TERKINI :

Wednesday, May 1, 2013

Surat KETUA AUDIT NEGARA berkenaan penyalahgunaan Wang Zakat oleh Jamil Khir



http://4.bp.blogspot.com/-hW3AiXjtyPU/TvtXNCPoWaI/AAAAAAAAAh4/UKQBhQ6GX3Y/s1600/Salah+guna+wang+zakat+03.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-D086sPo9Mrc/TvtXPy_TSdI/AAAAAAAAAiI/CCbObYUP4vw/s1600/406802_350553421628621_100000218979780_1587700_1089212135_n.jpg

APA YANG SEDANG DIPERTIKAIKAN IALAH DUIT ZAKAT YANG DIGUNAKAN.. TIADA ALASAN KITA BOLEH GUNA APABILA KITA GUNA DUIT ZAKAT ITU PINJAM KAH SELARASKAH TAPI YANG PASTI DUIT ZAKAT DIGUNAKAN.

AMBIL DUIT ZAKAT PINJAM GUNA BAYAR DUIT PEGUAM KEMUDIAN MAI BAYAR BALIK DUIT TERSEBUT. JADI PUSING KOT MANA PUN DUIT ZAKAT TETAP DUIT ZAKAT.

APA KATA SAHABAT ONLINE:
Budak Pomen berkata...
sat aku tak paham; ayat yang hang quote tu kata pelarasan maksudnya duit zakat dah diguna tu dah bayaq balik. Jaddi betui la dah guna duit zakat tu??? Then kalau bayaq balik pun masih salah la kan, pasai tu duit zakat, mana bulih advance untuk kos guaman? Tolonglah, konpius aku?
Din Kuala berkata...
Betoi la tu..kiranya benda tu mmg jadi..sbb tu byq balik..bkn fitnah..adoi..senangnye nak paham..yg x paham..makan pinang byk kot..otak jd keras..
zul berkata...
bole terangkan asnaf no berapa wang zakat tu digunakan? setahu saya ada 8 je asnaf zakat tak tau pulak kalau dah bertambah....? wang zakat haram digunakan,saya ulang ye..haram digunakan...kalau bukan untuk 8 asnaf nie..jadi awak timbang sendiri la..8 asnaf ni pulak ialah :
1. Fakir          5. Riqab
2. Miskin       6. Gharimin
3. Amil          7.Fisabillilah
4. Muallaf      8. Ibnu Sabil
ada tak untuk bantuan guamaan? tak de kan? jadi...bole terangkan tak wang zakat yg telah digunakan tu (tak kira di ganti balik atau tidak ) termasuk dlm asnaf mana?



2 comments:

freemalaysiakini said...

Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan malaysiakini

Freemalaysiakini2.com

orangpencen said...

Wahai rakyat jerai terutama penyokong bn, kalau hangpa bagi undi kat mamat jamil khir ni, tak tau la nak kata apa lagi...ini bukan soal parti, tapi soal kelaku hudoh... kalau duit zakat yang milik Allah pun dia boleh dok permain, hanpa ingat duit rakyat dia akan tengok saja ke?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...