TERKINI :

Tuesday, November 6, 2012

Insya'Allah..Bersedia dan jangan terkejut terima kemenangan!

oleh Ahmad Lutfi Othman

Saya melihat Himpunan Kebangkitan Rakyat, 3 November, di Seremban Jaya, sebagai   pelepasan pecutan awal di pusingan terakhir buat aktivis dan pemimpin Pakatan Rakyat berdepan Pilihan Raya Umum Ke-13. Ia bukan sekadar satu upacara penuh simbolik untuk menggerakkan seluruh potensi kekuatan bagi menamatkan era BN, tetapi komitmen padu membawa perubahan menyeluruh yang didambakan setiap warga selama ini.

Meskipun jadualnya bertukar, daripada acara kemuncak menghimpunkan sejuta orang di Stadium Bukit Jalil atau Stadium Shah Alam, kepada himpunan di peringkat zon -- dengan memilih Negeri Sembilan sebagai tapak bersejarah membuka laluan kepada momentum tsunami politik 2008 ke arah selatan -- ia tetap membawa makna besar ke arah pembebasan Putrajaya. Seremban  menjadi saksi bahawa penampan yang memagari negeri-negeri yang dikatakan kubu kuat Umno lebih empat tahun lalu, sudah mulai roboh.

Dari petang ke malam Sabtu itu, hujan lebat ternyata tidak dapat menghalang tekad waja dan azam jitu rakyat untuk berpusu-pusu memeriahkan himpunan, mendengar amanat pemimpin, berkongsi pengalaman bertanya khabar, juga selingan hiburan personaliti terkemuka tanahair. Audien pelbagai bangsa, daripada pelbagai latarbelakang dan lapisan umur, setia menunggu sehingga tamat program. 

Utusan Malaysia, akhbar paling banyak bayar saman…
RASA kasihan juga bila baru-baru ini Utusan Malaysia membebel bila dilarang masuk ke Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang untuk membuat liputan. Maka, bila tidak puas hati dengan larangan itu, dituduhnya Ketua Menteri, Lim Guan Eng fobia. Mana tidaknya, kalaulah kita dikejar orang gila, pun akan fobia juga.

Maka berkokoklah Awang Selamat memperli Ketua Menteri, Lim Guan Eng, “berani kerana benar, takut mungkin kerana salah”. Senang cerita beginilah, kalau nak jadi akhbar rasmi UMNO, ishtihar sajalah. Tak payah nak berselindung lagi dengan lesen akhbar harian, pembaca pun dah naik muak dan meluat.

Guan Eng bukan takut kerana salah atau berani kerana benar. Masalahnya, bila diberi muka kepada Utusan Malaysia masuk membuat liputan, silap gaya; kalaulah yang dicakap  itu emas, dilaporkannya pula sebagai besi buruk. Kan hodoh benar bunyinya tu1.

Utusan Malaysia ‘raja spin’

Bukannya kita tidak tahu, sebelum ini pun bos Utusan Malaysia pernah ajar blogger UMNO untuk  spin-putar belit berita. Kata Zaini Hassan Ketua Pengarang Utusan Malaysia tersohor itu, “Kita boleh spin, macam mana kita nak spin sesuatu fakta supaya memihak kepada kita, itu okay.”

Maka sebab itulah tidak hairan kalau Utusan Malaysia kalah banyak saman. Baru-baru ini Utusan Malaysia kalah kepada Lim Guan Eng sendiri, kenalah bayar RM200,000. Sebelum itu juga pernah cuba membatalkan saman mantan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Syad Hussin Ali yang menuntut ganti rugi berjumlah RM10 juta tetapi gagal. Utusan Malaysia juga pernah kalah saman dengan bekas MB Perak, Datuk Seri Nizar Jamaluddin dan Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok, pada 2009 pula, Utusan kalah saman kepada Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad mengenai isu “Pak Janggut”.

AES - Tu dia aihh..Max 90km/hr tapi 80km/hr pon dah kena dah...

Lagi kepincangan AES didedahkan. Berita gembira kepada mangsa...

