TERKINI :

Saturday, September 22, 2012

Satu dunia kutuk Amerika, tapi Umno kutuk Ngeh !

Apalah punya bangang, pencacai Umno tersangat marahkan Tweet Ngeh Koo Ham yang kata "banyak buang masa dan tenaga sahaja." - Yang dia tujukan kepada Khairy.

Satu dunia kutuk Amerika pasal filem yang hina Nabi SAW (lihat entri saya sebelum ini) , tapi sebab bangang yang tersangat, Umno gi kutuk Ngeh Koo Ham pula!

Ini betul-betul buang masa dan tenaga namanya! Maka amat betullah sebagaimana yang Ngeh katakan itu! Ha! ha! ha! Lepas ni, suruh Nazri siasat pula alHusseyn selepas selesai siasat Ngeh!
Berbeza sekali dengan pihak PAS. Mereka tidaklah marah menggila macam Umno bila mereka mulai faham maksud sebenar tweet Ngeh itu. PAS turut menghantar Ketua Pemudanya Nasarudin Tantawi danTimbalannya, Nik Abduh, Ketua Penerangan Pemuda, Ust Ridhuan Md Nor, Khairil Faizi dan lain-lain pimpinan pemuda.

Selain itu lain-lain pemimpin pusat terdiri dari Dr Zulkifli Ahmad, Salehudin Ayub dan Tuan Man Tuan Ibrahim juga turut serta.

Harga saham, Anak dakwa peneroka ditipu

Salmiyah Harun, 22 Sep 2012

KUALA LUMPUR: Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) mendedahkan jumlah pinjaman saham Felda kepada peneroka bernilai RM5,000 sedangkan saham sebenar menurut mereka adalah bernilai RM3,640 untuk 800 unit saham.

Presiden Anak, Mazlan Aliman berkata, selama ini peneroka Felda membeli saham FGVH dengan harga tersebut di mana-mana bank yang menawarkan pinjaman.

Berdasarkan surat perjanjian antara Maybank, Mazlan berkata, peneroka terkejut apabila tercatat nilai belian sebanyak RM5,000, manakala di dalam surat CIMB pula tercatat RM4,000.

"Persoalannya kemana duit yang selebihnya pergi? Ini membabitkan semua peminjam FGVH," katanya surat perjanjian itu diberikan melalui peguam Anak.

Mazlan berkeyakinan, wang selebihnya itu akan disalurkan terus ke FGVH memandangkan perjanjian antara peneroka itu sudah ditandatangani.

Beliau menganggap ini bentuk penipuan yang jelas dilakukan oleh FGVH dan pihaknya akan membuat laporan polis tidak lama lagi.

PKR kata pengerusi SPR penipu besar

KUALA LUMPUR, 22 Sept — PKR hari ini memanggil pengerusi suruhanjaya pilihan raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof “penipu besar” kerana telah membawa fakta yang salah dalam pendaftaran undi di Selangor.

Saifuddin: ”Laporan kita adalah tepat.” — Foto fail
Setiausaha agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, berkata beliau berdiri teguh dengan laporan audit partinya yang terkini, mengatakan ia bukan hanya untuk menafikan laporan SPR.
 
“Dia (Abudl Aziz) boleh cakap apa sahaja alasan yang dia suka, tetapi saya tetap mengatakan laporan kita adalah tepat,” kata ahli parlimen Machang itu kepada The Malaysian Insider.

Pada sidang media hari ini, Abdul Aziz mendedahkan tentang terdapatnya unsur penipuan yang berlaku dalam audit daftar pemilih yang dilakukan oleh PKR di negeri Selangor.

Pengerusi SPR itu berkata, penipuan dikesan sewaktu dijemput dalam sebuah program radio Bernama bersama-sama Saifuddin baru-baru ini.

“Gambar itu telah diubah,” kata Abdul Aziz kepada media, dengan menambah parti itu telah menipu dengan laporannya.

Apa yang kalut dana asing...?

NONESerangan serentak kerajaan menggunakan media perdana yang mendakwa berlaku penjajahan bentuk baru NGO prodemokrasi melalui tajaan dana di negara ini terang-terangan hanya kes "paranoia", kata PKR Sarawak.

"Ia cubaan terdesak BN untuk memperkecilkan perniagaan yang sah, masyarakat sivil dan organisasi dengan sindiran tak langsung, bahawa Malaysia secara rahsia dilemahkan oleh negara asing, bukan sahaja tidak masuk akal tetapi menunjukkan bagaimana BN menggunakan taktik menakutkan-nakutkan di peringkat antarabangsa.

