TERKINI :

Tuesday, November 27, 2012

Inilah masalahnya dengan UMNO nie.. Jika BODO jangan la tunjuk KEBODOHAN tu.. last dah kena TAZKIRAH..!!!

Jahilnya Totok umno Bercakap Dengan Batu Nisan...!!!!

Apabila gua terbaca perihal TGHH solat jenazah di perkuburan dan betapa jakunnya puak2 dari parti melayu yahudi laknatullah yang sengaja menunjukkan tahap kejahilan diorang dalam urusan beragama nih... terus membuatkan gua gelak guling2 beb....

Kisah JAHILnya puak bangsa umno boleh baca di sini.


Meh sini gua nak kongsi cerita bab kejahilan di tanah perkuburan oleh bangsa umno laknatullah...., gua petik kisah yang terjadi pada diri gua sendiri. Seperti mana ada dikalangan lu orang sudah tau status ideologi Bapak Mertua gua kannnn.... hahahaha...!!!!

Pada Hari Raya Aidilfitri pertama (1994) tahun pertama pernikahan, selepas Solat Aidilfitri pak mertua gua ajak semua ahli keluarga pergi ke perkuburan di Taman Tun Dr. Ismail di mana kuburnya Sabariah... oopppssss... kuburannya Emak kepada Pak Mertua gua yang ditimbuskan oleh manusia2 yang masih hidup pada ketika itu.

Bila Ustaz Azizan bidas hujah pembangkang Dun Kedah


Oleh AZAMIN AMIN

Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah kali ke-12 bermula dengan keberangkatan Yang Teramat Mulia (YTM) Dato' Seri Utama Tan Seri Tunku Annuar AlHaj Ibni Almarhum Sultan Badlishah selaku Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah ke Istiadat Pembukaan Mesyuarat Bajet 2013, 20 November lalu.

Perasmian sidang DUN dimulakan dengan titah ucapan YTM yang memuji dan rakaman tahniah kepada pasukan Menteri Besar Kedah Dato' Seri Diraja Ustaz Azizan Razak yang telah berusaha keras melaksanakan dasar kerajaan demi kesejahteraan rakyat negeri ini.

"Saya mengucapkan tahniah kepada Yang Amat Berhormat Menteri Besar yang bekerja keras merancang dan melaksanakan pelbagai program bagi memajukan negeri Kedah khasnya dalam bidang pertanian, pendidikan dan kesejahteraan rakyat.

"Usaha-usaha yang dijalankan telah pun menampakkan kejayaannya," titahnya.

Sidang DUN kemudian diwarnai dengan arahan Speaker DUN Dato' Dr Abdul Isa Ismail tidak mengizinkan Adun Kuala Nerang Dato' Syed Sobri Syed Hashim mengambil bahagian pada Sidang Bajet kali ini kerana belum dapat memutuskan status terkini berhubung kes muflis wakil rakyat tersebut yang menyebabkannya hilang kelayakan sebagai ADUN.

Kalau Najib takut berdebat dengan Anwar, bagaimana kalau dengan saya aje?

oleh Aspan Alias

Najib telah cuba menumpang kejayaan Obama mempertahankan kerusi Presiden Amerika Syarikat dalam pilihanraya Presiden baru-baru ini. Najib telah meminta rakyat mengambil contoh rakyat Amerika dengan mengekalkan kerajaan penyandang di negara ini. Saya telah menulis tentang isu ini dan kali ini saya ingin menulisnya sekali lagi.

Baiklah, kita ikut bagaimana Obama mengekalkan kuasa di Rumah Putih di Washington. Jika itu kehendak Najib maka kita lakukan apa yang dilakukan oleh Amerika Syarikat (AS). Pertamanya oleh kerana pilihanraya kita sudah hampir maka Najib patut bersetuju untuk melakukan perdebatan terbuka dengan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim seperti perbahasan di antara Obama dengan Roomney dari Republican semasa pilihanraya Presiden tidak berapa lama dahulu.

Kalau hendak mengikut jejak langkah rakyat AS, kita ikut betul-betul. Tentu ramai bersetuju jika perbahasan ini diadakan secara ‘live’ melalui TV3, RTM, ASTRO dan lain-lain saluran TV yang boleh dilihat di negara ini. Tentukan yang saluran-saluran TV yang besar seperti CNN, Al-Jazeera dan yang lain-lain menyiarkan secara ‘live’ ke seluruh dunia.