Pengguna jalan raya yang menerima notis saman berhubung kesalahan kelajuan yang melibatkan kamera AES khususnya di KM6.6 Jalan Kajang-Puchong SKVE diminta supaya menghantar butiran saman mereka kepada Kempen Anti Saman Ekor (KASE).

Ini kerana, butiran had kelajuan yang tertera pada notis yang dikeluarkan nyata bercanggah dengan had yang ditetapkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) seperti dipaparkan di laman web rasmi mereka.

Penasihat Perundangan KASE, Zulhazmi Shariff berkata, terdapat pengurangan had laju kepada 80 kilometer sejam (km/j) di kawasan berkenaan sedangkan had kelajuan yang ditetapkan adalah 90 kilometer sejam.

Nak Tunjuk Baik Konon.. undang-undang TUKAQ AGAMA sampai sekarang pun tak selesai lagi..

oleh AnakKedah007.blogspot.com

 
Sembang ja puak nie..nak pertahankan ISLAM konon.... macam-macam hangpa bantai Nurul Izzah walaupun dia dah buat penjelasan apa yang beliau sudah katakan tuu.. Saja nak spin nak bagi huduh....

Pertahankan Islam konon....nie Jika org islam masuk agama lain yg umuq 18 thn keatas pakai tak boleh buat apa dah mak dan pak dia....masuk mahkamah pon kalah sbb dlm undang2 negara PERKARA 11 PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN termaktub macam tuu.. mai kat luaq riuh rendah pertahan agama...undang-undang tu pun tak boleh nak ubah.. saja sembang nak bagi PAKATAN RAKYAT nampak busuk jaa...

Ada pandangan bahawa Perkara 11 Perlembagaan Persekutuan juga memberi hak kepada warga negara Malaysia yang cukup umur, iaitu 18 tahun memilih sendiri agamanya, termasuk menukar agama. Hujah ini diperkuat kes gadis Cina Kelantan, Suzie Teoh yang mengaku masuk Islam pada umur 16 tahun. 

Nah Ambik Suka Fitnah Sangat.. Nurul Izzah mahu SAMAN........

SALMIAH DRUHAMAD DRAHSIN
6 November 2012
Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar 
 
SHAH ALAM - Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar mahu mengambil tindakan perundangan ekoran laporan media beliau mengeluarkan kenyataan rakyat tidak harus dipaksa mengamalkan ajaran tertentu termasuk kepada orang Melayu.

"Peguam akan mengambil langkah seterusnya," ujar Nurul Izzah menerusi laman mikro Twitter milik beliau.

Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) semalam memaklumkan mungkin akan memanggil Ahli Parlimen Lembah pantai itu untuk membantu siasatan.

Pengarah Jais, Datuk Marzuki Hussin berkata, tindakan itu hanya boleh diambil sekiranya pihaknya menerima maklumat berhubung perkara tersebut.

“(Kenyataan itu) serupa juga dengan kenyataan semua agama adalah sama. Ia salah, mana boleh semua agama sama. Islam lain, Tuhan sudah kata Islam adalah sebaik-baik agama.

“Kalau ada rakaman itu minta dipanjangkan kepada kita. Tak semestinya ada laporan, maklumat (sudah) cukup, kita boleh bertindak. (Setakat ini), kita tak dengar maklumat itu lagi,” katanya.

Panggil juga Utusan, kata Nurul Izzah kepada Jais

KUALA LUMPUR: Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) disaran turut memanggil wakil akhbar Utusan Malaysia bagi memberi keterangan berhubung laporan mengenai kenyataan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dalam  forum ‘Negara Islam: Versi Mana; Siapa Bertanggungjawab?, Sabtu lalu.

Izzah berkata, beliau bersedia memberi keterangan kepada Jais jika dipanggil berbuat demikian dan mahu Utusan Malaysia juga disoal siasat kerana memutar belit kenyataannya.

"Ya, saya harap dia (Jais) panggil Utusan Malaysia sekali sebab dia keluarkan kenyataan fitnah akidah tersebut," kata beliau pada sidang media di lobi parlimen hari ini.

