TERKINI :

Thursday, April 11, 2013

Kedah Sudah Selamat Dalam Tangan UMNO

http://www.therocket.com.my/en/wp-content/uploads/2011/09/Kedah-Pakatan.jpg
Sesungguhnya TUlang Besi amat berat hati hendak menulis perkara di bawah ini. Namun, Tulang Besi terpaksa tulis kerana apabila jatuhnya negeri Kedah kelak, pembaca akan kembali pada blog Tulang Besi dan membaca amaran yang telah diberikan oleh Tulang Besi sebelum bencana berlaku

Dalam kita berhempas pulas melawan dan menghinjak UMNO, sesetengah pimpinan PAS lebih suka bekerja menguntungkan UMNO. Penyokong dan pendokong berkorban wang, masa dsbnya tapi pimpinan atasan berbuat sesuka hati mereka ke arah kehancuran parti.

Hari tu kita baca bagaimana Hashim Jasin telah menyerahkan negeri Perlis pada UMNO. Beliau sanggup menolak Juanda Jaya sebagai calon Parlimen Kangar walaupun beliau tahu tindakan tersebut boleh menjatuhkan UMNO di Perlis dan menguntungkan PAS.

Yang terbaru adalah bagaimana Negeri Kedah pula akan diserahkan kepada UMNO.

Isu Kalimah Allah, dimana salah PAS..?


Cakap putar belit dan bohong budaya Umno

BN tiada etika,umum projek & salahguna dana awam-Izzah

(Oleh Sidiqin Omar)

BN tidak menghormati prinsip demokrasi apabila mengumumkan projek mega dan menyalahguna kuasa kerajaan sementara membabitkan jentera kemudahan awam untuk kepentingan politik, kata Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar.

Dedah beliau, pada 5 April lalu, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan tiga projek utama di Cyberjaya bernilai RM8 bilion

“Sebagai kerajaan sementara, sebarang pengumuman mengenai keputusan penting atau projek besar haruslah terhenti bagi menghormati lawan dan memastikan perlawanan di gelanggang politik yang sama rata.

“Lebih meruncing adalah kegagalan Najib memenuhi Akujanji Pilihan Raya yang beliau tanda tangani dengan badan Transperency International,” kata Nurul Izzah pada sidang media di ibu pejabat parti, hari ini.

Najib tipu kakitangan PETRONAS berkenaan pemberian RM1000..!!!


RAFIZI dedah sebab apa dia berhenti PETRONAS..!!!

Aktivis Umno akhir-akhir ini banyak menimbulkan cerita buruk mengenai perletakan jawatan saya dari PETRONAS dalam tahun 2009. Fitnahnya adalah saya dibuang kerana membuat tuntutan perbelanjaan yang menyeleweng.

Mulanya saya tidak mahu melayan kerana ia fitnah picisan. Agaknya mereka masih mencari kelemahan saya, jadi mereka mencipta cerita bahawa saya menyeleweng hingga dibuang untuk mencemarkan kredibiliti saya. Pada kiraan mereka (yang silap), jika kredibiliti saya tercalar, makan tercalar jugalah kredibiliti pendedahan saya selama ini dan yang akan datang.

Mutakhir ini saya merasakan jika saya terus berdiam diri, ia tidak membantu kebenaran kerana fitnah terancang ini disebarkan seluas-luasnya.

Saya tidak dibuang dari PETRONAS (seperti mana yang diketahui ramai orang), saya meletakkan jawatan.

Saya dinaikkan pangkat pada umur yang muda, menyertai PETRONAS terus sebagai seorang pengurus sebaik pulang dari London (selepas bekerja selama 3+ tahun di firma perakaunan untuk menjadi seorang akauntan bertauliah dengan ICAEW). Selepas berkhidmat selama 2 tahun di loji petrokimia PDH/MMSB di Gebeng, saya ditukarkan kembali ke ibupejabat di Menara Berkembar PETRONAS.

Kejutan NGERI dari kem Najib...
Salam semua...
Pandai sungguh Najib buat gempaq, kering darah Mak Long hang. Huh, Umno kalau pasai gempaq keling cukup menjadi... haha... Najib kata depa nak buat kejutan dalam senarai barisan calon-calon BN... kehkeh...

Memang la dua tiga hari nih bab parlimen dibubaqkan dah jadi berita hangat. Panaih berapi ngan cerita muka Najib yang nampak tak hepi dalam tivi, macam sukatakrela jaa... ngeee...

