TERKINI :

Sunday, November 24, 2013

PRU 12 Tsunami Politik, PRU 13 Tsunami Cina dan Tsunami PRU 14 Tsunami Kak Rose

oleh Mummy Rokiah

KAK ROSE DUDUK SAMA RENDAH BERDIRI SAMA TINGGI DI QATAR
Kak Rose bikin gempak lagi. Banyak-Banyak isteri Perdana Menteri Malaysia yang paling bikin ribut ialah isteri kepada DS Najib. Tak habis-habis satu persatu membonjol keluar macam-macam kontroversi. 

Terkini dan masih hot isu beliau menggunakan jet eksekutif milik kerajaan Malaysia untuk menghadiri Forum Ahli Perniagaan Wanita Antarabangsa Qatar ke- 4 atas jemputan peribadi. 

Forum ini dianjurkan oleh Persatuan Perniagaan dan Rangkaian Interaktif Qatar membicarakan tajuk “Arab Businesswomen as Change-Makers”. Kak Rose sebagai salah seorang jemputan menyampaikan keynotes speech bertajuk “The Empowerment of Malaysian Women”. Mungkin Kak Rose berkongsi pendapat untuk membuka minda dan melondeh kelumbung wanita-wanita Arab. 


Forum elit itu bukan calang-calang forum dan dianjurkan di negara yang bukan calang-calang negara. Apa yang pasti ialah yang hadir itu semuanya yang kaya dan mashyur “the rich and famous”. 

Untuk tidak merendahkan diri nya Kak Rose isteri kepada PM pun nak tunjuk hebatnya juga. Beliau mewakili Malaysia sebuah negara yang kaya raya, makmur dan bahagia yang bukan lekeh dan bukan haprak. 

Kak Rose pun nak tunjuk jet sendiri sama seperti isteri-isteri kaya Tok Arab tauke minyak yang lain yang duduk sama rendah berdiri sama tinggi. 

Melihat isu jet ini dalam kontek politik Malaysia ianya ternyata tidak berapa sihat di mata pengundi muda. Jika PRU12 BN kecundang teruk hampir-hampir putih mata akibat Tsunami Politik Pak Lah yang ‘non Mahathir friendly’ manakala PRU13 pula akibat Tsunami Cina yang tidak undi BN maka adalah tidak mustahil PRU14 BN akan parah teruk akibat Tsunami Kak Rose. Minta simpang Malaikat 44.

Hakikatnya, khasnya pengundi generasi hari ini dah bosan, meluat dan nak termuntah dengah karenah Kak Rose yang mengada-ngada itu. FULLSTOP!!!!! 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...