Ahli Parlimen Lembah Pantai itu bagaimanapun berkata, beliau tidak boleh mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung perkara itu pada masa sekarang atas nasihat peguam.

"Saya mengajak semua untuk merujuk kenyataan saya dalam blog dan saya dinasihatkan oleh peguam untuk tidak lagi membuat kenyataan kerana peguam saya akan mengambil tindakan seterusnya," katanya.

RM10 bilion bajet tetapi entah ke mana...Tahukah anda bahawa negeri Terengganu di sepanjang di bawah pentadbiran Menteri Besar, Datuk Sri Ahmad Said, perbelanjaan kerajaan negeri telah mencecah hampir RM10 billion?

Bermula dari tahun 2008, negeri Terengganu telah mencatatkan bajet tertinggi di seluruh Semananjung Malaysia dengan berbelanja lebih RM2 bilion setiap tahun.

Perbelanjaan tahunan ini jauh mengatasi negeri-negeri maju seperti Selangor, Johor dan Pulau Pinang.

Ini merupakan 'perbelanjaan amat luar biasa’ dan menghairankan sepanjang pentadbiran Datuk Ahmad Said memimpin negeri ‘Darul Iman’ ini.

Ya, siapa boleh menjangkakan bahawa ‘negeri kaya rakyat miskin’ ini boleh berbelanja dengan jumlah yang amat besar dan menakjubkan.

Persoalannya, apakah ini telah memberi manfaat kepada rakyat Terengganu yang rata-rata terpaksa bergelut dengan kehidupan harian yang amat mencabar?

Cubalah anda tinjau sepanjang persisir pantai di bandar Kuala Trengganu. Anda akan bertemu dengan manusia-manusia miskin yang menjadi nelayan, petani atau pengayuh beca yang kesemuanya hidup 'kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’.

Ini ditambah lagi dengan kos kenaikan sara hidup yang terpaksa dibebani oleh setiap penduduk Terengganu.

Lihat sahajalah kenaikan harga barang keperluan harian seperti minyak, gas, gula, tepung serta pelbagai keperluan dapur lain yang terlalu membebankan golongan bawahan.

Tak payah dok BERLAKON TUDUH NURUL IZZAH laa wahai UMNO...orang dah tau kelaku hangpa..!!!

Nurul Izzah telah dijadikan bahan fitnah dan nista oleh UMNO berkenaan dengan isu murtad. 
 
Sewaktu Natrah dimurtadkan, UMNO cuma berpeluk tubuh dan berdiam diri

Nurul Izzah cuma membaca terjemahan ayat Quran yang berbunyi "Tiada paksaaan dalam agama..." tetapi wartawan yang melapor tersalah faham serta ingatkan itu adalah kenyataan umum Nurul Izzah. Maka, media2 telah membuat silap melaporkan kononnya Nurul Izzah menyokong murtad.

Soalnya sekarang, bagaimanakah dengan rekod buruk UMNO sendiri di dalam menangani murtad? 

Rekod UMNO menyokong murtad bermula sejak zaman 50an lagi dengan peristiwa Natrah lagi. Apabila Natrah dimurtadkan oleh British pada 1950, UMNO cuma berpeluk tubuh dan berdiam diri.

Yang menganjurkan protes menentang permurtadan Natrah adalah mantan Presiden PAS, Dr Burhanuddin Helmi serta Karim Ghani. Tiada seorang pun pemimpin2 UMNO pada masa itu yang merengkok dalam penjara kerana memperjuangkan murtadnya Natrah.

Lagi bukti jelas adalah adalah Akta Jenayah Syariah 1997 untuk Wilayah Persekutuan. Akta tersebut diluluskan oleh UMNO dan ditulis oleh UMNO. Ia adalah hasil usaha kerja tangan UMNO semata-mata dan tiada siapa lagi.

[Penafian Ust Asri] Ada golongan sedang "PELAGA" pimpinan PAS & Dr Asri....

