TERKINI :

Thursday, December 27, 2012

Transformasi KFA...!!!!


Sebahagian dari usaha untuk memperbaiki mutu perkhidmatan Kedah FA, tahun ini Unit Media Kedah FA bakal mengambil beberapa langkah baru bagi menjenamakan semula Kedah FA untuk memperkemaskan penajaan dan pemasaran pasukan hijaukuning.

1. MEMPERKUKUHKAN MEDIA SOSIAL
a. Memperkemaskan laman sesawang www.kfa.org.my supaya lebih mesra pengguna dan sentiasa di kemaskini
b. Laman rasmi peminat di facebook di jadikan media hebahan rasmi dan promosi pasukan
c. Mewujudkan KFA TV bagi memuatkan pengiklanan, siri promosi pasukan, siri-siri temubual eksklusif, sidang media sebelum & selepas perlawanan dan juga video perlawanan yang melibatkan pasukan Kedah FA.

2. KEAHLIAN RASMI
a. Eksklusif Pek Keahlian Rasmi
b. Majalah Rasmi Ahli
c. Keutamaan penempahan tiket di halaman sendiri
d. Diskaun 10% pembelian produk Kedah FA Megastore
e. Makluman setiap aktiviti rasmi pasukan melalui emel dan jemputan rasmi untuk aktiviti tahunan bersama pasukan

Sedap MULUT DIA kata kat Penyokong PR... MALAYSIAL..!!!Semuanya bercakap atas dasar tak ada data dan fakta....

Antara Isu yg dikemukakan sekadar berhujah menunjukkan mereka hebat.... UTUSAN yg diagungkan itu sudah KALAH SAMAN beberapa kali... sedangkan HARAKAH yang dikatakan itu tak ada SAMAN yg boleh dikatakan mereka menang.....

Tak kesah nak baca yg mana tapi kena adilllah..compare kedua belah cerita..buat penilaian..jangan dihujah cuma sebelah pihak....

maka jadilah hujah seperti diatas.....

Betulkah SAR di KEDAH tidak di bantu oleh Kjaan Negeri


Kos RM50 juta bukan satu masalah, yang penting daftar pemilih bersih


KUALA LUMPUR, 26 Dis – Cadangan bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman supaya diadakan daftar pemilih setiap tiga tahun sekali menjelang pilihan raya umum (PRU) disambut baik oleh pemimpin Pakatan Rakyat (PR) dengan mengatakan kos RM50 juta bukanlah satu masalah akan tetapi yang paling penting pilihan raya menjadi lebih berwibawa.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail (gambar) berkata, cadangan Abdul Rashid itu diterima baik dan ia sememangnya merupakan tanggungjawab SPR.

“Ada tiga tugas hakiki SPR mengikut Perlembagaan, selain daripada membuat persempadanan kawasan pilihan raya dan menjalankan pilihan raya, tugas hakiki SPR juga ialah menjalankan proses pendaftaran dan memastikan daftar pemilih bersih.

“Oleh kerana itu adalah tugas hakikinya, kita bersikap terbuka terhadap apa-apa cadang yang boleh memastikan daftar pemilih itu bersih dan tidak pertikaikan, termasuklah cadangan yang diangkat Tan Sri (Abdul) Rashid memandangkan beliau mempunyai 27 tahun pengalaman di dalam SPR,” kata Saifuddin apabila dihubungi The Malaysian Insider.

Dalam soal mendaftarkan daftar pemilih, kata Saifuddin lagi, faktor kos itu tak seharusnya dijadikan halangan.

PAS Lancar TABUNG BANJIR...mai pakat huluq sekupang dua..!!!

PIMPINAN PR jangan "GHAIRAH" hendak jaringkan Gol..!!!

Pakatan Rakyat jangan gopoh ambil bola tanggung
Aspan Alias, 27 Dis 2012

Sama ada negara itu kekal sebagai sebuah negara yang aman dan sentosa buat selama-lamanya, bergantung kepada rakyatnya. Rakyatlah yang boleh membina dan rakyat jugalah yang boleh memusnahkannya. Setiap negara, apatah lagi negara yang majmuk seperti Malaysia ini, perpaduan semua kaum itu adalah ultimate dan jika kurang dari itu ia tidaklah sebuah negara yang aman untuk didiami.

