TERKINI :

Saturday, October 20, 2012

TAK SEMUA orang Cina pandai matematik terutamanya kalau dah BERSAHABAT DENGAN PEMIMPIN UMNO...!!!

iiAAYAAAH !!! LU MANA CEKOLAH LATUK, UTANG MANYAK TATAK BULIH BANKLAP Oiii... KAH KAH KAH !

 
Gua rasalah beb Datuk Wee Ka Siong yang juga Ketua Pemuda MCA ni semasa sekolah beliau TAK GUNAKAN CAPUAH seperti yang selalu di GUNA PAKAI oleh SEKOLAH JENIS CINA... sebab itu BEBAL beliau sama dengan PEMIMPIN UMNO... kah kah kah... ada ke HUTANG BANYAK TAK BOLEH MUFLIS... kah kah kah... sekolah mana lah beliau ya beb... sepatut cikgu kat sekolah tersebut DIPECAT 24 JAM kerana mengajar ILMU SALAH atau ILMU SONGSANG... kah kah kah !.
Dulu gua ingatkan ORANG CINA semuanya PANDAI MATEMATIK beb... tapi gua SILAP kerana TAK SEMUA orang Cina pandai matematik terutamanya kalau dah BERSAHABAT DENGAN PEMIMPIN UMNO... nampak GAYANYA pemimpin Umno lagi BIJAK MENIPU hinggakan orang CINA MCA pun boleh TERPENGARUH dengan PERKIRAAN pemimpin Umno... lebih baik lu jangan jadi orang Cina lah LATUK sebab itu kecik punya PERSOALAN pun lu dah TAK TAHU... kah kah kah !.

Adakah ini jenis dikatakan ULAMAK ANJING... MCA hina ISLAM last DAP & PAS juga yang di komennya..!!

Komen Bangang Fathul Bari Tentang MCA Hina Hudud

"Walaupun ia ditujukan kepada Pas, namun ia tetap bersifat agama kerana mempersoalkan isu hudud secara terang-terangan. Jangan mempersendakan hukum Islam."

“Analisa ringkas mengenai hukum hudud ini boleh menimbulkan pelbagai reaksi negatif daripada umat Islam,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Kalau DAP tolak Islam, kenapa Pas masih bersama mereka dan berjuang atas dasar negara kebajikan?,” katanya.** Pelik sungguh kerana MCA yang hina hudud.., Pi mai pi mai akhirnya Pas dan Dap juga yang kena..? Memang cari makan sungguh ulamak ular*** Umno ni.. hehehe..

Ketua Pemuda PAS pilih "R" menang malam nie..!!!

TRW vs ATM


Nasrudin bin Hassan at Tantawi, 19 Okt 2012

1. Menjelang Final Piala Malaysia edisi 2012 malam esok di Stadium Shah Alam, yang mempertemukan pasukan Kelantan Darul Naim dan Angkatan Tentera Malaysia, membuatkan iklim bolasepak tanah air semakin membara ledaknya. Pastinya Stadium Shah Alam akan menjadi tumpuan semua peminat bolasepak tanah air yang akan menyaksikan pertarungan sengit antara dua pasukan merebut gelaran juara dalam kejohanan paling berprestij negara ini.

2. Kelantan yang lebih dikenali sebagai The Red Warriors turun dengan reputasi sebagai penyandang Piala Malaysia edisi 2010 dan aksi malam esok adalah penampilan keempat The Red Warriors di pentas perlawanan akhir. Pasukan kendalian Bojan Hodak itu turun ke gelanggang final apabila berjaya menumpaskan pasukan Selangor di peringkat separuh akhir dengan agreget 3 – 0.

Memang DAP lebih baik dari Umno


Setiap ucapan punya konteks dan latar-belakangnya tersendiri termasuklah apa yang diucapkan oleh Datuk Husam dalam perbahasannya dalam penggulungan Belanjawaan Kelantan baru-baru ini.