Dalam keadaan muka menahan berak tu la Najib Razak berkata akan ada kejutan dalam senarai calon-calon BN. Kejutan yang bakal membuatkan banyak jantung akan terhenti, terutama jantung-jantung tua dalam senarai Umno... kehkehkeh...

Rakyat dah pulun suku nyawa dah nak tolak BN.. cuma pimpinan saja jangan buat taik...!!

Inilah Bukti Semangat Rakyat Mau Melakukan Perubahan Sudah Tidak Dapat Dibendung Lagi Oleh UMNO

Pergh!!!! Cukup mengkagumkan sehingga Omak kau terpesona sungguh melihat bagaimana rakyat Seremban betul-betul bertekad muktamad mau melakukan perubahan pada PRU 13 nanti.

Inilah pemandangan di Ceramah Ubah DAP di Taman AST, Bukit Kepayang, Seremban malam tadi.

Hujan turun dengan lebatnya sebelum ceramah dimulakan namun tiada seorang pun berganjak dari tempat duduk maupun yang berdiri. Sanggup berpayung dalam kesejukkan untuk menanti ceramah dimulakan.

PRU13: Gelombang lebih bergelora dari dulu

Pembubaran Parlimen pada 3 April lalu bukan bermulanya demam pilihanraya. Jika negara ini ibarat manusia, ia sudah demam lama yakni orang yang berpenyakit sekian lama. 

Demamnya menyerang sejak dua musim haji lalu. Cuma pembubaran Parlimen itu menambah tinggikan soho, dari demam biasa kepada demam panas.

Gelora demamnya memuncak. Gelombang PRU13 ini lebih bergelora dari 2008. Gelombang dulu ributnya di Semenanjung saja. Di Sabah dan Sarawak demam biasa saja. Tetapi kali gelora di Sabah bak mengatasi gelombang di Semenanjung. Bahkan Bahkan Sarawak pula geloranya sudah tidak sekecil dulu. Ia mungkin tidak segelora Sabah tetapi bukan lagi gelora yang biasa.


Gelombang yang tidak segelora sekarang telah menyaksikan BN hillang majoriti dua pertiga di Parlimen buat pertama kali dan ia hilang empat lagi kerajaan negeri iaitu Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor. Tenkujuh yang amat bergelora di Kelantan pada PRU 2004 jadi ribut biasa menyebabkan BN kembali senasib PRU 1990.

Isu Sg Acheh.. hangpa ingat rakyat suka kelaku hangpa dok berebut kerusi | @AnwarIbrahim

Banner calun PAS dan PKR dah keluar Di Sg Acheh.P Pinang
Saja Nak Panaskan Isu Nie Lagi.... Biar Pemimpin PR Buka Mata Kita Ahli Luahkan !!

Kita Bukan Macam Ahli Umno..Diam Macam Tongkoii Kayu...

Selesaikan Secepat Mungkin...Nak Bertengar Lanie.. Lepas Penamaan Calon Kita Bersatu Untuk Tolak Umno/BN.... Kami Tak Mau Tiga Penjuru...Kami Nak Lawan BN Ja !!..kalau di biarkan..kItA hilang 1 kerusi di Sg Acheh..dah nak memang ni..Sikit ke lagi .

- ORANG KAMPUNG

Turkey dan PRU 13 Malaysia

Mengikuti perkembangan politik di Republik Turkey dan Malaysia adalah suatu yang cukup menarik.Turkey dan Malaysia adalah di antara negara contoh bagi negara Muslim terutamanya selepas Arab Spring yang berlaku di tanah Arab.

Kerajaan yang dipimpin oleh Perdana Menteri, Recep Tayyip Erdogan telah membuktikan kejayaan mereka di dalam dan luar negara. Kurangnya gejala rasuah, sistem pengurusan yang semakin baik, kurangnya konflik dalaman dan ekonomi yang semakin kukuh.

Dari tahun 2002,ekonomi Turkey telah meningkat dari tangga 26 kepada tangga 16 dunia sekarang. Malah di dalam misi 2023,Turkey telah meletakkan target untuk menjadi diantara 10 kuasa ekonomi terkuat dunia.

Polisi Luar Turkey

(Kanan, Menteri Luar Turkey, Ahmet Davutoglu bersama Perdana Menteri, Recep Tayyip Erdogan)
Setelah beberapa kali percubaan Turkey untuk menyertai  Kesatuan Eropah (EU), kerajaan Turkey telah menukar pandangannya kepada negara-negara selatan (Afrika dan Amerika Latin), dan negara-negara Timur (Asia Tengah, Timur Tengah, Cina dan India).

