TERKINI :

Saturday, January 5, 2013

Di sebalik kisah penyelesaian SURAU SALIHIAH......

oleh DEPAKATAV2.blogspot.com


TU DIAH BUKAN MAIN SEMANGAT DOK BANTAH..!!!

Lama kami tak menulis kat blog nie..mai hari nie kami nak bebel pasai mangkok kat SUARAU SALIHIAH....

Puak nie kerja bangkang tak tengok bumi dah...hari tu bukan main semangat kata akan pertahankan sampai titisan darah terakhir tapak surau tuuuu... bila orang dok cerita pasai ISTIBDAL haram depa tak pakai aihhh depa dok BANTAH situ laaa....


HE HE HE BANTAH SURAU TU KA BANTAH TAKAFUL IKHLAS..!!!
YANG SYOKNYA SAMPAI MAT BASHAH PON DOK TUMPANG TOI BANTAH SEKALI

Datuk Mukhriz, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah pun tumpang juga BANTAH...

Sebenaqnya keputusan win-win yg depa setuju tempohari tu ialah keputusan yang dah dok cerita awai lagi... orang habaq kata surau tu dapat pampasan 1.4juta dan akan dipindahkan ke kawasan yg ada makmun lagi ramai dan jika boleh nak upgrade jadi masjid lagi....


SAMPAI TOK MUFTI YANG BUAT KEPUTUSAN PUN PUAK HANGPA DOK HINA CAMTU JAA..

Tapi jenis bangkang tak ketahuan biji nie..maka beginilah jadinya sampai SULTAN aka YDP AGUNG kena masuk campoq... itu la bila orang ajak berbincang dan bagi cadangan tak mau dengaq dan pakai...dok kira nak bantah jaaa... last awat hangpa boleh dengaq pulak kata TUANKU sedangkan sebelum nie pon yang hangpa dok LAWAN tu pun keputusan MAJLIS FATWA & MAJLIS AGAMA tu bawah TUANKU laaa..

Mai hari nie nak tunjuk BAGUIH kata dengaq NASIHAT TUANKU..... nah sekarang HAKIKATNYA bantahan hangpa tu ibarat COKLAT ANGIN jaa....HANGPA KALAH sebab surau itu BERJAYA di robohkan.... itulah hakikat sebenaqnya.....

Akhir walaupun 30thn terpaksa menunggu untuk dilihat PROJEK GAJAH PUTIH yang tak berupaya di selesaikan sewaktu UMNO MEMERINTAH kini akhir akan berdiri megah satu mercu tanda bari di bandar ALOR SETAQ...





No comments:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...