Ketika menyebutkan tentang DAP lebih baik dari Umno, konteksnya adalah tindakan Umno yang menggunakan  peruntukan Akta Kuasa Darurat Kelantan, yang dibentangkan Timbalan Perdana Menteri Tun Hussein Onn di Dewan Rakyat pada 19 Oktober 1977 untuk 'memagerankan' Kelantan.

Saya difahamkan masa itu Akta itu masih dalam  yang pada masa itu masih lagi dalam bentuk rang undang-undang Kuasa Darurat Kelantan.

Usul yang dibawa oleh TPM itu disokong MCA.

Akibatnya sistem pemerintahan demokrasi digantung dan Kelantan ditadbir secara 'de facto’ oleh Kerajaan Pusat apabila MAGERAN diisytiharkan pada 8 November 1977.

MeMAGERANkan Kelantan sebenarnya merupakan satu senjata politik untuk membolehkan UMNO menang di Kelantan pada PRU Mac 1978 berikutnya.

Asal cenderung pada UMNO, kecerdikan pun hilang

Oleh ZULKIFLI YAHAYA
Matlamat adalah perkara akhir dan muktamad yang ingin dicapai. Apabila matlamat dicapai, maka berlakulah kesempurnaan pada perkara tersebut. Matlamat hidup manusia tidak beriman adalah pelbagai, mengikut citarasa mereka masing-masing.

Namun matlamat hidup orang beriman cuma satu iaitu mendapatkan keredhaan Allah. Tidak beriman seseorang itu jika matlamat hidupnya bukan untuk mendapatkan keredhaan Allah.  
 
Oleh kerana usaha untuk mendapatkan keredhaan Allah itu adalah merupakan suatu perjuangan, maka menyempurnakan suruhan Allah adalah satu kemenangan. Orang beriman yang mampu bersolat, berzakat, puasa dan menunaikan haji dianggap orang yang menang kerana berjaya menewaskan semua cabaran sehingga berjaya menunaikan perintah Allah.
Dalam Islam ada perkara yang menjadi kewajipan individu dan ada pula yang menjadi kewajipan kepada pemerintah, bukan individu. Solat wajib ditunai oleh setiap yang beriman, manakala melaksanakan hukum Allah dalam perundangan serta berlaku adil dalam pentadbiran negara adalah menjadi kewajipan kepada pihak pemerintah secara jamai.
Bagi kewajipan individu, lumrahnya semua orang mampu melakukan. Namun bagi kewajipan pemerintah ia terpaksa pula melalui langkah tertentu. Untuk melaksanakan pemerintahan adil (termasuk hukum hudud) ia perlukan kuasa. Ada pihak berusaha mendapat kuasa melalui 'mata pedang'.

Bukti menunjukkan AHLI UMNO sendiri yang akan menjatuhkan UMNO..!!!

 Ahli-ahli UMNO tidak mahu ditambat lagi

Majlis Tertinggi UMNO telah mengambil langkah untuk menubuhkan jawatankuasa untuk memantau pensabotaj parti bagi mempastikan yang tidak ada ahli-ahlinya yang melakukan sebotaj parti dalam pilihanraya nanti.

Nampaknya barulah UMNO mula hendak sedar yang penyakit UMNO itu adalah satu penyakit dalaman yang telah berlaku dengan jelas dalam pilihanraya yang lalu dan juga yang akan datang. Jawatankuasa itu akan diketuai oleh Tengku Ahmad Rithauddin dan seorang wakil dari setiap Bahagian yang akan membuat lapuran online kepada jawatankuasa secara terus.

Penubuhan jawatankuasa ini menyedarkan rakyat bahawa isu ini adalah satu isu yang serius dan ia akan menjadi perkara yang sukar untuk dikawal kerana seseorang ahli itu akan melakukan sabotaj secara senyap-senyap di dalam peti undi. Tindakan ini juga memberikan rasa tidak yakin orang ramai terhadap UMNO kerana pimpinan parti itu sendiri tidak yakin dengan sokongan ahli-ahlinya sendiri.

