TERKINI :

Monday, January 7, 2013

Ust Asri Perli Ulamak Muda UMNO..!!

 
Kami pon tak tahu nak kata macamana lagi...
macam nie punya pemikiran pening puak-puak
ular dalam semak nie pon ada lagi orang dok
sanjung mereka... dunia..dunia...

[HKR #112KL] Alangkah indahnya jika Std MERDEKA tidak diluluskan..!!

Berita terbaik perkembangan terkini #KL112


Bila 'terpaksa' dibuat di jalan raya maknanya ada la kut harapan nak bertembung dengan FRU. Bila bertembung dengan FRU ada la harapan kut nak rasa lagi semburan air kimia dan gas pemedih mata.

Harakahdaily melaporkan:
KUALA LUMPUR: Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat kecewa terhadap keengganan pihak pengurusan Stadium Merdeka bertemu dengan mereka hari ini.

Kunjungan hari ini sepatutnya bagi mendapatkan maklum balas daripada pihak pengurusan Stadium Merdeka berkaitan surat permohonan menyewa Stadium Merdeka bagi mengadakan Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) pada 12 Januari ini. - Hrkh

Antara Lim Guang Eng (DAP) dengan Najib Razak (Umno). Jadi siapa di sini yang lebih berintergriti?

Rasuah: Beza Lim Guang Eng Dengan Najib Razak

Posting ini sekali lagi bakal menimbulkan kemarahan orang Umno kelas tiga di negara ini. Apa yang hendak saya lepaskan disini ialah tentang tindakan segera dan tanpa kompromi Ketua Menteri Pulang Pinang, Lim Guan Eng yang mengarahkan Pegawai Daerah Seberang Perai Utara Jusni Ismail di tukar ke Seberang Perai Tengah.

NONEPegumuman pertukaran itu dibuat ekoran penahanan Pegawai Daerah Seberang Perai Tengah, Roslan Yahya oleh SPRM 3 Januari lalu.

Tindakan dilakukan Guan Eng berbeza sekali dengan apa pernah dilakukan Perdana Menteri Najib Razak ketika menghadapi suasana yang hampir sama.

Minggu lepas saya bersembang dengan bekas timbalan menteri, beliau menceritakan bagaimana Najib menjelang pilihan raya 2008 lalu telah memanggil beliau bersama dua lagi orang penting di sebuah negeri di Pantai Timur.

Menurut bekas timbalan menteri itu tujuan Najib berbuat begitu ialah untuk memberi tahu kenapa dia dan dua yang lain kenapa tidak dipilih parti untuk bertanding pada pilihan raya kali ke-12 itu.

Najib memberi tahu seorang demi seorang sebab musababnya. Katanya sampai giliran yang seorang lagi itu,Najib memberi tahu akan sebab musababnya. Katanya mengajuk cakap Najib; you tahu kenapa you tidak diberikan peluang bertanding?" tanya Najib.

"Kenapa?" tanya tokoh itu sambil menggeleng kepala.

Ustzah UMNO nie yang patut TAUBAT bukannya TG Hj HADI...!!!

Cium tangan Pak Lah, Ustazah Mashitah langgar Fatwa Kebangsaan

TINDAKAN Ustazah Umno, Dr Mashitah Ibrahim yang dilihat cuba mempertahankan perbuatannya mencium tangan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah sebelum ini jelas sekali memakan diri rujuk sini ~ Mashitah

Beliau nampaknya cuba memutar belitkan hukum apabila terkena batang hidung sendiri. Bila sendiri yang salam dan cium tangan bukan mahram, maka nampaknya hukum "harus" cuba digunakan untuk menghalalkan tindakannya.Gua tak mahu ulas tentang ilmu, dan hujah beliau di dalam menghalalkan tindakannya bersalam dan mencium tangan Tun Abdullah sebelum ini. Apa yang gua nak tunjuk di sini ialah berkenaan fatwa kebangsaan yang telah dikeluarkan tentang perkara ini.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-79 yang bersidang pada 6 - 8 September 2007 telah membincangkan Hukum Berjabat Tangan Dengan Wanita Ajnabi (wanita bukan mahram).

HKR - Suruh guna stadium kami mintak stadium..tapi jika macam nie punya kelaku..jalan raya pon tak kesah..!!!


