TERKINI :

Friday, November 30, 2012

Jika tak BOHONG jangan dipanggil mereka "menteri"

Menteri bohong, JAS tak sokong kondo 29 Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Chor Chee Heung berbohong apabila mendakwa projek kondominium 29 tingkat di Batu Caves mendapat sokongan daripada Jabatan Alam Sekitar (JAS).

Sebaliknya JAS, melalui satu kenyataan bertarikh 24 Januari 2007, jelas tidak menyokong projek yang dimajukan oleh Dolomite Industries Company Sdn Bhd itu.

Bagaimanapun pemaju projek tersebut tetap berdegil meneruskan pembangunan tanpa mengambil kira pendirian JAS, lapor Selangorku.

Demikian kata Pengerusi Jawatankuada Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar negeri, Elizabeth Wong dalam sidang medianya di lobi bangunan Annex Dewan Negeri Selangor (DNS) hari ini.

Nak JIHAD tak payah pie PALESTIN dah.. Lanie cuma perlu lawan ANWAR sahaja..!


Aduhai sahabatku UMNO.... Jika mcm nie ikut ULAMAK UMNO tak payah nak berjihad di Palestin sebab tak ada jihad-jihad di sana.... Tapi jika ikut MAMAT UMNO nie pulak nak jihad jom lawan ANWAR...

Begitu mudah hangpa mainkan makna Jihad... Siapa yg main ugama nie... Siapa yg dok hina ugama nie... UMNO OH UMNO.....

AMENO SALAH NAIK BAS, TURUNKAN HASSAN JATI TENGAH JALAN?

KALAU BAS MACAM INI MUNGKIN AMENO BOLEH SALAH NAIK
Terima kasih Presiden PAS kerana sudah smash ameno, right on the spot!
Tak sangka Tuan Guru Haji Hadi pun pandai buat lawak. Hahaha! Cuma Yong muskil tentang 2 kejadian, iaitu: 
  1. Adakah Hassan Jati salah seorang penumpang bas ameno yang kemudian diturunkan di tengah perjalanan? 
  2. Adakah Nasha salah seorang penumpang bas ameno yang sengaja ditinggalkan di stesyen supaya ikut naik bas PAS? 

P’raya lebih telus jika ada pemerhati antarabangsa

KUALA LUMPUR: Tindakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang hanya mengundang pemerhati negara Asean untuk memantau Pilihan Raya Umum ke-13 akan datang, terus dipersoal.

Ahli Parlimen Kuala Krai Dr Mohd Hatta Ramli berkata, SPR tidak perlu bimbang jika mereka membuka peluang kepada pemerhati antarabangsa untuk memantau PRU negara ini.

Beliau yang juga Ketua Pengarah Pilihan Raya PAS, berkata, dengan memanggil pemerhati antarabangsa sebenarnya akan memperkayakan sistem pilihan raya negara ini yang telus di mata dunia.

"Apa yang SPR takut? Kita sepatutnya buka kepada antarabangsa dan buka kebenaran kepada sesiapa sahaja.

"Kalau kita, kononya guna media yang bebas, sistem yang adil, lantai yang sama rata, kenapa perlu takut?" katanya dalam sidang media.

Beliau tidak menolak usaha SPR memanggil pemerhati Asean bagaimanapun usaha ini boleh diperluaskan ke negara antarabangsa.

Yang PAS doa, Umno binasa saja................

Oleh Subky Latif


Heboh sekalian orang alim dan cerdik pandai yang menyokong kerajaan, Umno/Barisan Nasional terhadap doa yang disampaikah oleh Nik Radzi Nikmat, adik Menteri Besar Kelantan pada solat Hajat sempena Muktamar PAS ke 58 di Kota Baru minggu lalu.

Semuanya mengutuk apa yang disangka mendoakan keburukan sesama orang Melayu dan orang Islam.

Kira-kira 40 orang yang mengaminkan doa Nik Radzi itu kebanyakannya berkupyah putih dan ramai yang lulus enpat Sanawi pendidikan Islam. Yang mengutuk mereka lazimnya bersongkok hitam.

Apa yang didoakan bukanlah mohon keburukan kepada orang Islam, orang Melayu dan bukan Melayu. Dan bukan juga keburukan kepada negara, kakitangan kerajaan, raja-rajanya dan rakyat sekalian. Tidak juga mereka mendoakan keruntuhan kepada ekonomi dan kesejahteraan Malaysia.