Inilah bahananya apabila MB KEDAH AZIZAN YANG CENGEI duk sayang sangat puak-puak tali barut nie..!!!

oleh DepaKata.co.ccDepakata apa yang dok berlaku sekarang ini adalah paku buah keras oleh TALI BARUT UMNO dalam WISMA NEGERI.. Puak-puak nie dulu sampai sekarang MB KEDAH AZIZAN YANG CENGEI tu tak pernah sentuh atau jentik hidung pun..dia tatang depa nie bagai minyak yang penoh...sampai orang dia sendiri pun kekadang tu makan hati dek sayangnya MB KEDAH AZIZAN YANG CENGEI kepada golongan TALI BARUT UMNO nie....

Cuba tengok sekarang makin disayangi dan dibelai depa semakin naik lemak dan naik lemak tersebut dah sampai tahap boroi dah perut tu maka kini dah mula nak pecah dah perut tersebut..maka jadilah apa yang dok bising sekarang nie.....

Isu SUK : Utusan Tembak Peluru Tabur..nie dia salahlaku SUK yang depa dok bisingkan tuu..!!!

Kalau UMNO nak pertahan Datuk Rasli, silakan! Kami nak dedahkan salahlakunya sampai UMNO pun akan mampoih sekali

Oleh : MATA KCS

Isu SUK : Utusan Tembak Peluru Tabur

Pada hari (kelmarin) giliran Utusan Malaysia(UM) milik UMNO pula memainkan peranannya mengeksploitasi isu desakan ahli-ahli majlis PBT Kedah supaya Setiausaha Kerajaan, Datuk Rasli Bin Basir meletakkan jawatannya.

UM mencipta isu baru kepada pembaca iaitu PAS lawan KCS.

Tujuan UM mencipta isu baru adalah untuk meraih simpati dikalangan pegawai tadbir negeri (KCS), ahli-ahli politik UMNO/BN maupun rakyat negeri Kedah kepada datuk Rasli. Di samping, rakyat akan menyokong UMNO/BN dalam PRU 13 akan datang. Adakah usahanya berjaya ataupun gagal, UM sendiri tidak pasti. Peranannya ialah menulis dan menyampaikan maklumat mengikut kehendak dan niatnya adalah penting.

Artikel yang ditulis tidak lebih seperti melepaskan tembakan peluru tabur, barangkali bertujuan untuk mengenakan sesiapa yang ada di lapang sasarnya.

Antara salah satu kes mahkamah paling pelik di Malaysia


  • Wajah pembunuh sampai sekarang tak ada siapa yang nampak
  • Pasai apa la depa nie saja-saja pie bunuh minah tuu...
  • Mahkamah cuma cari siapa BUNUH...tetapi orang yang arah bunuh buat tak tahu sahaja
  • Yang susah sangat mahkamah nak suruh cari siapa yang arah bunuh kenapa yaa..
  • JADI JIKA NAK SIAPKAN FILEM INI NAK TAHU ENDING DIA CAMNA..MARILAH KITA UNDI PAKATAN RAKYAT..HABIH SEMUA KITA LONDEH...ORANG BUNUH, ORANG ARAH, ORANG SUBAHAT, ORANG MAIN WAYANG...SEMUA KITA DEDAH..

SUK nak kencing Kerajaan Negeri macam nie pun MB boleh nak simpan lagi kaa..??

PENDEDAHAN SIRI 1 : DATUK RASLI (SUK) DAN KRONI MAHU PERDAYA KERAJAAN NEGERI MEMILIKI PULAU BUMBUN, LANGKAWI

Oleh : MATA KCS

Artikel ini ialah Pendedahan Siri 1 tentang salahlaku dan amalan kronisme oleh Datuk Rasli Bin Basir, Setiausaha Kerajaan Negeri yang menjadi penyebab kebangkitan penentangan ahli-ahli majlis PBT seluruh Kedah.

Pendedahan ini di buat bertujuan rakyat Kedah dan Malaysia memahami tentang sikap dan tindakan Datuk Rasli yang tidak mahu memberi kerjasama dengan Exco dan Menteri Besar Kedah, sehingga menyebabkan pentadbiran kerajaan negeri terganggu.

