TERKINI :

Friday, October 25, 2013

Jalan raya di Sg Limau dah jadi kolam ikan...!!

Pemuda PAS buat aduan jalan uzur dan rosak

JERAI: Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah (DPPNK) membuat aduan kepada Jabatan Kerja Raya (JKR) negeri berhubung jalan raya di beberapa mukim yang uzur dan tidak selamat.

Ketua DPPNK Nasir Zakaria mewakili calon PAS, Azam Samad menyerahkan surat aduan tersebut di pejabat JKR semalam mewakili calon PAS Sungai Limau, Azam Samad.

Menurut beliau, jalan negeri dan persekutuan Mukim Dulang, Mukim Sala Besar dan Mukim Sungai Daun, Yan Kedah rosak dan tidak rata sehingga menyusahkan pengguna jalan raya.

Keadaan jalan, katanya semakin buruk akibat hujan yang sering melanda Kedah.

"Berdasarkan pemantauan saya dan aduan dari pengguna jalan raya yang melalui mukim-mukim tersebut, didapati banyak infrastruktur perhubungan ini telah rosak, berlopak, pecah dan tidak rata.

"Keadaan yang berlaku ini sangat berbahaya kepada pengguna-pengguna jalan tersebut dan penduduk kampung yang menggunakan jalan-jalan ini setiap hari," kata Azam dalam surat aduan tersebut.

Justeru Azam yang juga Ahli Jawatankuasa Pemuda PAS negeri memohon JKR mengambil tindakan segera demi keselesaan pengguna jalan raya.

"Saya memohon kepada pihak tuan segera bertindak untuk membaiki jalan-jalan ini demi kemudahan, keselamatan dan keselesaan seluruh pengguna," katanya.

Turut bersama Nasir menyerahkan surat aduan tersebut ialah Naib Ketua DPPNK, Idrus Ahmad.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...