Jika sebelum ini, Turkey yang hanya melihat kepada Barat telah mengubah polisinya dengan membuat hubungan yang baik dengan negara-negara Arab,sebagai contoh dengan menambah penerbangan setiap hari ke negara-negara seperti Yaman dan juga Lubnan, menghapuskan visa dengan Republik Syria dan juga telah menandatangani projek keretapi laju Istanbul-Madinah yang akan merentasi Republik Syria dan Jordan.

PRU13: Jika Mahathir Duduk Diam, Peluang BN Menang Mungkin Lebih Cerah

Semakin hampir detik pilihanraya, semakin aktif Mahathir bersuara. Siapa saja menjemputnya, pasti diterimanya dengan hati yang terbuka. Pintu pejabatnya juga lebih terbuka luas. Sesiapa pun boleh menemuinya, termasuk Dr Sidek Baba dan seorang penyokong Pas yang mahu meminta maaf kerana kononnya pernah suatu ketika dahulu menyeru supaya membunuh bekas Perdana Menteri itu kerana kononnya juga disebabkan terpengaruh dengan amanat Haji Hadi. 

Malah beberapa pengikut Anwar yang dulunya memaki hamun Mahathir juga, ada yang kerap bertemu dan bertukar-tukar fikiran dengan Mahathir. Topiknya tidak lain ialah bagaimana mahu menumbangkan Anwar Ibrahim.

Menjelang pilihanraya akan datang, keaktifan Mahathir disedari oleh semua orang. UMNO peringkat cawangan pun menjemputnya, beliau akan hadir. Yang penting dia dapat bercakap dan menyerang orang yang tidak disukainya. Bahkan menurut Lim Kit Siang, keaktifan Mahathir kini melebihi semasa beliau menjadi Perdana Menteri dulu.

Adakah KERAJAAN KEDAH sudah bersedia bila BN jadikan gambar AZIZAN jatuh sebagai modal politik mereka..!!

DARI SEGI SEMIOTIK
JIKA GAMBAR INI
DIJADIKAN POSTER
OLEH GEROMBOLAN
MAKA KEDAH AKAN  JATUH

azizan kedah jatuh lagi sekali depan pejabat pkr? - Hak Malaysia

6 days ago – Angin takde ribut takde tiba-tiba jatuh pulak. Sebab terkejut nama-nama calon PAS Kedah bakal menjahamkan keputusan PRU Negeri Kedah ...

 

ustaz azizan tergeleceh depan pejabat pkr - merbok times

7 days ago – USTAZ AZIZAN TERGELECEH DEPAN PEJABAT PKR. Mungkin licin dan.... Bajet duit Azrul jatuh merudum ( menjunam) - Chenard lonyang ...

KOMENTAR TUKAR TIUB
kedah akan kalah
jika mb ini tidak di ganti

nampaknya mb ini cukup sayang
kepada kerusi
cukup cinta pada jawatan
sampai jatuh terpeleot
masih lagi berahi kepada kuasa

Soi Lek sudah mengaku kalah sebelum masuk PRU13..!!

Soi Lek tidak bertanding dalam PRU13
 
Datuk Seri Dr Chua Soi Lek tidak akan bertanding dalam pilihan raya umum, sekaligus menjadi presiden MCA pertama yang tidak dicalonkan.

Chua berkata ini akan membantu proses peremajaan parti dengan membenarkan muka baru diketengahkan, dan juga membolehkan beliau mengetuai kempen pilihan raya MCA di seluruh negara.

Mesej Chegu Bard berkenaan Kerusi DUN Sg. Aceh

che'GuBard sedia untuk menjadi jentera dan tidak bertanding dalam PRU ke 13

Kenyataan Umum
27 Mac 2013

SEDIA JADI JENTERA BIASA DAN TIDAK BERTANDING DALAM PRU KE 13

Pilihanraya ke 13 merupakan PRU yang terpenting dalam sejarah negara. Belum pernah mood rakyat setinggi ini untuk membuat perubahan bagi menamatkan sejarah penguasaan regim yang diwariskan kepada negara ini oleh penjajah.

Namun perlu disedari cabaran yang terpaksa didepani bukan sedikit. Seribu satu helah dan taktik jahat akan digunakan untuk mempertahan regim ini seiring dengan seruan Najib Razak iaitu akan pertahankan 'Putrajaya' dengan darah biar hancur tulang belulang.