Monyet jatuh masih dipanggil monyet, tapi menteri jatuh…

KUALA LUMPUR: Sidang Mesyuarat Ketiga Penggal Kelima Parlimen Kedua Belas (2012) yang bermula 24 Sept lalu telah melabuhkan tirainya dengan ucapan penangguhan oleh Yang Dipertua Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia (gambar).

Beliau dengan nada lembut, menceritakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan sepanjang beliau menjadi Speaker Dewan Rakyat.

"Semasa upacara angkat sumpah, saya ada tegur seorang ahli parlimen yang tidak angkat tangan. Waktu itu saya tidak tahu bahawa beliau tidak boleh angkat tangan.

"Saya mohon maaf kepada Bukit Gelugor, lewat itu baru saya tahu beliau tidak boleh angkat tangan," katanya sambil memandang ke kerusi Bukit Gelugor.

Beliau juga berkongsi cerita yang pernah diceritakan oleh salah seorang ahli parlimen bahawa hidup seorang ahli politik lebih teruk dari monyet.

"MP itu beritahu saya, kalau monyet jatuh dari setinggi mana pun, di bumi mana pun ia masih dipanggil monyet.

Umno, ambillah iktibar kejatuhan kerajaan Saba’

Oleh Akademi Tarbiyah DPPM,

Kerajaan Saba' (Mamlakah Saba'), sebuah kerajaan manusia klasik yang teragung dan yang terbesar. Menurut satu riwayat kerajaan ini pernah menaungi semua kerajaan yang berada di semenanjung tanah Arab pada zaman lampau. Kerajaan ini mungkin saja berada di Ethiopia saat ini atau Yaman saat ini, atau bahkan kedua-duannya.

Kerajaan Saba’ mempunyai pemerintahan yang bertahan selama ratusan tahun bermula pada tahun 950 SM sehingga 115 SM. Oleh sebab keagungan yang telah dilalui oleh mereka ini, maka kisah ini di rakamkan oleh Allah di dalam surah Saba' dan surah an Naml.

Firman Allah di dalam surah Saba':

"Sesungguhnya bagi penduduk Saba' di negeri mereka ada suatu ayat (tanda kekuasaan Allah) iaitu dua bidang kebun, di sebelah kanan dan di sebelah kiri, (dikatakan kepada mereka), Makanlah rezeki Tuhanmu dan bersyukurlah kepadanya, Inilah negeri yang baik dan tuhan yang pengampun." (Surah Saba': ayat 15)

Ayat ini adalah sebahagian daripada ayat di dalam surah Saba' yang menceritakan tentang kisah tamadun di zaman lampau yang menjadi kuasa besar di bahagian selatan semenanjung tanah Arab. Suatu kuasa yang telah melalui zaman pembinaan, zaman kegemilangan dan zaman kajatuhan. Ayat di atas menceritakan zaman kegemilangan kaum Saba', (kitab injil menyebut Sh'va - Sheba) yang bukan sahaja merupakan model sebuah negara yang kaya, bahkan merupakan sebuah negara yang mendapat pengampunan daripada tuhan - Baldatun Toyyibatun wa Rabbul Ghafur -.

Berapa Maaf Daa!!!

oleh Ahmad Zawawi

Hari  ini  Presiden  UMNO  memohon  maaf  lagi.  Kita  tidak  tahu  kali  yang  keberapa.  Setidak-tidaknya  pada  Perhimpunan  yang  lepas  juga  beliau  ada  memohon  maaf.  Bagi  ahli-ahli  UMNO  setelah  menghayati  permohonan  maaf  yang  begitu  mendayu-dayu  ini  kita  percaya  mereka  telah  bersedia  memberikan  kemaafan.

Lagipun  sudah  empat  tahun  lebih  kesalahan  tersebut  berlalu.   Ahli-ahli  UMNO  pun  nampaknya  yakin  yang  pada  PRU  13  ini  “Kek  Besar”  itu  akan  dapat  dimenafaati  oleh  lebih  ramai  ahli.  Tidaklah  seperti  masa-masa  yang  lalu dimana   ia  hanya  berkisar  dikalangan  yang  rapat  dengan  pimpinan  sahaja.