Ia berkaitan dengan isu penglibatan kroni, mungkin juga proksi kepada Datuk Rasli telah membuat permohonan di anugerah tanah di Pulau Bumbun, Langkawi bagi tujuan pembangunan Pusat Peranginan dan Rekreasi Antarabangsa.

Namun, harapan mereka memiliki tanah di Pulau Bumbun, Langkawi dengan sedikit bayaran kepada pihak kerajaan negeri telah dapat dipatahkan. Ia menyebabkan Datuk Rasli dan kroninya kecewa, sekali gus mereka telah membuat ‘grand design’ di peringkat pentadbiran untuk menghura-harakan pentadbiran dan menjatuhkan Menteri Besar Kedah.

Menjawab hujah mereng Ahmad Maslan beza antara UMNO & DAP..!!!Maaf, aku nak komen pasal ketua penerangan umno ni. Aku rasa beliau banyak tertinggal bas. Dibawah ni disenaraikan perbezaan semasa gerakan (umno sebagai tunjangnya) bn memerintah pulau pinang dengan zaman pulau pinang diperintah oleg PR DAP:-

1. PERUNTUKAN BERKAITAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM.
Tahun 2008 (BN)..............RM25.7 juta.
Tahun 2009 (PR)...............RM33.2 juta.
Tahun 2010 (PR)...............RM38.9 juta.
Tahun 2011 (PR)...............RM45.7 juta.
Tahun 2012 (PR)...............RM64.03 juta.

2. SAGUHATI TAHUNAN GURU KAFA.
Tahun 2008 (BN)..............RM659,000.00.
Tahun 2009 (PR)...............RM879,000.00.
Tahun 2010 (PR)...............RM913,200.00.
Tahun 2011 (PR)...............RM900,000.00.
Tahun 2012 (PR)...............RM900,000.00.

Urusan apa ANWAR & MUSA kawteem sampai tak bagi orang campur...

Tak perlu campur urusan saya dengan Anwar, kata Musa Hassan
Oleh Md Izwan
October 19, 2012

Musa Hassan berkata perbincangannya dengan Anwar adalah berbentuk peribadi. — Gambar fail

KUALA LUMPUR, 19 Okt — Bekas ketua polis negara (KPN), Tan Sri Musa Hassan menyelar cubaan sesetengah pihak yang cuba mencetuskan spekulasi susulan keputusan beliau menggugurkan kes saman ke atas ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Isnin lalu.

Dalam perbualan telefon bersama The Malaysian Insider malam tadi, Musa berkata perbincangan dengan Anwar adalah berbentuk peribadi dan berharap pihak tertentu berhenti daripada terus membuat pertikaian dalam isu tersebut.

“Kenapa mahu sibuk-sibuk hal saya? Ia adalah perkara peribadi antara saya dengan Anwar.

“Ini cubaan sesetengah pihak yang cuba mencetuskan spekulasi dan saya berharap tidak perlu pihak lain untuk terus mencampuri urusan saya dengan Anwar,” kata Musa.

Kes tuntutan saman ke atas ketua pembangkang tersebut telah ditarik balik oleh Musa atas persetujuan bersama antara kedua-dua belah pihak dalam perbicaraan yang berlangsung baru-baru ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Harga Kereta - Rakyat Malaysia Di dahulukan Australia diutamakan..!!!

oleh AnakKedah007

Ini Harga di AUSTRALIA

Harga di Malaysia? Tengok jadual la beb.

[Bongkar - Audit] Isu penyelewengan RM2.55juta.. Siapa Bersalah.. MB @ HANTU UMNO..??