KUALA LUMPUR: Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat kecewa terhadap keengganan pihak pengurusan Stadium Merdeka bertemu dengan mereka hari ini.

Kunjungan hari ini sepatutnya bagi mendapatkan maklum balas daripada pihak pengurusan Stadium Merdeka berkaitan surat permohonan menyewa Stadium Merdeka bagi mengadakan Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) pada 12 Januari ini.

Sekretariat HKR sudah menhantar surat tersebut pada 26 Disember lalu namun belum mendapat sebarang maklum balas daripada pihak pengurusan meskipun dua kali tindakan susulan diambil pihak sekretariat.

Setiausaha Dewan Pemuda PAS Malaysia (DMPM), Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata, tindakan pihak pengurusan yang langsung tidak menghantar wakil untuk bertemu mereka sangat tidak profesional.

Sedangkan katanya, kehadiran mereka hari ini sudah dimaklumkan lebih awal.

Aduhai Kasian.. Terra nie sajalah akai PEMUDA BN KEDAH.. buat kerja "KATON"

Pemuda BN Kedah TAK TAHU baca Laporan Bajet 2013 tapi nak tunjuk jaguh... akibatnya, malu diri sendiri

Oleh ZULKIFLI YAHAYA
 
Pemuda BN Kedah hadir ke Wisma Darul Aman menyerahkan sijil penghargaan kepada YAB Menteri Besar kerana kejayaan m...entadbir negeri Kedah dengan cemerlang kerana berjaya menobatkan negeri Kedah sebagai 'Johan Defisit Belanjawan 2013'. Bangga sungguh Pemuda BN kerana merasakan berjaya sindir MB. Soalnya betulkah sindiran itu?

Dalam Bajet Kedah 2013 mensasarkan perbelanjaan RM1.1 billion tetapi jangkaan hasil sebanyak RM640 juta. Pemuda BN mendakwa defisit sebagai RM460! Betulkah bacaan mereka ini? Untuk menjawabnya mari kita lihat Bajet 2008 yang dibentang semasa zaman BN.

Kalau Syaitan sokong PAS

Bermain dengan perkataan “kalau” memang sedap. Tapi kali ini pedih sedikit, kerana dikaitkan dengan Parti Islam Se-Malaysia. Satu parti yang dikatakan menjunjung nilai Islam di Malaysia.

Secara literal, Syaitan takkan mungkin akan menyokong PAS, kerana dikatakan PAS ingin menegakkan syiar Islam yang kononnya lencun dihujani kemungkaran yang ditaja kerajaan Barisan Nasional. Mana ada Syaitan yang nak sokong Islam bukan?

Tapi kes ini berbeza. Sifat Syaitan yang utama adalah sentiasa merasakan dirinya lebih hebat dari orang lain. Berdasarkan asbab inilah juga, wujudnya perjuangan Syaitan untuk menyesatkan manusia.

Sokongan Syaitan terhadap PAS bukan bermakna mereka menyokong perjuangan PAS. Tetapi ianya lebih kepada menyesatkan dan memesongkan penyokong PAS yang datang dari kalangan manusia.

Kenapa UMNO selalu tumpas di ALAM MAYA..???

Pejuang maya Pakatan jangan gelak saja, kena ambil iktibar jugak!

Oleh: Tok Non

Haritu Najib dah beri pengiktirafan dan 'watikah kerja' kepada 10 ribu pejuang maya UMNO BN untuk berperang melawan Pakatan Rakyat di alam cyber. Maka mereka pun pulang bekerja di tempat masing-masing. Kita dapat saksikan alam cyber ketika itu dikuasai oleh para penyokong UMNO BN, ia ditambah lagi kekuatan dengan setiap orang pahlawan maya UMNO BN itu diarah membuka sebanyak2 akaun FB, twitter dan blog supaya menunjukkan sokongan kepada UMNO BN adalah terlalu ramai.

Kira-kira setahun selepas itu marilah kita melihat hasilnya....
Survey di atas dibuat secara online oleh oleh UMNO Selangor untuk mengkaji kesan kempen Sayangi selangor yang dijalankan secara agresif untuk menarik rakyat menyokong BN, keputusan yang sangat mengecewakan BN. Bila guna online bermakna semua pengundinya adalah yang kenal internet sahaja ataupun mereka sering berada di alam maya. Mereka membuat keputusan berdasarkan maklumat maya juga, apa yang mereka dapat dari FB, twitter, blog dan laman web.