Selepas BALA.. kini DEEPAK si Kawan Rosmah pula muncul mendedahkan bab kawan makan kawan..!!

KUALA LUMPUR: Hasil desakan perwakilan Muktamar agar wartawan bertanya Datuk Seri Najib siapa dia, Deepak Jaikishan (gambar) dengan sukarela menghubungi Harakahdaily untuk menceritakan siapakah dia sebenarnya.

Deepak J Tekwani, pengarah kepada Carpet Corporation menghubungi Harakahdaily untuk memberikan cerita sebenar di sebalik hubungan beliau dengan keluarga Datuk Seri Najib Razak.

Dalam pertemuan berdepan kira-kira setengah jam di sebuah hotel terkemuka itu, Deepak menceritakan apa sebenarnya hubungan beliau dengan keluarga Perdana Menteri khasnya Datin Seri Rosmah Mansor, isteri Najib.

Ia bermula apabila Rosmah menjadi pelanggan kedai karpet beliau di Jalan Tunku Abdul Rahman. Selepas itu hubungan mereka baik dan Deepak diperkenalkan kepada Najib.

Ketika itu, Najib adalah Menteri Petahanan.

Namun persahabatan mereka berakhir apabila Deepak diminta menolong keluarga Najib ekoran akuan bersumpah (SD) yang dibuat oleh penyiasat persendirian P Balasubramaniam.

Ia berakhir apabila Bala tidak berpuashati dan Deepak dipersalahkan oleh keluarga Najib.

"Cara dia bertindak bukan sebagai kawan yang menolong kawan, tetapi dia hantar 50 orang penguatkuasa datang ke ofis saya, rumah, dan kilang saya dengan niat memberi amaran untuk saya tidak mendedahkan perkara sebenar & menutup cerita sebenar SD," cerita Deepak kepada Harakahdaily.

Ikuti pendedahan siapa Deepak Jaikishan sebenarnya melalui temubual wartawan Harakahdaily dengan beliau.

Rupa-rupanya dalam kita dok APCO depa.. Selamba ja KERAJAAN BN pergi jual minyak kepada ISRAEL..!!

Mazlan Aliman

Ada pihak yang tidak percaya sewaktu saya dedahkan invois penjualan minyak sawit mentah Anak Syarikat Felda, FELDA IFFCO OIL PRODUCTS SDN BHD kepada syarikat Yahudi.

Mereka kata, minyak tersebut nak dibawa ke GAZA tetapi disekat oleh Israel. Inilah hujah dangkal Dato' Mukhriz Mahathir, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia(MITI).

Mungkin Mukhriz dan sesetengah dikalangan kita tidak tahu, sudah dua tahun FELDA IFFCO jual minyak sawit kpd Sykt Yahudi. Bahkan utk renew penjualan, Badan penguatkuasa tanda "halal" agama yahudi datang ke Kilang FELDA IFFCO di Pasir Gudang bagi memperbaharui sijil 'halal' sebelum eksport ke negara pembeli.

[DEDAH] Puak yang roboh BILLBOARD telah di kenalpasti...!!

Umno Guna Jentera Kerajaan Roboh Billboard PKR

PETALING JAYA, 27 NOV: Tidak mampu berpolitik secara matang, Umno-BN sekali lagi bertindak ‘liar’ apabila bertindak merobohkan papan tanda iklan (billboard) PKR yang memaparkan gambar Datuk Seri Anwar Ibrahim Jumaat lalu di Perak.

Tindakan yang dibuat kira-kira jam 11.00 malam pada hari tersebut juga didapati menggunakan jentera kerajaan apabila Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak sendiri mengarahkan anak syarikat milik Projek Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS), Propel Berhad (Propel) agar merobohkan billboard yang didirikan di atas tanah persendirian itu.

Propel merupakan sebuah syarikat yang bertanggungjawab menyelenggara lebuh raya milik Plus itu.

Billboard yang terletak di kilometer 383, lebuh raya Plus menghala ke arah utara itu dibina oleh Pengarah Jentera Pilihan Raya PKR Tanjung Malim, Shahbudin Abdul Khatab di atas tanah milik beliau sendiri.

Demikian menurut Naib Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Perak, Madhi Hasan dalam sidang akhbar yang diadakan di Ibu Pejabat PKR di Merchant Square, Petaling Jaya hari ini.

Apa yang UMNO kalut sangat dengan DOA tuu.. awat depa ada melakukan ZALIM kot..??