Rakyat semua kaum tidak boleh menyalahkan di antara satu dengan lain kerana kewujudan kaum yang berbilang itu adalah kewujudan ciptaan Tuhan yang Maha Esa. Menyalahkan keadaan itu serupalah menyalahkan Tuhan yang Maha Pencipta. Bukankah kita dicegah dari mengeluh dan murung dengan kejadian Tuhan ini?

Jika kita akui hakikat ketuhanan ini, maka kita wajar berusaha untuk mengenali rakyat senegara yang terdiri dari semua kaum ini dan berusaha untuk menghormati dan hidup bersama-sama dengan aman dan berbaik sangka di antara satu dengan lain. Maka perjuangan untuk bersama-sama hidup dengan aman damai di antara kaum itu merupakan ibadah yang amat besar nilainya di sisi agama dan Tuhan.

Usaha ini bukannya usaha yang mudah kerana politik perkauman yang dijaja oleh setengah pihak menyebabkan tidak dapat tidak kita terpaksa akui yang rakyat masih menyebelahi satu-satu tindakan politik berdasarkan perkauman. Walaupun pada zahiriahnya pimpinan UMNO bercakap lantang tentang perpaduan kaum tetapi bagi pengikut-pengikutnya ia tetap bermain dengan isu perkauman. Tindakan saya menyertai DAP awal tahun ini telah menyebabkan banyak komen-komen dari ahli-ahli UMNO dalam blog saya membidas saya kerana mereka tidak suka saya bersama DAP kerana DAP itu kata mereka adalah parti Cina.

RAHSIA macamana teknik nak kecoh dilakukan ketika mengundi..!!!

PRU13 dan ayat songsang
Hishamuddin Rais+Dalam tulisan kali ini saya ingin membawa ayat-ayat songsang. Saya ingin membuka surah yang telah di hafal tetapi tidak difahami. Saya ingin membuka bait-bait yang sering dilaungkan tetapi tidak dihayati. Saya ingin melagukan syair kasar yang tidak akan menenteramkan jiwa. Surah dan bait-bait ini telah menjadi beban sejarah jika tidak saya dendangkan kepada orang ramai.

Surah dan ayat songsang ini ialah tentang PRU13 yang akan dijalankan tidak lama lagi. Bila PRU13 ini akan diadakan saya tidak tahu. Saya bukan nujum. Malah tarikh dan saat PRU13 ini untuk saya tidak begitu penting. Untuk saya tarikh PRU13 bukan surah yang akan membawa kita semua ke jambatan yang lurus.

Apa yang sahih, tarikh PRU13 ini hanya akan dijalankan apabila semua persediaan untuk memastikan United Malays National Organisation kembali berkuasa telah tersedia. Semua perancangan telah diatur. Logistik telah tersusun rapi. Semua yang wajib dilakukan untuk mengembalikan kuasa kepada BN telah dilakukan.

Pada hemat saya keputusan PRU13 akan menafikan Pakatan Rakyat ke Putrajaya. Pada pemerhatian saya kerajaan Pakatan di Selangor akan jatuh ke tangan United Malays National Organisation. Jelas apa yang saya tulis ini adalah ayat-ayat songsang. Ayat-ayat ‘potong stim' yang ramai penyokong Pakatan tidak akan bersetuju. Bunyi surah ini amat kasar tetapi inilah hakikat realpolitik dalam negara Dunia Ketiga.

UMNO boleh dapat Stadium Bkt JALIL.. Takan PR tak dapat Stadium Merdeka..???

Perhimpunan Januari tetap berlangsung walaupun tanpa permit, kata aktivis

Oleh Clara Chooi

KUALA LUMPUR, 27 Dis – Himpunan Kebangkitan Rakyat akan tetap berlangsung di Stadium Merdeka pada 12 Januari walaupun tanpa permit dari pihak berkuasa.

Aktivis sosial Hishamuddin Rais memberitahu The Malaysian Insider, pihak penganjur masih menunggu respon dari Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berkenaan dengan permohonan mereka untuk manggunakan Stadium Merdeka, yang sudah dihantar minggu lalu.

Akan tetapi, beliau menegaskan walaupun tiada permit, peserta perhimpunan boleh berkumpul di keliling stadium secara aman.

“Saya hanya mengulangi kata Md Sabu, jika tiada permit, kita akan berkumpul di sekeliling stadium,” kata beliau merujuk kepada Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu, yang merupakan pengerusi kepada perhimpunan tersebut.

