TERKINI :

Tuesday, November 20, 2012

Fatwa untuk menyelamatkan UMNO kini ditemui..


http://darisungaiderhaka.blogspot.com

Inilah fatwa yang sedang rancak dijaja UMNO "fatwa" Sheikh Prof Dr Sulaiman Saloomi, Ahli Majlis Fatwa Masjidi Haram yang menyatakan adalah "berdosa bersekongkol untuk menjatuhkan kerajaan yang baik".

"Fatwa" itu dicetak pada kain rentang dan dipasang dan dikibarkan disetiap Pusat Daerah Mengundi (PDM) UMNO/BN.

Seperti kebanyakkan syariat Islam yang telah ditetapkan oleh Allah buat semua manusia yang mana kita semua tahu ianya telah dipilih-pilih oleh UMNO untuk diterima pakai oleh mereka begitulah juga dengan fatwa ini sebenarnya.

Fatwa ini telah diolah semula demi membawa kebaikkan bagi membolehkan UMNO terus kekal berkuasa di bumi Malaysia ini..
Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi telah menegaskan adalah haram bagi umat Islam menyokong kumpulan yang berniat atau bertindak mahu menjatuhkan sesebuah kerajaan negara Islam walaupun dalam kepimpinan itu didapati berlaku kesalahan melibatkan hukum syarak.

Kata beliau, ia kerana tindakan menjatuhkan kerajaan negara Islam itu adalah tidak dibenarkan agama, apatah lagi jika umat Islam tersebut mahu menggantikan dengan pemerintahan yang boleh mendatangkan bahaya lebih besar ~ Utusan

Alasan MALAYSIA sebab tidak Iktiraf HAMAS

'M'sia tak iktiraf Hamas tapi sokong negara Palestin'

Malaysia tidak mengiktiraf Hamas walaupun mendukung pembentukan negara berdaulat Palestin kerana akur dengan ketetapan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) yang tidak mengiktiraf parti itu sebagai kerajaan Palestin, kata Datuk Seri Nazri Abdul Aziz.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata demikian ketika menggulung usul mengutuk keganasan Israel terhadap Palestin menerusi kempen ketenteraan terhadap semenanjung Gaza bermula 14 November lalu.

"Oleh kerana Malaysia ahli kepada PBB, kita tiada pilihan melainkan tidak mengiktiraf Hamas.

"Tetapi kita mempunyai hubungan secara tidak langsung dengan Hamas sebagai sebuah parti yang menguasai (Palestin) atas pilihan rakyat Palestin untuk menubuhkan kerajaan," katanya.

Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) bangkit mencelah dan mengusulkan agar Parlimen Malaysia mengambil pendirian berbeza daripada pendirian kerajaan – dengan mengiktiraf Hamas sebagai kerajaan sah Palestin.

Kenapakah kerajaan Malaysia tak mengiktiraf kerajaan sah pimpinan HAMAS di Palestin ???

Iktiraf pilihanraya Palestin 2006, HAMAS kerajaan sah – Chin Tong

20 November 2012

KUALA LUMPUR, 20 NOVEMBER: Kerajaan Malaysia digesa mengiktiraf HAMAS sebagai kerajaan sah Palestin sebagaimana keputusan pilihanraya negara itu pada 2006.

Setiausaha Antrabangsa DAP, Liew Chin Tong dalam satu wawancara berkata, bahawa Amerika Syarikat dan komuniti antarabangsa seharusnya kembali kepada keputusan pilihanraya tahun 2006 dan mengiktiraf kerajaan yang dipilih warga Palestin.

Bagi beliau, pengiktirafan antarabangsa terhadap kerajaan sah pimpinan HAMAS itu akan memberi ruang dan peluang kepada Palestin untuk wujud sebagai negara yang berdaulat serta membolehkan solusi dua negara beroperasi.

Aduhai kamera AES ada kemera POLIS pun ada...semua nak hisap darah rakyat..!!Rumah Pak Mat dirompak, anak dirogol dan doa....

Rumah Pak Mat dirompak, anak dirogol dan doa

 
Suatu hari rumah Pak Mat dipecah masuk oleh perompak. Pak Mat dan isteri diikat dan tidak mampu berbuat apa-apa.

Perompak-perompak itu bukan sahaja mahukan duit, malahan anak perempuan Pak Mat telah dirogol manakala anak lelakinya pula telah dibelasah dengan teruk.