PELAGA = ADU DOMBA

KPT iktiraf KUIN 'Sangat Baik'!!! potong habis semua IPTA

Insaniah terima penarafan ‘Tier 4’ (Sangat Baik) dari Menteri Pengajian TinggiOleh: MUSLIM ABDUL RAZAK

ALOR SETAR – Tohmahan demi tohmahan dilemparkan terhadap Kolej Universiti Insaniah (KUIN) namun ianya tidak menjatuhkan kredibiliti kolej tersebut apabila ianya muncul di antara 16 institusi pengajian tinggi awam dan swasta yang menerima penarafan Tier 4 (Sangat Baik) bagi Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi Malaysia 2011 (SETARA’11) yang diumumkan oleh Menteri Pengajian Tinggi pada 1 November lalu.

Timbalan Pendaftar KUIN, Ustaz Sayuthi Sanusi berkata, dengan mendapat pengiktirafan ini ianya membuktikan bahawa kualiti pengajaran dan pembelajaran di KUIN diperakui oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

“Pada masa yang sama ianya menunjukkan peningkatan memberangsangkan daripada pengiktirafan Tier 3 (Baik) pada 2009.

Nurul Izzah Sedia Beri Kenyataan Jika Dipanggil Jais


KUALA LUMPUR, 6 NOV – Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar bersedia memberikan keterangan kepada Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) berhubung kenyataan beliau pada forum bertajuk ‘Islamic State: Which Version? Whose responsibility?’ sekiranya dipanggil berbuat demikian.

Dalam pada masa yang sama katanya, akhbar Utusan Malaysia juga perlu dipanggil bersama untuk membantu siasatan kerana bertindak memutarbelitkan kenyataan beliau.

“Ya, saya harap dia (Jais) panggil Utusan Malaysia sekali sebab dia keluarkan kenyataan fitnah akidah tersebut,” katanya di Lobi Parlimen.

Jelasnya lagi, beliau turut dinasihatkan oleh pihak peguam untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung perkara berkenaan.

“Saya mengajak semua untuk merujuk kenyataan saya dalam blog dan saya dinasihatkan oleh peguam untuk tidak lagi membuat kenyataan kerana peguam saya akan mengambil tindakan seterusnya,” tambah Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Ingatkan PM saja kaki ponteng PARLIMEN... Menteri wanita pun 2x5 jaa...

 Menteri wanita dibidas gagal hadir jawab soalan

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Wanita Pakatan Rakyat kecewa terhadap kegagalan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat menjawab isu-isu yang dibangkitkan mereka dalam Dewan Rakyat.

Ahli Parlimen Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusof berkata, Timbalan Menteri, Senator Heng Seai Kie mengabaikan soalan-soalan berkaitan wanita walaupun sudah dibangkitkan minggu lalu.

Beliau yang juga Ketua Dewan Muslimat PAS juga berkata, segala kepincangan bermula apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menggantikan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil sebagai Menteri.

"Kita tak puas hati sebab menteri wanita tidak datang menjawab banyak isu yang kami bangkitkan tidak dijawab. Contohnya peruntukan pembangunan bagi tahun 2012 menurun sebanyak tiga kali ganda berbanding tahun lepas.

"Saya tanya adakah ini menunjukkan kementerian sudah mencapai sasaran menyebabkan peruntukan dikurangkan tetapi tidak dijawab," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Di harap Umno akan bentang " hudud versi yang betul" sudah 250k anak luar nikah nie dan kita pakat2 sokong....
Adoila.. Satu lagi berita sedih.. 250 ribu ajerrr... Anak luar nikah@anak tak sah taraf@anak haram.. Amik kau.. Sekolah agama rakyat takmau bagi bantuan... Tarik bantuan, ugut, sindir, label sarang terroris dan sebagainya. Islam ada undang2 pencegahan, tapi tak mau guna. Dok perlekeh lagi adala. Yang sedihnya orang Islam sendiri yang tolak. Chua Soi Lek pun kata macam Orang islam Umno kata. Jadi kita harap Umno akan bentang "versi yang betul" , dan kita pakat2 sokong.


BN jatuh AES lingkop....!!!