"Taktik momokan ini sebenarnya hanya menunjukkan ketakutan BN sendiri terhadap demokrasi sebenar dan lebih penting lagi mereka melihat puaka yang tidak wujud," kata Ketua PKR Sarawak Baru Bian dalam kenyataan semalam.

Akhbar milik Umno Utusan Malaysia dan akhbar berkaitan Umno Berita Harian dan New Straits Times semalam melaporkan di muka depan NGO berpangkalan di Amerika Syarikat National Endowment for Democracy (NED) dan badan lain di peringkat antarabangsa mendanai NGO di Malaysia.

Laporan sama juga ditayangkan dalam waktu perdana TV3 semalam yang menyifatkan perkara itu sebagai penjajahan bentuk baru.

Mahathir mahukan orang Melayu berlindung di bawah UMNO walaupun sudah busuk sampai ke ususnya

oleh Aspan Alias

Dr Mahathir berkata di Johor Baru dua hari lepas yang pemimpin yang baik perlu menerima teguran yang membina. Ini pun Mahathir benar dan betul tetapi jika kritikan itu di arahkan kepada beliau itu adalah satu kesalahan besar. Apabila beliau di tegur dan di tandingi secara demokratik beliau mengambilnya sebagai satu tindakan memalitkan tahi ke muka dan beliau tidak dapat menerimanya. Hasilnya beliau secara sistematik telah mengharamkan partinya sendiri.
Apabila sistem dan undang-undang yang masih baik semasa itu mampu untuk memulihkan parti yang beliau haramkan itu, maka sistem itu di bunuhnya dengan menceroboh Badan Kehakiman yang sepatutnya bebas dari pengaruh eksekutif. Empat orang hakim Mahkamah Agung telah di pecat termasuk Ketua Hakim Negara Tun Salleh Abas melalui penubuhan ‘tribunal’ yang amat tercemar cara penubuhannya.
Apabila semua sistem berada di tangan beliau, Dr Mahathir bertindak mengikut kehendak hatinya sendiri. Tidak lagi sistem demokrasi yang betul kerana semuanya boleh dilakukan oleh Dr Mahathir dan itulah yang membolehkan beliau terus berkuasa dengan rakus selama 22 tahun itu. Jika sistem tidak tercemar Dr Mahathir tidak akan dapat kekal kerana populariti beliau telah jatuh hasil dari pemilihan 1987 itu.
Di Johor itu juga Dr Mahathir telah menasihatkan yang pemimpin tidak tunggu lama-lama dan memberikan peluang kepada pemimpin lain untuk naik. Seseorang pemimpin mesti memahami isyarat yang di dapati dari bawah supaya seseorang itu tahu bila untuk turun. Nasihat ini membuatkan kita lebih yakin yang Mahathir adalah seorang yang benar-benar mudah lupa dan hanya pandai memberi nasihat kepada orang lain sahaja.

Gempar - Pelakon filem lucah hina Islam....jom demo....


Wajarlah kenyataan Ngeh Koo Ham dihadapi macam lembu gila?
Oleh ZULKIFLI YAHAYA

Selepas melalui 12 kali PRU, maka inilah kali pertama Umno bertekad akan menggunakan hanya satu persoalan isu dan kepada hanya satu kelompok manusia di negara ini untuk dipengaruhi; dalam mempertahankan kuasanya.

Satu persoalan isu yang dimainkan itu ialah isu racis Melayu. Isu kononnya DAP anti Melayu/Islam, Melayu hilang kuasa, PAS jadi pak turut DAP, kedudukan Melayu dan raja terancam; semuanya berlegar dalam lingkungan persoalan racisme sempit yang satu itu.

Satu kelompok manusia yang jadi sasaran utama mereka pula ialah orang Melayu. Umno seolah-olah tidak peduli lagi akan kelompok minoriti yang lain di negara ini. Bukan kerana mereka menjadi tidak penting bagi BN tetapi barangkali mereka sudah berputus asa untuk memenangi hati kelompok minoriti (tetapi besar jumlah angkanya)  itu.