  Yang  paling  lucu  dalam  Amanat Presiden pada Perhimpunan 2012 ini dimana  beliau  meminta  ahli-ahli  UMNO  kembali  kepada  rakyat -  disaat-saat  pilihanraya  menjelang  tiba  baru  orang-orang UMNO  mendapat  seru.   Apa saja  yang  Presiden sebut  ahli-ahli  akan  patuh  dan  percaya.

Pampasan RM207 bilion: Perwakilan #PAU2012 diminta bangkit isu ini..!!

IPOH: Pemuda PAS mencabar perwakilan Perhimpunan Agung Umno (PAU) membangkitkan isu pampasan RM207 bilion untuk mangsa keretapi maut jika benar parti itu memperjuangkan hak orang Melayu.

Ini kerana, selepas lebih lapan tahun wang itu diterima kerajaan, sehingga kini wang pampasan dari kerajaan Jepun itu tidak diserahkan kepada mangsa atau waris mereka.

"Kami sekali lagi mencabar perwakilan Umno untuk membangkitkan persoalan ini di dalam ucapan-ucapan mereka di dalam PAU 2012!" kata Dr Raja Ahmad Iskandar Al-Hiss, Naib Ketua, Dewan Pemuda PAS Malaysia.

Anggota Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin mendakwa, kerajaan Jepun telah membayar RM207 bilion kepada kerajaan Malaysia untuk diserahkan mangsa atau waris yang terlibat dalam pembinaan landasan keretapi maut di Nong Pladuk di Kanchanaburi, Thailand ke Thanbyuzayat di Burma (kini Myanmar).

Landasan itu dibina sepanjang tempoh 1942 hingga 1946 yang melibatkan rakyat Malaysia dan hampir 70 peratusnya adalah berbangsa Melayu masih belum mendapat pembelaan.

Landasan keretapi sepanjang 415 kilometer dibina selepas penaklukan negara Jepun di Tanah Melayu dan Singapura dahulu.

Sembang angkat presiden dalam blog dan rumah sendiri boleh laa.. berani sangat mai buat DEBAT depa dua laa..!!

oleh AnakKedah007.blogspot.com


Sembang dalam kubu boleh laa.. jika berani ayuh kita buat DEBAT antara NAJIB & ANWAR.. ada berani..?? macam nie jaa tulisan blog MediaTempurKedah... ingatkan hebat musing macam wau putuih ekoq sahaja... nie dia graf nak tunjuk kata mamat yang hangpa kutuk tu baguih ka tak baguih...

 amacam mai masuk gelanggang laaa... poster dah ada dah nie..

Kelaku UMNO KEDAH - Dok dalam DUN semua lembek tengkok tak boleh panggung mai keluaq sembang macam jaguh..!!

oleh AnakKedah007.blogspot.com
 
Inilah perangai UMNO KEDAH... perangai BUSUK & HARAM JADAH... masa orang bagi peluang bertanya DALAM DEWAN dan orang buat PENJELASAN semua dah pakat ANGGUK tanda setuju... tapi bila keluaq DEWAN UNDANGAN NEGERI kepala pakat panggung balik...

Nak bongkar apa lagi... masa berhadapan dengan kerajaan negeri hangpa sampai lembek tengkok dibuatnya tak boleh nak kona dah sebab apa hangpa tanya depa jawab dan bagi sebab musababnya...

Habih mai tang mana yang hangpa dok canag di luaq kata gagal.... Kelaku jenis macam presiden dia jugak.. suka berkukuk sorang-sorang.. bila berdepan haram tak berani panggung kepala....

Umno Kedah bongkar lebih banyak kelemahan kerajaan negeri

29 November 2012
KUALA LUMPUR - Umno Kedah akan membongkar lebih banyak kelemahan kerajaan negeri itu yang diterajui pakatan pembangkang bagi menyedarkan rakyat bahawa parti pembangkang gagal dalam melaksanakan tugas dan membuktikan hanya Barisan Nasional (BN) yang terbaik untuk mereka.

Timbalan Ketua Umno Bahagian Jerlun Datuk Othman Aziz, yang juga Setiausaha Badan Perhubungan Umno Negeri, berkata kerajaan negeri itu yang ditunjangi Pas tidak mampu menyelesaikan pelbagai masalah rakyat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...