Maka fasa ini memerlukan penyatuan semua yang berada di pihak pro perubahan. Mood perubahan amat tinggi namun sejarah pernah membuktikan banyak kali perubahan gagal dicapai antara sebabnya ialah kerana perebutan dan pertelingkahan. che'GuBard menasihatkan diri dan teman - teman agar mengambil iktibar sejarah ini.

Azizan takan UMUM CUTI pada hari mengundi di Kedah..!!

 
TAK MAU ISTIHAR PUN KATALAH AKAN RUJUK DENGAN PIMPINAN PR PUSAT DAHULU.. NIE TAK MAIN BUBUH HUKUM SAJA..!!

Panas - Kata BN...Singapore akan masuk Malaysia jika PR Menang..!!!

oleh AnakKedah007.blogspot.com

ini adalah salah satu PROPAGANDA yang sedang hebat di mainkan di alam maya dan dia alam reality dimana DAP akan bawa masuk SINGAPORE dalam MALAYSIA...

Awat hangpa ingat MUDAH kaa nak buat sesuatu keputusan berdasarkan PERLEMBAGAAN NEGARA... awat hangpa ingat KUASA SULTAN & YDPA tu hanya pupppet saja ka dok dalam negara kita nie... tak ada kaa bhgn PERKENAN YANG DIPERTUAN AGUNG yang dok kata DAP nak tukaq itu ini... pikiaq jangan tak pikiaq....

Mula-mula kena bentang di Parlimen dahulu bersidang nak bawa masuk SINGAPORE... bahas dalam dewan lepas tu kena buat UNDI dulu terima ka tak terima usul tuu.. itu pun kena dapat 2/3....awat masa tu hangpa nak tengok saja kaa.. AHLI PARLIMEN BN iaitu UMNO dok nganga saja.. PAS nganga saja..PKR nganga saja... bantah la cadangan tuuu...

Hebatnya Bakal MB Kedah..!!

Kalau orang 'berhati besar berjiwa mewah' macam ni jadi MB Kedah boleh lingkop negeri! Silap haribulan pulau Langkawi kena juai nak bayaq utang

Sebagai perbandingan kehidupan seorang Presiden Iran dengan sorang yang baru sahaja menjadi seorang Timbalan Menteri di dalam kabinet Najib di Malaysia ini, yang dipaparkan ini adalah rumah Mukhriz Mahathir dipetik dari web ohartis.

Kata terataionline, gambar ini telah di ambil pada hari “House Warming Party Datuk Mukhriz Mahathir”, emmm, beginikah rumah pemimpin yang di impikan oleh rakyat semua, kononnya nak diangkat jadi Menteri Besar Kedah jika BN menang?? emmm tepuk dada tanya garpu hati, rakyat makan kais pagi makan petang, kais petang makan pagi esok, emm.


Antara kejayaan Kerajaan BN ialah hasilkan Bible Versi Melayu & Bina Gereja terbesar di Asia

 

Analisis antara BN atau PR mana yang lebih banyak menggadaikan kerusi2 orang Melayu Islam?


Analisis lengkap bagi semua negeri di Semenanjung Malaysia(sahaja) bagi melihat manakah antara BN atau PR yang lebih banyak menggadaikan kerusi2 orang Melayu Islam?

SELANGOR

1)Parlimen Hulu Selangor
PALANIVEL A/L K. GOVINDASAMY (BN)
ZAINAL ABIDIN BIN AHMAD (PKR) -menang

2)Parlimen Pandan
ONG TEE KEAT(BN) -menang
SYED SHAHIR BIN SYED MOHAMUD (PKR)

3)Parlimen Kota Raja
S.VIGNESWARAN A/L M. SANASEE (BN)
SITI MARIAH BINTI MAHMUD (PAS) - menang

4)Dun Batu Caves
AMIRUDIN BIN SHARI (PKR) - menang
MOHAN A/L THANGARASU (BN)
HAJI AZMI BIN HUSSAIN (BEBAS)

5)Dun Semenyih
ARUTCHELVAN A/L SUBRAMANIAMS (PKR)
JOHAN BIN ABD AZIZ (BN) - menang

[PANAS] Rahsia buat duit melalui Tambah Niilai & Cukai Prepaid..!!

King Jason

Jika penguna maxis topup Rm10.. pastu guna singit dua.. lepas 5 hari dah expired ... bayangkan dia perli topup lagi rm10 untuk bertahan untuk 5 hari guna 5/6 inggit.. setahun terkumpul purata lah.. katakan rm100!! baki RM100 tapi tak leh call !!