Tatkala itu, yang Pak Mat mampu lakukan hanyalah berdoa;
"Ya Allah, hancurkan perompak-perompak tersebut," doa Pak Mat.

Setelah mendengar doa tersebut, perompak-perompak itu terus memarahi Pak mat lalu berkata;
"Mana boleh doa macam tu, kami ni  Islam bahkan kami juga Melayu seperti anda. Jangan doakan kehancuran sesama Melayu, sesama Islam. Nanti Cina yang bertepuk tangan.

Kesokkan harinya di TV3,
" Doa Pak Mat pecah belahkan Islam"

Idea asal: Malaysian gags

Apa akan jadi PRU13 kepada BN & PR - Evolusi Peti UNDi & Revolusi

Inovasi Politik (1)

Oleh: MSK


Kampung Simpang Pulai adalah kampung yang paling ulu dalam negeri Perak. terletak dalam daerah Hulu Perak, dalam DUN Pengkalan Hulu. Semuanya ulu.

Tapi aku salut kat pemuda PAS kg. Simpang Pulai, Pengkalan Hulu sebab berani menjemput Team Mediaperak untuk membuat program disana. Ketika kepimpinan PAS Perak mengambil sikap berkonfrontasi dengan Mediaperak, Pemuda PAS cawangan dengan beberapa orang aktivis masyarakat Pengkalan Hulu berani menjemput Team Mediaperak untuk berdepan.

Aku juga salut kepada pemilik Rumah Anak Yatim Abu Nur yang sedia menjadi hos program tersebut. Malah aku salut kepada Tuan Ahmad Sasi yang bersikap gentleman mengkritik blogger-blogger dari Mediaperak khususnya. Macam tu baru seronok sebab berani cakap berdepan…bukan cakap dibelakang. Malah..apabila penonton tidak berganjak sehingga jam 2.00 pagi..bagiaku  itu satu kejayaan. Apatahlagi program tersebut bukan program ceramah, sebaliknya satu program yang belum pernah dibuat sebelum ini.

Ibrahim Ali atau Hasan Ali pun boleh menjadi Perdana Menteri

oleh Aspan Alias

Siapa akan menjadi PM selepas PRU ini sedang sibuk diperbincangkan selepas muktamar PAS di Kelantan hujung minggu lepas. Kedua-dua belah pihak membahaskan siapa yang paling layak menjadi PM: TGHA atau Anwar Ibrahim? Isu ini masih diperbualkan termasuk oleh pemimpin-pemimpin UMNO sendiri. Syed Hamid Albar berkata Anuar lebih layak dari TGHA walaupun perwakilan muktamar mencadangkan Presiden partinya untuk menjadi PM. Ramai di kalangan pemimpin UMNO telah berbelah bagi, samada TGHA atau Anwar yang lebih layak untuk memikul beban tersebut.

Tetapi yang sangat jelas ialah pemimpin-pemimpin UMNO sendiri seolah-olah telah menerima hakikat yang PR akan memenangi PRU ini. Kalau tidak masakan di antara pimpinan UMNO sendiri berbincang siapa yang lebih layak di antara Anwar dan TGHA. Rupa-rupanya bukanlah saya seorang yang berfikir yang UMNO akan menerima kekalahan malahan mereka yang masih kekal dalam parti itu sendiri berbincang tentang pilihan di antara Anwar dan TGHA.

Ini merupakan kali pertama rakyat bercakap tentang PM dari pihak pembangkang sekarang ini selepas rakyat menukar mandat mereka dalam PRU yang akan datang. Isu ini pastinya satu isu yang akan menjadi hangat dan tidak akan berhenti senyap dalam masa terdekat ini. Bagi saya kedua-dua nya layak, tetapi biarlah kita selesaikan PRU ini dahulu. Kadang-kadang ada pihak yang tidak berjaya niat dan tujuan mereka kerana sebelum pun pergi ke hutan sudah membilang buah kerayung.

Presiden PAS tak nak pun jawatan PM tu tapi perwakilan saja yg lebih sudu dari kuah..!!