MB KELANTAN & KEDAH bagi peluang MUSUH SIASAT mereka bagimana pulak yang ada dalam musuh tuu.. tak mau siasat ke?

Zahid Hamidi Perlu Tiru Nik Aziz   

    

  
Salah "sekor" Naib Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi sepatutnya mengambil tanggungjawab berani dan telus seperti mana Menteri Besar Kelantan Nik Abdul Aziz Nik Mat lakukan, yang sedia membuka pintu pejabatnya selama 25 jam kepada Suruhanjaya Pencegarahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat apa-apa saja yang diragui berlaku penyelewengan dalam kerajaan Kelantan.
Kalau Nik Aziz berani dan tulus membuka pintu pejabatnya maka Zahid juga perlu lebih berani dan tulus membuka gate Kementah. Kalau Nik Aziz hanya buka setakat 25 jam, Zahid perlu membuka sampai 26 jam. Kerana saya yakin penyelewengan di Kementah lebih banyak berbanding di Kota Darulnaim.

Zahid tidak perlu bersikap nampak kuman di seberang laut tetapi 'buta rengga' mengenai gajah di tepi mata. Gesaan Zahid supaya Pejabat Pendaftaran Pertubuhan (ROS) melakukan siasatan berhubung isu pemilihan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP bulan lepas sebenarnya tidak perlu dan tidak termasuk dalam buku log yang perlu disegerakan.

Zahid tidak perlu pun concern terhadap perkara itu dengan meninggalkan perkara-perkara atau kerja lain yang berada di bawahnya yang banyak belum selesai dan disalaputi kemesterian.  Beliau perlu utamakan apa yang bergeliwat di sekitar kementeriannya.

Tu dia aihhh main HARUS PULAK USTAZAH nie bab SALAM & CIUM TANGAN...!!


Nie Jawapan Ustaz Azhar bab SALAM nie..

Amanat Hadi Punca UMNO boikot PAS atau PAS boikot UMNO?


Muhammad Noorazam Bin Bahador

1.Ajk dan Pengerusi Masjid/Surau orang UMNO. Kelas Agama disekat dan Penceramah dihalang. Jadi ahli-ahli PAS bertindak buat Masjid/Surau asing supaya dapat beraktiviti dan hidupkan majlis Ilmu.

Jadinya - Ahli PAS lah yang menjadi punca pecah belah Ummah. Yang bersalahnya - TGHA. Sebab Amanat beliau.

2.Penyokong PAS tak hadir kenduri Ahli UMNO di kampungnya. Ahli PAS tadi terasa hati sebab ahli UMNO itu JKKK kampungnya yang berat sebelah dalam laksana tugas.

Jadinya - Ahli PAS sebenarnya punca pecah belah Ummah. Yang bersalahnya - TGHA. Sebab Amanat beliau.

3.Ahli PAS tidak mahu bersalam dengan Menteri Dalam Negeri. Ahli PAS itu masih tidak dapat memaafkan kerana sahabat-sahabatnya dari PAS yang masih ditahan ISA.

Jadinya - Ahli PAS jugak menjadi punca pecah belah Ummah. Yang bersalahnya - TGHA. Sebab Amanat beliau.

4.Ahli PAS Kelantan masam muka bila jumpa Awang Adek dan Tok Pa. Ahli PAS Kelantan masih bersedih sebab UMNO sekat royalti mereka.

Jadinya - Ahli PAS lagi menjadi punca pecah belah Ummah. Yang bersalahnya - TGHA. Sebab Amanat beliau.

Begitulah seterusnya.

Balak Pedu - JOHARI BAHARUM di jemput turut serta dalam lawatan PERKASA nanti..!!!

Johari dakwa Kedah sembunyi tujuan pembalakan

NAMPAKNYA BOLEH PANGGIL JOHARI BAHAROM PIE SAMA KOT MELAWAT TAPAK TUU..DOK CAKAP BANYAK SANGAT

JITRA -  Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kedah, Datuk Mohd Johari Baharom mendakwa kerajaan Kedah menyembunyikan tujuan sebenar mereka meluluskan penerokaan kawasan hutan simpan berhampiran Tasik Pedu dan Gunung Inas di Baling.