Byangkan sejumlah 5 juta penguna maxis prepaid bernasib serupa.. tak pasal2 Lord Arnanda Krisnan DIKAYAKAN secara tak sedar,.

Korang faham kenapa gua marah?

Negara MALAYSIA ni nak berniaga dengan rakyat.. cuba tanya arab Saudi.Egype.negara2 laian.. Topup 10 Riyal... setahun boleh pakai selagi ada balance!

Reti?

Calon BN - Tokey Bola Kelantan kena 'freekick' dek Raja Katak

Anuar Musa Digugur, Ibrahim Ali Calon BN
Oleh WTKO


Berita Muktahir daripada Bilik Gerakan Negeri Kelantan, Anuar Musa digugurkan daripada menjadi calon BN bagi pilihan raya umum ke-13 nanti. Bekas Pengerusi Perhubungan Umno Kelantan tersebut, tidak dicalonkan bertanding di mana-mana kerusi, sama ada DUN atau parlimen.

Anuar Musa banyak menghabiskan masa untuk kejayaan pasukan bolasepak Kelantan, The Red Warriors disamping menaikan dirinya dalam politik melalui gerak kerja bola sepak. Pernah mengaku bahawa ada 200,000 penyokong bola sepak dibelakang dia.

Dalam banyak kes yang dimaklumkan bahawa Anuar telah ditempelak oleh Najib dalam beberapa perjumpaan tertutup.

Menurut sumber tersebut, ada gerakan untuk membantah keputusan pengguguran ini melalui kutipan tandatangan. Ketua gerakan desakan ini berkata, mereka akan cuba cara terbaik, tapi sekiranya Najib tidak ambil endah, mereka akan buat cara kasar.

Tidak tahu apa cara kasar yang dimaksudkan tapi saya difahamkan daripada ayat "habis UMNO kali ini" bermaksud mereka akan cah kenting calon UMNO@BN.

Apabila PKR & PAS buat kerja gila di Sg Aceh tak mustahil UMNO yang akan kaut hasilnya..!!

Dun Sungai Acheh - Pertembungan 3 penjuru PAS VS PKR.

Buat malu saja. Kalau sakit ahti tue toksah cerita la. Ini semua salah Abu Nawas yang gagal menundukkan Ustaf Offnan secara berhemah.. tengok apa yang dorang dah buat? Sanggup kah Abu Nawas memikul tanggungjawab ini dengan membunuh dirinya sendiri?
penang pas announce candidate 100413 02 yusni mat piahPAS akan bertembung dengan rakan sekutunya dalam Pakatan Rakyat - PKR - dalam pertandingan tiga penjuru di kerusi DUN Sungai Acheh dengan meletakkan Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang, Yusni Mat Piah (di bawah) sebagai calonnya di situ.

Keputusan itu dibuat selepas Pengerusi PKR negeri itu, Datuk Mansor Othman malam tadi mengumumkan Ketua Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin, yang lebih dikenali sebagai Chegubard, sebagai calon parti itu di kerusi berkenaan yang terletak dalam kawasan pilihan raya Tebal Nibong.

Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Datuk Salleh Man membuat pengumuman tersebut di Pongsu Seribu -  kubu kuat parti itu di Tasek Gelugor pada kira-kira jam 10 malam ini.

 
Kita jangan citer detail dulu. Kita citer apa yang tersebar di atas talian dulu.  Semalam, waktu pagi PKR telah umumkan nama calon yang bakal bertanding di Sungai Acheh. Calon tersebut ialah Chegu Bard. Berita tersebar meluas. Jadi orang dah tahu la Chegu Bard rupanya akan menduduki Sungai Acheh. Ini juga bermaksud kepimpinan Pas Penang tahu sangat bahawa Chegu Bard telah pun akan bertanding di situ.

Selepas PSY depa dok pulun nak panggil LADY GAGA laa pulak... semata-mata nak tebus maruah NAJIB..!!

Lady Gaga tak jadi ke P.Pinang, BN jemput penyanyi lain tebus maruah Najib


Barisan Nasional tak jadi membawa Lady Gaga dan beberapa penyanyi antarabangsa lain ke Pulau Pinang, lapor akhbar Guang Ming hari ini.

Akhbar berbahasa Cina melaporkan, dua lain, Mayday (Taiwan) dan Wong Fei (Hong Kong) turut tidak hadir pada persembahan 20 April ini.

Penganjur, 1 Malaysia For Youth (1M4Y) dilaporkan berkata, Sandy Lin (Hong Kong) dan Grass Hopper (Hong Kong) akan mengisi pentas di Sekolah Chung Ling, George Town.