Hak PAS doa Umno hancur

Subky Latif, 22 Nov 2012

SATU dari acara menyemarakkan Mukktamar PAS ke-58 di Kota Bharu minggu lalu ia solat hajat raksasa dan berdoa moga-moga Allah musnahkan UMNO/Barisan Nasional.

Ia mendapat reaksi yang berbagai khususnya dari pemimpin dan penyokong UMNO. Macam-macam mereka burukkan tindakan PAS itu.

Apa yang PAS buat itu adalah haknya. Ia tidak dilarang oleh perlembagaan dan tidak menyalahi peraturan dan undang-undang pertubuhan. Ia juga tidak menyalahi amalan demokrasi.

PAS itu dipimpin oleh para ulama. Tiadalah organisasi ulama yang paling besar dan paling berwibawa di negara ini selain dari PAS. Muafakat para mufti dan majlis fatwa hanya dianggotai oleh tidak lebih 30 orang. Ulama yang menyertai UMNO pula mungkin paling ramai 300 orang.

Tetapi yang bersama PAS ada di mana-mana. Bagi mereka berdoa minta UMNO dibinasakan tidak melanggar syarak. Jika ada di kalangan ulama yang mengatakan tindakan PAS itu tidak betuk pada syarakatnya, ia adalah kejadian yang terpinggir. Tetapi yang bersama PAS itu boleh dikira ijmak.

Cerita UMNO termonyeh, Pesta Fitnah UMNO dan UMNO nak buat PRU13 bulan Disember..??

UMNO termonyeh di Sidang DUN Kedah, Pesta Fitnah UMNO dan PRU13 bulan Disember?


i. Sidang DUN Kedah

Alhamdulillah Sidang DUN Kedah Mesyuarat Bajet 2013 sudah berakhir. Harapan BN untuk menjadikan sidang kali ini sebagai tempat mendedahkan ‘segala kepincangan’ kerajaan Pakatan Kedah nampaknya tidak menjadi. Kerajaan negeri untuk tahun ketiga berturut-turut membenarkan penyiaran Sidang DUN secara langsung.

Semua yang mengikuti sepenuhnya dan menilai secara rasional persidangan membuat kesimpulan bahawa Pakatan menang dan BN kalah dalam Dewan. Semua soalan yang dibangkitkan oleh ADUN pembangkang berjawab sedangkan semua isu yang dibangkitkan oleh ADUN Pakatan tidak mampu dijawab oleh BN. Dato' Seri Mahdzir Khalid mengaku UMNO termonyeh di Sidang DUN.

Isu penyelewengan udang Kerpan, Seri Temin, Jerai International Park, Taman Industri Tandop, perjanjian dengan Taliworks Langkawi, 99 East dan macam-macam lagi semuanya tidak dapat dijelaskan dalam perbahasan mereka. Penyelewengan BN didedahkan oleh Exco dalam soalan kedua persidangan sebenar hari pertama, selepas itu semua ADUN dibenarkan berucap. ADUN BN mempunyai masa yang cukup untuk menjawab persoalan yang ditimbulkan tetapi apa lagi yang mereka mampu jelaskan kerana BN benar-benar bersalah. Sebahagian kesalahan itu berlaku di zaman Tan Sri Osman Aroff tapi pokoknya beban yang ditanggung ialah kerajaan Pakatan kini. Osman Aroff, Sanusi Junid dan Syed Razak mereka tetap UMNO BN, menyalahkan BN memang wajar dan tepat.

Ketum dan shisha telah di Fatwa haram oleh Mufti Kedah - Exco


Kedah pengeluar terbesar ketum di dunia

Untung Jadi Jutawan kerajaan BN sebab Hasil Berhutang dengan duit Rakyat Malaysia


Mana lagi mahai jika hangpa bijak : Kamera AES & Peluru Berpandu...

Kamera AES & Peluru Berpandu...

Harga sebuah Roket Al-Qassam Hamas: USD 800 (RM 2,500)

Harga sebuah Peluru Berpandu Penangkis (Iron Dome) milik Yahudi Zionis: USD 50,000 (RM 160,000)

Hari pertama Hamas balas serangan Yahudi Zionis, sebanyak 225 buah Roket Al-Qassam dilancarkan & hanya 90 buah SAHAJA Roket Al-Qassam berjaya ditangkis oleh Iron Dome sehinggakan para Yahudi Zionis di Tel Aviv terpaksa menyembunyikan diri mereka dibawah tanah selama seminggu.