"Saya yakin mereka ada tujuan lain. Saya harap kerajaan Pas Kedah lebih bertanggungjawab menjaga kebajikan rakyat negeri ini," katanya kepada pemberita semasa ditemui selepas menyampaikan sumbangan kepada pelajar-pelajar cemerlang UPSR/PMR 2012 anak-anak anggota polis daerah Kubang Pasu di sini, hari ini.

TAHNIAH... sebelum ini UTUSAN asyik KANTOI... Kini tiba masa BLOGGER UMNO pulak menerima nasib yang sama..!!!

Blogger Umno minta maaf kepada Khalid Samad

PULAU PINANG: Blogger pro Umno, Dr Norvandri Hasan Basri atau dikenali juga Dr MiM hari ini memohon maaf secara terbuka kepada anggota Parlimen Shah Alam, Khalid Samad ekoran dakwaan beliau kepada AJK PAS Pusat itu.

Permohonan maaf ekoran dakwaan Khalid adalah Bishop itu akan diletakkan dalam blog beliau novandri.blogspot.com dan Harakahdaily.net hari ini.

Dr Novandri juga bersetuju membayar sejumlah wang ganti rugi yang tidak disebutkan.

Penyelesaian luar mahkamah ini dinyatakan di depan hakim mahkamah Pulau Pinang hari ini.

Dr Novandri melalui blognya, novandri.blohspot.com pada 15 Januari 2010 lalu menulis satu tulisan dalam blognya bertajuk 'Penjarakan Khalid Bishop Samad'.

(Khalid Samad bersama peguamnya, Hanipa Maidin bercakap kepada media di luar mahkamah selepas kes selesai)

Ekoran itu, Khalid melalui peguamnya, Mohamad Hanipa Maidin menuntut supaya Novandri menarik balik tulisan dan gambar yang menunjukkan Khalid memakai tanjak Kristian dan salib dari blognya.

Setelah sekian lama berlalu, hari ini Novandri bersetuju untuk menyelesaikan kes ini di luar mahkamah dengan memohon maaf secara terbuka kepada Khalid.

Kerajaan PR Selangor buat gila lagi..BN dulu 50 tahun cuma 5 jaa tapi depa baru 5 tahun dan wujud 5 dah..!!!

Umno-BN 50 Tahun = Lima Sekolah Agama, 
PR Selangor Lima Tahun = Lima Sekolah Agama


SRA PR selangor 01

BANGI, 6 JAN : Hanya dalam tempoh empat tahun, Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) Selangor berjaya membina lima buah sekolah rendah agama (SRA) di Bangi berbanding Kerajaan Umno-BN yang mengambil 50 tahun untuk membina jumlah sekolah yang sama.

Terbaru, sebuah SRA empat tingkat sedang dalam proses pembinaan di Kampung Sungai Tangkas, di sini dengan menggunakan peruntukan sejumlah RM 2.5 juta daripada Kerajaan Negeri.

Sekolah tersebut merupakan yang ke-lima dibina selepas Pakatan Rakyat mentadbir Selangor bermula pada Mac 2008.

Adun Bangi, Dr Shafie Abu Bakar berkata, bangunan sekolah terbaru itu terletak di atas tanah dua ekar. Projek itu mendapat kelulusan Kerajaan Negeri pada September 2011 dan dijangka siap sepenuhnya menjelang Disember tahun ini.

Balak Pedu - Itu lah Seronak sangat nak DEMO sampai ada pihak tertentu "MURKA"

Tiba-tiba foto yang sekeping ini mendapat perhatian istimewa... kenapa?

Ia cuma sekeping foto yang diambil oleh seorang rakan maya Kedah La yang berasal dari Padang Terap. Sewaktu pulang dari program Penerangan Projek Tanaman Buah-Buahan di Carok Genting Bunga tempohari, rakan tadi melintasi sekumpulan manusia yang sedang berdemo membantah projek pembalakan di kawasn Tasik Pedu. Dia pun mengangkat kamera dan 'prakkk'... foto dikirim pada admin Kedah La.