[Rebat RM200] Smart Phone Jenama Cina ada la bawah harga RM500 nie...


KWSP perkenal skim baru biaya haji

26 Disember 2012
Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)

KUALA LUMPUR - Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hari ini memperkenalkan 'Pengeluaran Haji' yang membolehkan ahli KWSP mengeluarkan simpanan mereka sehingga RM3,000 daripada Akaun 2 bagi membiayai kos ibadah haji berkuat kuasa 1 Januari ini.
  
Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Operasi KWSP Datuk Ibrahim Taib berkata, permohonan mudah tanpa perlu mengisi borang itu boleh dibuat ahli berumur kurang 55 tahun dengan syarat mereka telah menerima surat tawaran menunaikan haji daripada Lembaga Tabung Haji (LTH).
  
"Bagaimanapun ahli diingatkan pengeluaran ini hanya boleh dibuat sekali seumur sehidup dan hanya layak bagi mereka yang tidak mempunyai simpanan yang cukup di LTH," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.
  
Untuk membuat permohonan pengeluaran haji itu, Ibrahim berkata ahli yang layak boleh berkunjung ke mana-mana cawangan KWSP dengan mengemukakan kad pengenalan, surat tawaran LTH dan buku akaun simpanan LTH yang telah dikemaskini.

Kelantan PAJAK tanah bukan JUAL Tanah..hangpa faham ka nie..???

'Tanah masih milik Kelantan'
SAPINAH AB GHANI
27 Disember 2012
muka depan
Muka depan Sinar Harian edisi Perak hari ini.
 
KOTA BHARU - Kerajaan Kelantan akui sudah dimaklumkan terdapat pimpinan Dap yang memegang saham syarikat yang menjalankan projek usaha sama di Hutan Simpan Relai, Gua Musang diluluskan kepada Yayasan Islam Kelantan (YIK).

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan  Dakwah, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah bagaimanapun berkata, keputusan persetujuan dibuat tanpa dipengaruhi kedudukan dalam politik sebaliknya berdasarkan perjanjian perniagaan.

“Kita tidak ambil soal politik, sebaliknya urusan perniagaan sahaja, sebab itu kita tidak mengambil kira sama ada dia DAP ke, dia MCA, dia Umno pun tak jadi masalah, sebab sebelum ini pun banyak yang kita tahu latar belakang dan kita luluskan, sebab ia perniagaan.

“Kalau ia (syarikat) ada kemampuan, mengikut prosedur, tak ada masalah walau siapa pun, kita juga, malah kita juga bagi kepada (usahawan) Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary, kenapa tidak persoalkan?,” katanya kepada media selepas Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri di Kota Darul Naim di sini, semalam.

Warga Pengotor Kesayangan UMNO BN..!!!

Paling pengotor, warga asing dikompaun buang sampah
HIDAYAH HAIROM
27 Disember 2012
Paling pengotor, warga asing dikompaun buang sampah
Ops Anti Litter yang dijalankan DBKL menumpukan lokasi tumpuan warga asing.
 
KUALA LUMPUR - Warga asing lebih pengotor, itu rumusan statistik tindakan  Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menerusi Ops Anti Litter sepanjang tahun ini apabila golongan itu didapati penyumbang terbanyak kepada kesalahan membuang sampah termasuk meludah di tempat awam.

Buktinya, 70 peratus daripada 6,189 kompaun dikeluarkan DBKL, menerusi 161 operasi dijalankan, dikenakan ke atas warga asing, terdiri daripada Myanmar, Nepal, Bangladesh dan Indonesia.

Pengarah Jabatan Penguatkuasaan DBKL, Mohd Saufi Mohamad, berkata, operasi dilaksanakan DBKL menumpukan kawasan ‘kegemaran’ warga asing untuk berkumpul, khususnya ketika cuti umum.

Menurutnya, operasi dibuat setiap tiga kali seminggu di Jalan Silang (hadapan Mydin dan Kota Raya), Jalan Tun Tan Siew Sin, Jalan Bukit Bintang, dan Jalan Pudu.

“Tindakan dibuat ke atas kesalahan membuang sampah  seperti puntung rokok, dan juga meludah di tempat awam. Kompaun sebanyak RM30 dikenakan serta merta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...