TERKINI :

Monday, February 4, 2013

Sebab apa PSY 'GANGNAM' di bawa oleh NAJIB telah di ketahui..!!!

 sebab dok gedik macam nie yg tak ingat umuq tu kubuq kata
mari rumah kata pergi yang BN suka dok bawa benda lagho nie

BN bazir RM2 juta bawa ‘Gangnam’, rakyat miskin terabai
(Oleh Mohd Arif)
KUALA LUMPUR 4 Feb: Perbelanjaan BN membawa penyanyi pop Psy yang popular dengan lagu ‘Oppa Gangnam Style’ dan tarian kuda sebanyak RM2 juta adalah pembaziran melampau ketika rakyat dibebani kos sara hidup tinggi dan dihimpit kemiskinan.
Mengulas demikian, Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua berkata, kerajaan gagal memikirkan strategi terbaik untuk menarik sokongan rakyat pada acara sambutan Tahun Baru Cina itu.
Katanya, MCA dan Gerakan khusus di Pulau Pinang makin hilang keyakinan untuk memulihkan imej politik apabila memilih tindakan membazir itu.
“MCA dan Gerakan gagal memilih program yang baik untuk sambutan Tahun Baru Cina dengan menjemput Psy sekaligus menunjukkan mereka hilang tarikan dan arah tuju politik untuk menarik sokongan dan kehadiran ramai orang ke program BN,” katanya ketika dihubungi.
Najib K Pop
NAJIB & KAK MAH PON MINAT DGN K-POP..dok terbayang depa nari gangnam nanti..
Tian berkata, tidak mustahil masih banyak lagi pembaziran wang rakyat oleh Umno BN secara tersembunyi.
“Pembaziran secara jelas tersebut boleh diguna untuk meringankan beban ramai lagi rakyat miskin,” ujar Ahli Parlimen Batu itu.
Penyanyi Korea Selatan yang nama sebenar Park Jae-Sang bakal membuat persembahan pada 11 Februari ini di padang Sekolah Han Chiang, lokasi menjadi simbolik kemenangan Pakatan Rakyat di Pulau Pinang pada Pilihan Raya 2008.
Psy dilaporkan oleh portal hiburan tempatan meminta penganjur konsert dari Malaysia sejumlah US$750,000 (RM2.3 juta) jika mahu beliau tampil di Kuala Lumpur pada tahun lalu.
Najib K PopAcara ini dijangka akan turut disertai Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Difahamkan, dengan kos RM2 juta itu, Psy mungkin akan membuat penampilan ringkas hanya sejam.
Mengulas sama, Penasihat DAP, Lim Kit Siang menyeru Malaysia mengambil iktibar kejayaan dicapai Korea Selatan sehingga mampu mencapai taraf negara maju.
“Jangan mengagumi Psy dan Gangnam Style tetapi lebih penting lakukan perubahan dalam PRU 13 sebagai pra-syarat memacu Malaysia setaraf Korea Selatan,” kata Ahli Parlimen Ipoh Timur itu.
Beliau berkata, langkah BN menjemput Psy adalah senjata rahsia Najib untuk menarik 60,000 pengunjung sempena Rumah Terbuka BN Pulau Pinang.
Dalam isu berasingan, Kit Siang menolak tuduhan kononnya perubahan kerajaan pasca PRU 13 akan huru hara seperti ‘Arab Spring’ dan Malaysia akan bankrap beberapa tahun selepas itu sebagai tidak berfakta.
“Pakatan akan melakukan reformasi ekonomi dan politik dengan meniru Korea Selatan yang mampu menjadi negara maju walaupun lewat 1960an dulu, negara itu antara paling miskin di dunia,” jelasnya dalam kenyataan.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=44324

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...