Penentangan dalam BN meningkat terhadap keuntungan AES

 Penentangan terhadap keuntungan AES meningkat dalam BN

KUALA LUMPUR, 6 Nov — Sebanyak 2.72 juta saman perlu dikeluarkan dalam setiap lima tahun akan datang bagi dua pemegang konsesi kontroversi kamera Penguatkuasaan Sistem Automatik (AES) untuk menampung kembali pelaburan RM700 juta mereka.

Mengambil kira pihak berkuasa hanya mengumpul purata kira-kira 25 peratus daripada semua saman trafik setahun – meningkat kepada 65 peratus hanya selepas diskaun ditawarkan tahun lepas – kedua-dua syarikat akan perlu mengeluarkan lebih banyak lagi saman untuk menampung pungutan saman yang lemah.

Pengiraan sedemikian telah menyebabkan kebimbangan ahli politik Barisan Nasional (BN) yang semakin meningkat tentang motif keuntungan dalam perjanjian konsesi telah ditandatangani.

“Penswastaan AES boleh dilihat sebagai percubaan untuk mengaut keuntungan kerana ada sesetengahnya ia diletakkan di tempat yang tidak sepatutnya,” kata Ahli Parlimen Umno Sri Gading, Datuk Mohamad Aziz kepada The Malaysian Insider.

Tu dia..Saksi bawa duit Udang Kerpan RM2juta ke rumah MB dah ngaku....

"Saya bawa duit dalam tong, hantar ke rumah MB..." -Lim Teo HuatSeorang pengusaha udang harimau, Lim Teo Huat mengakui bahawa beliau yang membawa duit tunai dalam tong ikan sebanyak RM2 juta (sebahagian dari keuntungan jualan udang) ke rumah Menteri Besar Mahdzir Khalid. Peristiwa itu berlaku sewaktu hampir dengan PRU12 lalu.

Lim terbabit dengan syarikat yang disubkan kerja penternakan udang oleh Kedah Agro Industrial Marketing Sdn Bhd (KAIMSB). Beliau sedia untuk memberi kerjasama sepenuhnya kepada polis atau SPRM jika disiasat berhubung isu kehilangan duit keuntungan projek udang Kerpan pada tahun 2007.

betulkah FATHUL BARI..si Chua Soi Lek tu persoal hudud PAS...ko jangan dok belit beb..???

oleh hamba keamanan

betulkah FATHUL BARI..si Chua Soi Lek tu persoal hudud PAS...

Ko jangan dok SPIN laa mangkok oi... cuba dengaq betoi2 dalam CERAMAH cina tu dalam YOUTUBE nie.. ada ka dia kata HUDUD PAS... ulang ada ka dia sebut HUDUD PAS...


 Hang nie sebenaqnya inilah yg dikatakan ULAMAK ANJING... akai jenoh tapi nak bagi lingkop jaa bukan nak bagi elok....ISLAM boleh jadi celaru dengan hujah hangpa laa...contoh satu lagi macam pertikaian kat bawah nie yg hang dok pertikai MUSLIM kena POTONG TANGAN  tapi BUKAN MUSLIM mencuri TERLEPAS.... ini HUDUD HANG KATA TAK ADIL... hangpa dengaq dulu hujah bangang mamat nie..

HANG TAK TAKUT DOSA KA.........???

Oleh : PUTERI BULAN


Apa istilah sewajarnya yang patut kita lebelkan kepada pelukis kartun di atas...?? Sikap biadap dan kurang ajar...langsung tidak mencerminkan akhlak seorang Islam.

Dengan penuh bangga menghina ulama, menghina Islam..memfitnah secara terang-terangan tanpa bukti dan fakta yang sebenar. Mengungkap mengikut hawa nafsu berlakarkan syaitan..berlebel hati perut yang penuh kebencian..busuk..ibarat najis ...

Nak pertahankan sebuah kerajaan yang korup, penuh penipuan..penuh rasuah..menghalalkan yang haram..mengharamkan yang haram..hidup menekan rakyat...harta negara ibarat harta mak bapak mereka...pemimpin berguling dalam kemewahan..rakyat mengira duit sileng meneruskan kehidupan.