Di luar dugaan Kedah La rupanya blog ini bukan setakat dibaca oleh rakyat biasa tetapi oleh orang bergelar. Kedah La mendapat maklumat yang sahih dari sumber pertama, bahawa foto itu telah menimbulkan kemurkaan pihak tertentu. Maksudnya bukan foto tu yang dimurkai tetapi perbuatan berdemonstrasi di atas tapak pengumpulan balak yang kompartmentnya dimiliki oleh pihak bergelar. Tak payahlah Kedah La nak ungkapkan semula apakah ayat yang terpantul itu.

Blogger UMNO pun mula pertikai kenapa takut Haji Hadi muncul di TV..!!

MENGAPA TAKUT HAJI HADI MUNCUL DI TV?Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin bimbang jika RTM atau TV3 memberi ruang kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersiaran secara langsung di televisyen selama sejam ia akan merosakkan minda pendengar dan berupaya menggugat keharmonian. 

Kata Khairy tindakan untuk menjelaskan isu Amanat Haji Hadi itu boleh mengundang risiko kepada masyarakat. 

Ramai pemerhati politik yang berkecuali atau yang di atas pagar berpendapat Hadi Awang seharusnya diberi ruang untuk menjelaskan apa sebenarnya Amanat Haji Hadi yang telah memesongkan ramai pengikutnya. 

Masa selama satu jam itu sebenarnya tidak cukup untuk Haji Hadi menebus segala dosa-dosanya jika bersabit amanatnya itu yang terkumpul bertahun-tahun. 

Persoalannya siapa yang mengawal RTM dan TV3 untuk lulus atau tidak penyiaran taubat Hadi ini? Jika terlalu banyak syarat dan songehnya terbuktilah badan penyiaran ini dikawal rapi dan ketat oleh parti-parti politik yang memerintah. 

Baru Semalam ja Ketua Pemuda UMNO kata tak ada pelabur.. nie menatang apa dia tak tau..!!!??

Kampus baru AUCMS di Kulim

KULIM - Pembinaan kampus cawangan Allianze Universiti College Of Medical Sciences (AUCMS) di KHTP, Kulim,akan menawarkan peluang kepada lebih dua ribu pelajar untuk mengikuti kursus peringkat ijazah dalam bidang perubatan.

Kampus terbaru itu bakal menempatkan pelajar yang mengikuti Program Ijazah Perubatan dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dengan pengambilan pertama, Februari depan.

Menurut Presidennya, Datuk Dr Zainuddin Wazir, program ijazah perubatan akan dilaksanakan dalam kampus di Bangunan KHTP Business Center 2, diharap mampu memanfaatkan sektor industri di kawasan itu khususnya membabitkan teknologi berasaskan sains.

Selain pengajian dalam bidang perubatan, pelajar kampus berkenaan juga akan mengikuti pengajian dalam bidang sains berkaitan dengan keperluan industri di kawasan KHTP.

Cepat la PERKASA tunggu apa lagi...MB dah ajak hangpa pie melawat Tasik Pedu nuuu..!!!

MB sokong tinjau lokasi balak
NURUL FATIHAH SULAINI
6 Januari 2013
MB sokong tinjau lokasi balak
Azizan menyampaikan sumbangan kepada murid sekolah 
 
ALOR SETAR - Kerajaan Negeri menyokong inisiatif badan bukan kerajaan (NGO) untuk membawa kira-kira 5,000 rakyat negeri ini melihat sendiri kawasan pembalakan yang dijadikan projek ladang buah-buahan di Pedu, Padang Terap.
Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengalu-alukan usaha berkenaan kerana rakyat boleh menilai sendiri lokasi projek berada di kawasan bawah dari Tasik Pedu.

“Elok la depa (mereka) pergi ramai-ramai, saya pun mahu bagi pokok-pokok (balak yang sudah ditebang) itu dipijak buang.

“Baru depa tahu betul tasik berada di atas manakala tempat projek di bawah,” katanya kepada Sinar Harian selepas menyerahkan sumbangan buku kerja Ujian Pencapaian Sekolah Rendah dan bantuan wang tunai untuk Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) di Seri Mentaloon, di sini, semalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...