Taklimat Scorpene diadakan di Singapore sebab dihalang masuk Malaysia oleh KDN

Taklimat Scorpene sedang berlangsung di Singapura

KUALA LUMPUR: Taklimat Scorpene oleh peguam dua Perancis kepada Ahli Parlimen Pakatan Rakyat sedang berlangsung ketika ini di sebuah hotel di Singapura.

Ketika ini, Pengarah Eksekutif Suara Rakyat Malaysia (Suaram), Cynthia Gabriel sedang memberi penerangan awal.

Antara Ahli Parlimen yang hadir Dr. Mohd Hatta Ramli (PAS-Kuala Krai), Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) dan Tian Chua (PKR-Batu).

Kedua-dua peguam Perancis William Bourdan dan Joseph Breham dijangka akan memberikan taklimat sebentar nanti.

Taklimat tersebut terpaksa diadakan di Singapura ekoran kedua-dua peguam itu didakwa dihalang masuk ke negara ini oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Speaker Dewan Rakyat, Pandikar Amin Mulia.

Taklimat yang sepatutnya diadakan pada Khamis lalu tetapi ditunda ekoran masalah kebenaran memasuki Malaysia.

William dan Breham akan memberi maklumat terperinci mengenai perbicaraan Scorpene di Mahkamah Perancis.

UMNO BN kumpul Cikgu dalam Program Keselamatan tapi dok cerita Propaganda depa supaya cikgu dengaq..!!..!!

Warga Pendidik Mangsa Propaganda UMNO

Oleh: Ummu Zahra

JOHOR BAHRU - Persatuan Gerakan Kebangkitan Pendidik Kebangsaan (NGO PENDIDIK) melahirkan rasa kesal dan dukacita atas laporan yang diterima baru- baru ini tentang Program Seminar Keselamatan Bersama Warga Pendidik Negeri Johor yang mengandungi propaganda UMNO Barisan Nasional.

Program yang diadakan pada 10 November 2012 lalu, menghimpunkan semua pengetua dan guru besar seluruh negeri Johor yang bertempat di Kompleks Seri Pekembar, Pagoh.

“Apa yang menyedihkan adalah taklimat yang kononnya di buat atas anjuran Majlis Keselamatan Negara Negeri Johor (Jabatan Perdana Menteri) itu menjemput salah seorangnya adalah Dato’ Shazryl Eskay Abdullah yang pernah menggemparkan tanah air dengan ‘kumpulan Trio’ dan terlibat dengan penyebaran CD yang cuba memfitnah Dato’ Seri Anwar Ibrahim”, menurut Puan Normala Sudirman atau lebih dikenali sebagai Cikgu Mala dalam satu kenyataan media yang dikirimkan kepada Nusajaya Kini hari ini.

“Harus diingat, bahawa tugas besar yang diamanahkan adalah mengurus soal pendidikan anak bangsa bukan tugas yang tidak ada kaitan dengan profession mereka. Hak mereka untuk memilih tampuk pemerintahan negara adalah hak asasi mereka selaku warganegara di negara ini selaras dengan saluran demokrasi yang ada di Malaysia. Kami ingin menegaskan bahawa jangan mengongkong ‘minda dan jiwa’ warga pendidik khususnya Pengarah Pelajaran, Pengetua dan Guru Besar dengan cara tidak bermaruah seperti itu kerana ini akan menambahkan lagi kebencian yang telah sedia ada terhadap UMNO Barisan Nasional.

Bolehkah Cikgu ini berdoa KO BN KO JAWI...!!??

Guru dakwa dipecat selepas hadir ceramah Anwar

Seorang guru agama sementara di Labuan yang dilantik oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) mendakwa diberhentikan selepas menghadiri ceramah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut guru tersebut, Qatrun Nada Mohd Latfi, beliau menerima notis pemecatan selepas mendapat panggilan daripada seorang pemimpin Umno tempatan.

Bagaimanapun Qatrun memberitahu, perjanjian yang ditandatanganinya sebelum menjadi guru sambilan ada menyebut bahawa perkhidmatan seseorang guru itu boleh ditamatkan pada bila-bila masa tanpa memberi sebab.

"Saya mendengar ceramah Anwar pada 15 September. Dan selepas itu pada 9 Oktober saya dihubungi oleh seorang pemimpin Umno. Kami berbincang panjang.  Antara yang dia cakapkan ialah saya bekerja dengan kerajaan dan tak perlu terlibat dengan politik.