Apa sebenar kata Presiden PAS tentang isu jadi PM  

KUALA LUMPUR: Laporan muka depan akhbar The Star yang dimiliki oleh MCA jelas mahu melaga-lagakan Presiden PAS dengan para pemimpin Pakatan Rakyat yang lain apabila melaporkan beliau bersedia menjadi perdana menteri, tetapi apakah sebenarnya yang beliau kata dan maksud.


Muka depan The Star hari ini melaporkan, "Hadi ready to be PM" (Hadi bersedia menjadi PM).

Namun tajuk untuk edisi onlinenya agak berbeza iaitu, "It is syiok (thrilling) to be PM." (Syok juga kalau jadi PM)."

Selari dengan The Star adalah, media dalam talian The Malaysian Insider juga membuat laporan sealiran dengan akhbar MCA itu. "Hadi ‘alu-alukan’ cadangan perwakilan dilantik jadi PM", menjadi tajuk media itu.

Kedua-dua laporan ini membayangkan seolah-olah Presiden PAS itu mahu menjadi perdana menteri.

Ekoran kedua-dua laporan itu, timbul fitnah kepada Presiden bahawa beliau dikatakan 'setuju dan bersedia' untuk menjadi perdana menteri.

Namun, Malaysiakini pula membuat tajuk "Syor jadi PM, syok juga sepintas lalu - kata Hadi".

"Syok (seronok) juga sepintas lalu. Tetapi saya kata di sini, saya minta Tuhan jadikan cita-cita menangkan Islam, lepas tu nak mati, matilah,"katanya dalam ucapan penangguhan Muktamar PAS ke-58 di Kota Bharu semalam.

Membisu Ketika. Program Wacana " Pas Ajaran Sesat"

Idris Hj Ahmad


Kenapa Umno bising dengan doa untuk hancurkan Umno, tetapi diam membisu ketika Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu pimpinan Datuk Seri Ahmad Said mengadakan Wacana Pas Parti Ajaran Sesat, pada 11 April 2012 di Dewan Konvensyen Taman Tamadun Islam Terengganu.

Atas asas apa Pas dituduh ajaran sesat. Ayat al-Quran mana yang Pas menyelewing? Layakkah Pas dilebel sebagai menganut ajaran sesat, semata-mata kerana hendak memperjuangkan Islam di negara ini. Cabaran untuk debat atau muzakarah sampai hari ini tidak bersahut. Jika program ini berjalan maka tidak timbul lagi tohmohan ini terhadap Pas

Mana suara ulamak pengampu Umno yang kelu dan bisu ketika Tun Dr Mahathir mengatakan Malaikat juga buat salah. Sedangkan Malaikat makhluk yang tidak pernah melakukan kesalahan. Apakah mereka hanya menjadi jantan ketika berhadapan dengan Pas, tetapi menjadi pondan apabila pemimpin Umno menghina Islam secara jelas.

Ahli PAS perlu terima hakikat yang TG Hj Hadi takkan jadi PM selepas PRU 13

Kecuali la kalau kerusi yang PAS menang lebih dari kerusi yang Umno menang dan semua wakil rakyat PAS sanggup berkerjasama dengan Umno membentuk kerajaan, yang juga atas kertas nampak mustahil boleh berlaku.
Harakahdaily melaporkan:
KUALA LUMPUR: Laporan muka depan akhbar The Star yang dimiliki oleh MCA jelas mahu melaga-lagakan Presiden PAS dengan para pemimpin Pakatan Rakyat yang lain apabila melaporkan beliau bersedia menjadi perdana menteri, tetapi apakah sebenarnya yang beliau kata dan maksud.

Muka depan The Star hari ini melaporkan, "Hadi ready to be PM" (Hadi bersedia menjadi PM).

Namun tajuk untuk edisi onlinenya agak berbeza iaitu, "It is syiok (thrilling) to be PM." (Syok juga kalau jadi PM)." - Hrkh.
Juga dilaporkan:
Selari dengan The Star adalah, media dalam talian The Malaysian Insider juga membuat laporan sealiran dengan akhbar MCA itu. "Hadi ‘alu-alukan’ cadangan perwakilan dilantik jadi PM", menjadi tajuk media itu.

[Gempar] Petang ini ada ADUN BN yang di istihar BANKRAP cuba nak masuk DUN KEDAH petang nanti..!!
berita dari SINAR HARIAN:

Muflis: Speaker sah Syed Sobri hilang kerusi Adun

ALOR SETAR - Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun) Kedah, Datuk Dr Abd Isa Ismail mengesahkan Adun Kuala Nerang, Datuk Syed Sobri Syed Hashim telah hilang kelayakan sebagai wakil rakyat ekoran laporan Jabatan Insolvensi membuktikan beliau sudah muflis sejak 7 April 2010.