Apa lagi Nurul..jangan dok bagi muka kat UTUSAN nie..saman jee..!!!

Nurul Izzah: Saya sama sekali tidak terima murtad
 
Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar menafikan bahawa kenyataan beliau yang dibuat Sabtu lalu dalam satu forum awam menggalakkan umat Islam murtad.

NONE"Saya sama sekali tidak menggalakkan atau menerima murtad," tegasnya yang juga ahli parlimen Lembah Pantai.

"Saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan.

"Saya kesal kerana ada usaha kalangan yang cuba memutarbelitkan kenyataan saya, seolah-olah saya meremehkan soal aqidah atau mudah menerima orang Islam yang memilih untuk murtad," tegasnya lagi.

Anak sulung ketua umum PKR itu merujuk kenyataannya sebagai panelis dalam forum tersebut yang bertajuk "Islamic State: Which version? Whose responsibility?"

Beliau dilapor berkata tiada seorang pun boleh dipaksa untuk menerima ajaran agama tertentu dan perkara itu juga terpakai untuk orang Melayu.

Berita muka depan Utusan Malaysia hari ini yang bertajuk 'Melayu bebas pilih agama?" dengan memetik laporan Malaysiakini berhubung kenyataan Nurul itu.

BN KEDAH Baru kena RM6.15 juta dah jatuh tersandaq... jawab laa dok diam buat apa..??

  Baru kena RM6.15 juta dah jatuh tersandaq... lagi RM340 juta penyelewengan sedang menunggu untuk dilapor


Oleh: Mat Kering Bakaq Bata

Baru kena pukulan RM6.15 juta kes hilang duit udang Kerpan BN Kedah dah jatuh tersandaq. Tak dak sapa pun berani jawab maklumlah kata pepatah Melayu 'Takut Kerana Salah'. Itu baru satu pukulan... 9 pukulan lagi dok menunggu, lagi besaq-besaq punya.

MK ingat, tak sempat nak kena tumbukan ketiga BN Kedah mampoih terus. Maklumlah bukan sikit2 punya penyelewengan... ni MK kira huduh-huduh hak besaq-besaq saja, hak kecik2 tak ambik kira:

Yayasan Islam Kedah disaman RM11 juta, kehilangan RM6.15 juta keuntungan projek udang Kerpan, kegagalan projek 99 East Langkawi dianggarkan RM50 juta, pemaju Taman Antarabangsa Jerai saman kerajaan negeri RM22 juta, kehilangan pendahuluan pembinaan kompleks MPSPK di Sungai Petani sebanyak RM10 juta, perjanjian air Taliworks yang merugikan kerajaan negeri kira-kira RM14 juta setahun (RM70 juta untuk lima tahun), perjanjian kuari Gunung Jerai yang merugikan, salahguna wang sebanyak RM7.5 juta Seri Temin Development Corporation dan bebanan hutang RM14 juta, skandal pembinaan loji air Padang Sanai dan Lubuk Buntar dengan anggaran kerugian RM140 juta dan kehilangan duit balak di jalan Baling-Durian Burung kira-kira RM3 juta.

Program Mesra Rakyat Daerah Kulim pada 10.11.12


ALOR SETAR – Program Mesra Rakyat Peringkat Daerah Kulim akan diadakan pada 10 November 2012 bermula pada jam 10 pagi hingga 7 petang.

Program anjuran Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri Kedah dengan kerjasama Pejabat Daerah Kulim itu akan diadakan di Perkarangan Masjid An-Najah, Padang Serai, Kulim.

Program tersebut akan dirasmikan oleh Menteri Besar, YAB. Dato’ Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak. Beliau juga turut menyampaikan sumbangan sempena majlis berkenaan. Jamuan rakyat akan diadakan selepas majlis perasmian (tengahari) di mana dua ekor kerbau akan ditumbangkan.

Pada sebelah petangnya, Menteri Besar turut mengadakan lawatan ke projek pertanian di Daerah Kulim.

Sementara itu, wakil-wakil rakyat juga turut turun padang ke kampung-kampung di samping menyampaikan sumbangan kepada golongan yang kurang berkemampuan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...