfikir dan bertindak mengikut waktu dan zamannya.

Kita tidak kisah dengan Noh ini, kerana beliau bukanlah seorang pemimpin yang perlu diberikan perhatian. Beliau hanyalah seorang daripada ramai yang memimpin kerajaan yang begitu keliru dengan kedudukan yang mereka sandang. Kumpulan pimpinan seperti ini adalah kumpulan pemimpin yang tidak tahu bagaimana mereka boleh menjadi pemimpin. Adakah mereka menjadi pemimpin kerana main politik wang, atau menaiki hairaki parti dengan mengampu atau apa? Yang pasti mereka naik bukan kerana mereka itu kepimpinan.

Perkembangan Ustaz Azizan semakin positif


KUALA LUMPUR: Keadaan bekas menteri besar Kedah, Datuk Seri Ustaz Azizan Abdul Razak semakin stabil, biarpun masih lemah setelah menjalani rawatan sejak 17 hari ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang.

Bekas Setiausaha Akhbarnya, Helmi Khalid berkata rawatan kini menumpukan kepada luka di bahagian kaki yang dipotong agar terkawal, biarpun sudah banyak menunjukkan perkembangan positif,

Malah, bacaan tekanan darah dan jantung Ustaz Azizan juga bertambah baik, dan mula sedar beberapa kali apabila menerima tetamu.

"Biarpun Datuk masih belum boleh bersuara (kerana alat bantuan pernafasan), tapi kami dan pelawat boleh faham gerak bibir Datuk. Ada masanya, beliau akan meminta kertas untuk menulis, dan biasanya hanya satu perkataan seperti yang ditulisnya kepada Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali iaitu 'maaf'," kata Helmi yang sering berada di hospital bagi menemani Azizan, selain ahli keluarganya.

Betoi ka depa kata Sidang DUN KEDAH ditangguh kerana MB pi bercuti kat Eropah..???

Sidang DUN tangguh kerana MB pi bercuti kat Eropah! Mampoih aihh, macam ni punya kerajaan pun ada dalam dunia ni...


Oleh: Mat Kering

Tadi MK dapat info dari seorang ADUN BN bahawa Majlis Angkat Sumpah Sidang DUN Kedah yang dijadualkan diadakan pada 3 Jun 2013 terpaksa ditangguhkan ke 23 Jun. Waktu makluman Sidang DUN dibuat ia melalui surat rasmi yang dihantar pada ADUN tapi bila dibatalkan ia cuma dimaklumkan melalui panggilan telefon dan sms. Cuihh apa punya koman kerajaan negeri dok ada..

Yang lebih mengejutkan MK, menurut ADUN BN tu ialah penangguhan dibuat kerana MB Mukhriz nak pi bercuti kat Eropah selama dua minggu. Nah aihh MB hangpa... pecacai bawahan pulun buat kerja dekat nak mampoih nak menangkan BN.. bila menang Mukhriz pi makan angin kat Eropah, orang bawah pi makan wap kat Danork guna duit sendiri. Nasib badan laaa.. 

PKR Kedah mengutuk penyitaan akhbar Suara Keadilan dan Harakah dari vendor akhbar secara mengejut oleh KDN

Kenyataan media bertarikh: 23.05.2013

Tajuk: “PKR Kedah mengutuk penyitaan akhbar Suara Keadilan dan Harakah dari vendor akhbar secara mengejut oleh Kementerian Dalam Negeri pada awal pagi hari ini di seluruh Kedah.”

PKR Kedah mengutuk penyitaan akhbar Suara Keadilan dan Harakah dari vendor akhbar secara mengejut oleh pegawai penguatkuasa dari Kementerian Dalam Negeri pada awal pagi ini di seluruh Kedah.

Penyitaan Suara Keadilan dan Harakah di Kedah hari ini yang secara mengejut adalah langkah berunsur politik yang jelas untuk menyekat rakyat Kedah untuk mendapatkan berita pihak pembangkang, terutamanya kritikan pihak pembangkang berkenaan dengan penipuan di Pilihan Raya Umum ke-13 ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...