Katanya, berdasarkan laporan rasmi itu, secara automatik Syed Sobri tidak boleh hadir Sidang Dun Kedah, bermula hari ini.

BN Kedah dijangka masuk Sidang DUN sebagai singa tetapi keluar macam kucing SiamSemua rakan-rakan admin Kedah La nampaknya keletihan baru balik dari Muktamar terpaksa pula menyambung tugasan untuk Sidang Bajet 2013 esok di DUN Kedah. Ada yang jadi perwakilan dan yang jadi petugas ICT, semuanya terpaksa menyumbang bakti untuk perjuangan Islam. Kerja menegakkan kebenaran dan menumbangkan kebatilan ini tidak akan terhenti hingga qiamat. Ditakdirkan kita kembali mengadap Ilahi ada pula mata rantai yang akan menyambung kerja Islam.

Kita adalah pejuang Islam yang sangat kerdil dan lemah dari aspek kekuatan fizikal, material atau logistik berbanding musuh yang memiliki segala-galanya. Itu adalah sunnah perjuangan Islam di sepanjang zaman. Tentera Islam hanya seramai 313 berbading lebih 1000 tentera musuh di medan Badar. Tetapi pejuang kebenaran memiliki satu perkara yang tidak dimiliki oleh musuh iaitu 'senjata rahsia'. Apakah senjata itu? Rasulullah SAW mengajar bahawa 'Doa adalah senjata orang Mukmin.' Itulah senjata yang mampu dimiliki dan digunakan oleh PAS dalam menghadapi Pakatan Ahzab MCA, UMNO, MIC serta lain-lain parti komponen mereka yang berjumlah 13 kesemuanya. Doa adalah sebesar-besar senjata!

Apabila PAS bermunajat dan berdoa ke hadrat Allah SWT meminta supaya pihak musuh dilemahkan, dijahanamkan atau dikalahkan maka PAS sedang menggunakan senjata yang diajar oleh Rasulullah SAW. PAS berdoa supaya parti UMNO itu hancur lebur, bukan berdoa supaya orang-orang UMNO pecah perut, berkecai daging dan tulang.... tak kisah sebab Allah Maha Mengetahui apa yang orang PAS maksudkan.

Jawapan MB pasai cerita Balak di Berita Harian semalam

MB Kedah: Tebang balak untuk agropelancongan

Penebangan balak membabitkan kawasan seluas 400 hektar di hutan simpan Tasik Pedu, Padang Terap adalah bagi membangunkan taman agropelancongan pertama negara, kata Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Katanya projek itu akan tetap diteruskan sekalipun Jabatan Alam Sekitar (JAS) telah menolak laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA).

Ini kerana katanya JAS memperuntukkan EIA bagi kawasan yang berada pada paras 240 meter dari aras laut, manakala Jabatan Perhutanan pula mensyaratkan hanya kawasan pada ketinggian 750 meter yang perlukan EIA.

"Nak ikut yang mana...tanah telah ditolak. Peruntukan RM20 juta untuk projek ini akan dimasukkan dalam Belanjawan 2013," katanya kepada pemberita, di Alor Setar hari ini.

Berdoa kepada ALLAH, kerana tiada tempat mengadu

Wartawan Sinar Harian
20 November 2012
Dr Maszlee Malik
Dr Maszlee Malik
 
SHAH ALAM – Pas mendoakan kehancuran Umno dan Barisan Nasional (BN) mungkin disebabkan kezaliman yang dibuat terhadap rakyat.

Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dr Maszlee Malik berkata, Pas berbuat demikian kerana parti itu didakwa tidak ada tempat untuk mengadu menyebabkan mereka berdoa dengan ALLAH.

Menurutnya, Pas berbuat demikian kerana kezaliman yang dihadapi oleh mereka antaranya royalti minyak rakyat Kelantan, kezaliman kepada parti itu yang merupakan parti pembangkang dan fitnah serta kebebasan media.

“Doa harus bagi yang dizalimi. Doa orang yang dizalimi tidak ada hijab (dinding) dengan ALLAH SWT,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...