Skandal penyelewengan RM2.55 juta di Bahagian Perumahan, Pejabat SUK Kedah tetap dibayangi UMNO

Oleh SAIBURI SUDIN

Saya beranggapan bahawa pembaca telah meneliti laporan Ketua Audit Negara 2011 berhubung penyelewengan RM2.55 juta yang berlaku di Bahagian Perumahan, pejabat SUK Kerajaan Negeri Kedah. Saya juga beranggapan bahawa pembaca telah mengikuti pendedahan oleh rakan sekerja SS iaitu Enggang Qadha bahawa orang penting di Bahagian Perumahan sendiri adalah individu yang terbabit, pernah ditahan reman oleh SPRM terhadap kes tersebut serta menunggu masa untuk didakwa di mahkamah. Tiga fakta penting yang dikaitkan dengan individu berkenaan ialah:

1) Dia adalah orang kuat UMNO peringkat Bahagian dan Negeri
2) Dia adalah sekutu rapat rapat SUK Kedah Dato' Rasli Basir

3) Dia adalah orang kepercayaan dan kroni kepada bekas MB Kedah, Datuk Seri Mahdzir Khalid

Dia ialah Abd Rahman bin Mohd Saad, Ketua PSU di Bahagian Perumahan.

Dengan pendedahan ini maka ternafilah segala fitnah jahat dan dakyah media maya UMNO Be End bahawa penyelewengan dilakukan oleh 'Kerajaan PAS Kedah', sama ada anggota Exco, jauh sekali dilakukan oleh Menteri Besar.

Pemuda Pas ajak Pemuda Gerakan berdialog

Ahmad Yahaya
Ahmad Yahaya
 
ALOR SETAR - Pemuda Pas Negeri Kedah sedia berdialog dengan Pemuda Gerakan untuk memperjelas isu berkaitan undang-undang Islam termasuk hudud, sekiranya mereka masih prejudis terhadap perundangan Islam.

Ketuanya, Ahmad Yahaya berkata, Ketua Pemuda Gerakan, Tan Keng Liang tidak harus prejudis mahupun mempunyai stigma bahawa setiap garis panduan atau peraturan Islam yang diperkenal di negeri ini dilabelkan sebagai hudud atau undang-undang syariah Islam.

“Keng Liang perlu berfikir dalam konteks lebih luas, peraturan digubal ke arah kesejahteraan dan keharmonian serta meninggikan darjat manusia perlu disokong. Tidak dinafikan, kita berhak bersuara mengkritik atau membantah, tetapi mesti disusuli cadangan penambahbaikan yang lebih efisien,” katanya.

Amannya Negara Kita - nie ada budak hilang pulak.. pakat-pakat cari la noo..!!


Bekas Komando belasah Bekas Ketua Polis Negara...

DAPAT TEPUKAN GEMURUH!!! En. Wahab Osman berjaya 'membelasah' penceramah pro UMNO di Majlis Penyatuan Melayu

http://2.bp.blogspot.com/_ScUiEnxchPY/TEORgjp2WqI/AAAAAAAAAG8/sKVI96njtu0/s320/melayu+leka.jpg 
 Melayu yang leka adalah Melayu yang menyokong UMNO

Ahad yg lalu (14 Okt) bekas tentera, polis dan orang awam dijemput menghadiri majlis anjuran Gagasan Melayu Perak di Dewan Carsem, Taman Maju Rapat kononnya atas nama penyatuan Melayu dan Islam. Penceramah utamanya Dato' Seri Hilmi, Datuk Shamsuri Arshad (bekas Ketua Polis Negara) dan seorang pensyarah KISDAR. Datuk Zaman Khan turut hadir tetapi tidak berucap. 

Ucapan mereka penuh dengan provokasi dan memburukkan PAS, PKR dan DAP. Pimpinan PR seperti Anwar Ibrahim, Tuan Guru Nik Aziz dan Hadi Awang menjadi cemuhan mereka. Tetapi disambut dingin oleh orang ramai. Tidak ada yg memberi tepukan gemuruh kepada mereka. 

Sebaliknya dalam sesi soal jawab, seorang tetamu yang hadir, EN Wahab Osman tampil dengan berani dikhalayak ramai membidas semua hujjah mereka, setiap ucapan yg disertai dengan fakta dan data diberi tepukan bersemangat dan gemuruh oleh para hadirin. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...