"Selepas dihubungi pemimpin Umno itu, saya dipanggil pula untuk bermesyuarat bersama penolong pengarah pelajaran JAWI bersama guru besar di sekolah saya mengajar. Dan selepas itu saya ada perjumpaan kali kedua pula di pejabat JAWI.

BN tipu harga Tambang HAJI... tak ada sapa nak demo macam Ibu Tunggal kat Selangor tu kee..??

Tulang Besi terjumpa salah satu janji Barisan Nasional seperti di bawah:

Klik di sini untuk melihat keseluruhan manifesto BN 2008 
 
Sewaktu Persidangan Dewan Undangan Negeri Selangor, Ketua Pembangkang Selangor mengecam kerajaan negeri kerana tidak menunaikan banyak janji pilihanraya 2008 yang lepas.

Rupanya2 parti Ketua Pembangkang Selangor sendiri pun suka menyebar janji2 palsu.

Pada tahun 2008, kos haji adalah RM8,973 (bagi Semenanjung). Namun, setahun selepas janji BN ini dibuat, kos Haji telah dinaikkan sebanyak RM1,007 menjadikannya RM9,980 seorang.

Perdamaian Injit-Injit Semut antara PAKLAN & MAHATHIR demi survival politik UMNO..!!

Adakah Laporan Polis akan dibuat keatas Ust Zaharuddin & Ust Asri..??

 

Nik Abdul Aziz Nik Mat

[admin] Di Kelantan, berbelas-belas laporan polis dibuat ekoran isu doa HANCUR UMNO.. alih-alih hari ini di dalam Sinar Harian, Dr Zaharuddin Abd Rahman dan Dr MAZA keluarkan kenyataan bahawa doa tersebut tidak salah.

Adakah laporan polis akan dibuat ke atas mereka? Adakah Minda Pondok Pondok akan cabar mereka berdebat? Wallahualam....

Jika GAGAL kali ini.. Berundurlah SEMUA demi Sukan Bolasepak Negara

Kenyataan Terbuka
26 November 2012


Jika Skuad Kebangsaan Gagal ke Separuh Akhir, Undurlah Demi Sukan Bolasepak Negara

Atas rasa tanggungjawab sebagai penggerak dan pelopor anak muda tanahair, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) merasakan sudah tiba masanya keputusan drastik harus dibuat bagi menyelamatkan bolasepak negara dari terus merundum.

Bolasepak merupakan sukan nombor satu negara, sukan yang paling diminati dari puluhan jenis sukan popular. Mustahil rakyat Malaysia tidak nampak apakah kelemahan dan kekurangan sebenar dan mustahil rakyat tidak tahu apakah faktor yang menyebabkan bolasepak negara tidak bermaya. Benarkah negara ini ketandusan bakat pemain sehingga gagal menyerlah dalam peringkat antarabangsa?

Percayalah bahawa negara ini tidak ketandusan pemain berbakat dan tidak juga ketandusan kepimpinan yang sebenarnya mampu membawa bolasepak negara ke tahap yang lebih baik. Cuma badan sukan bolasepak negara gagal menjalankan tanggungjawab tetapi tidak pula mengambil tanggungjawab dalam setiap kegagalan tersebut.

Exco - Jawatankuasa urus pembangunan Gunong Jerai


ALOR SETAR - Kerajaan Negeri menubuhkan jawatankuasa kecil yang lebih efisien dalam mengurus pembangunan di Gunung Jerai yang menjadi salah satu sektor pelancongan yang penting di negeri ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Selambau, YB. Dato’ S. Manikumar berkata, pihaknya inginkan satu pembangunan yang komprehensif di Gunung Jerai serta dikenali di persada antarabangsa.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan ADUN Gurun, YB. Dr. Leong Yong Kong mengenai pembangunan di Gunung Jerai pada Sidang Dewan Negeri Bagi Mesyuarat Kedua Penggal Kelima Dewan Undangan Negeri Kedah Yang Kedua Belas di Dewan Undangan Negeri Kedah, Wisma Darul Aman, di sini.

Menjawab soalan ADUN Ayer Hangat, YB. Mohd Rawi Abd. Hamid mengenai sektor pelancongan lain yang diwujudkan, beliau memberitahu, Kerajaan Negeri juga turut mewujudkan pelancongan berbentuk Islam (Islamic Tourism) yang mengikut garis panduan yang telah ditetapkan.

“Kita juga turut mengetengahkan halal tourism (makanan halal) mengikut syariah dan pengasingan lelaki dan perempuan di kolam renang,” katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...