Dua penyanyi tempatan, Sheila Amzah dan Ning Baizura turut diumum sertai konsert BN kali ini.

Terdahulu, Barisan Nasional didedah merancang Paris Hilton, Lady Gaga, Justin Bieber ke P.Pinang demi tebus maruah Najib? sebelum pilihan raya umum.

PARLIMEN SIK - Calon PAS DUN Jeneri masih ada pergolakan...!!!

Oleh Anak Muda Sik

http://4.bp.blogspot.com/_MO5YuY6ilco/Sw-jxnaUNcI/AAAAAAAAAJg/hpxNIYIpNag/s1600/_DSC0053.JPGKami penyokong PAS kawasan Parlimen Sik DUN Jeneri sekarang ini rasa tertekan dengan apa berlaku di kawasan kami. Perkhabaran yang kami dapat wakil calon DUN Jeneri iaitu Cikgu Ya akan menarik diri dari bertanding walaupun PAS Negeri & Pusat sudah mengesah beliau akan bertanding semula mempertahankan DUN Jeneri.

Apa yang kami tak puas hati sekarang kami lihat ada tangan-tangan ajaib sedang mem by-pass kuasa UPU untuk menentukan calon DUN Jeneri tanpa melalui kuasa UPU semula pihak MTD terus menghantar nama ke negeri akan calon baru sedangkan masa pemilihan calon dahulu nama lain yang diangkatnya. Ini yang membuatkan kebanyakan UPU di Jeneri tak puas hati.

Dari maklumat sumber dalaman wakil calon yang diangkat sekarang ini di tolak hmpir keseluruhan UPU di Jeneri dan sudah ada bibit-bibit pemberontakan dan ketidak puasan hati muncul.

"Kesimpulannya BN nak kena jadi pembangkang jugaklah di Kedah 2013 ni..."

BN masuk gelanggang di Kedah sebagai pemenang dan akan keluar gelanggang sebagai orang kalah? Mengapa? Mai dengar rahsia dari orang dalam UMNO sendiri...


Oleh: Mat Kering Bakaq Bata

Hampir sejam menghabiskan masa di kedai catok Taman Wira Mergong pagi ni, bersembang dengan seorang kawan rapat MK sejak zaman tok nadork walaupun dia adalah aktivis UMNO dari kem uk uk ukk (takleh habag, kena jaga jugak sumber maklumat ni). Syoknya bersembang dengan orang UMNO akhir-akhir ini ialah depa tak simpan-simpan segala rahsia parti, habih diluahkan dengan terus terang.

Mula-mula katanya, ikut maklumat bilik Gerakan UMNO... BN boleh menang di Kedah sekurang-kurang 22 kerusi (emmm, betoi ke ni... dok ingat dalam ati) tapi masalah besar yang memecahkan kepala pemimpin BN ialah adalah selepas calon BN diumumkan nanti.

"Daripada 22 tu, paling koman 6 kerusi DUN akan hilang comfirmed!" katanya.

PKR & PAS Penang buat kerja gila di Sg Aceh...!!!

Pro Yusni, che'GuBard dingin hingga boikot demo pertahan Guan Eng?

Demontrasi NGO dan Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang di Komtar, George Town pada petang Jumaat ini bagi menyokong pentadbiran pemangku Ketua Menteri, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng mungkin menerima reaksi dingin Pemuda Pas Pulau Pinang.

Malah, wakil Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang (Pemuda Penang) awal pagi tadi memberitahu, demontrasi yang dikepalai oleh che'GuBard mungkin akan diboikot penyokong Yusni Mat Piah (Ketua Pemuda Pas negeri).

"Yusni, che'GuBard sama-sama bertanding dengan Umno tiga penjuru di DUN Sungai Acheh. Mungkin (pemuda) Pas boikot sebab che'GuBard ketuai demontrasi sokong Guan Eng," ujar pemimpin Pemuda Penang menerusi telefon pagi tadi.

 
 
ADMIN  - Inilah masalahnya bila buat kerja PIKIAQ KEPALA HANGPA SAJA tapi tak pikiaq akan PENYOKONG DIBAWAH... PKR pun sama PAS pun sama...masing-masing EGO dengan keputusan masing... Nasib baik skrg ada TSUNAMI meluat UMNO tapi jika kelaku macam nie dilihatnya bukan kata UMNO ja orang meluat sekali dengan hangpa pon orang MELUAT...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...