Tahap pemerintahan BN sudah tepu...tiba masa untuk tolak BN

oleh Pak Din Kupang

Berdasarkan perkembangan semasa..adalah hampir mustahil UMNO BN akan kekalkan kemenangan atau setidaknya kekalkan kerusi yang sedia ada dalam GE 13 nanti. Lihat saja dalam GE 12 lepas, kadar swing pengundi bukan Melayu yang tidak seberapa pun telah menyebabkan 5 buah negeri jatuh ke tangan PR..inikan pula jika swing pengundi mencapai 50%~80%.

Jika trend dan situasi serta mood pengundi sekarang berterusan sehingga hari mengundi, UMNO BN tidak syak lagi akan tumbangkan melainkan dengan keajaiban dan helah kotor saja mampu menyelamatkan parti tersebut.

Saya tidak pelik kenapa Mahathir bersuara demikian. Sebenarnya apa yang keluar dari bibir Mahathir bukanlah apa yang sedang bergelora di hati dan fikiran beliau. Mahathir sebenarnya sedang resah sengsara dan kenyataan beliau itu tidak lebih untuk menyedapkan hati sendiri selain memberi keyakinan untuk menyuntik semangat sisa sisa penyokong UMNO BN yang ada agar terus pertahankan parti berkenaan.

Insya'Allah...PRU 13 Najib akan tumbang..

oleh AnakKedah007,


Zaman Pak Lah sebaik sahaja dilantik sebagai PM, maka beliau beriltizam mahu mendakwa dan membongkar salah guna kuasa para Menteri dan Timbalan Menteri di waktu itu, maka rakyat memberi kemenangan besar yang tidak pernah dialami sebelum ini kepada UMNO/BN. Lantas fatwa Mahathir Iskandar Kutty mengatakan bahawa kemenangan yang terlalu besar tidak baik untuk parti pemetintah......

Sebaliknya apa terjadi kepada janji-janji Pak Lah? (janji orang mengantuk) Tindakan salah beliau melantik menantunya yang seperti "kera kena belacan" itu sedikit sebanyak dihukum oleh rakyat di PRU12, apabila UMNO/BN hanya "senyum kelat" walaupun menang majoriti mudah di parlimen tetapi "lubuk emas" mereka iaitu Selangor, Pulau Pinang dan Perak telah jatuh ke tangan parti lawan.

Isunya adalah sebelum PRU12 lagi, Pak Lah telah membawa pencerahan dan sedikit kelonggaran dengan cara mengurangkan tekanan dan campurtangan terhadap media dan meningkatkan keberkesanan dan keadilan pihak berkuasa dan memperbaiki sistem kehakiman di negara ini dan yang lebih menariknya banyak insentif serta keistimewaan telah diberikan khasnya kakitangan awam. Hasilnya di PRU12 juga, 4 buah negeri telah terbang kepada pihak lawan.

Jangan sampai Umno tiduri isteri anda!

Revolusi Mental Orang Melayu

Orang Melayu mesti buang dan singkirkan pemikiran ini. Yakni, jangan fikir bahawa masa depan kita, kemakmuran kita hanya UMNO boleh buat. Orang Melayu bukan-UMNO pun boleh buat lagi baik.

Yang pegang tampuk kuasa tidak boleh lama mengelak daripada melakukan apa yang dikehendaki oleh majoriti. Orang Melayu majoriti, kan? You cant dismiss the majority

Lim Guang Eng, KM Pulau Pinang. Dalam mengurus negeri tersebut, dia tak mampu mengetepikan kehendak orang Melayu di sana. Dia tahu realiti politik Malaysia. Pengajarannya ialah, sesiapa pun yang memerintah, kalau dia peka dan akur kepada kehendak majoriti, akan selamat.

Orang Melayu mesti bersatu. Tapi bukanlah bersatu di bawah UMNO. Bersatulah dalam fikiran bahawa melalui bertindak seirama dan senada, merekalah yang ada kuasa dan daulat untuk menentukan bagaimana negara ini ditadbir. Kita mungkin ada kerajaan PR yang memerintah- tapi selagi orang Melayu bertindak secara kolektif, kerajaan PR pun tidak boleh lakukan selain daripada apa yang dikehendaki oleh bangsa Melayu. Itulah hakikatnya.

TAHNIAH PENCINTA NABI, TERIMA KASIH YANG MENJAYAKAN

KENYATAAN MEDIA
KETUA PEMUDA
DEWAN PEMUDA PAS MALAYSIA
TAHNIAH PENCINTA NABI, TERIMA KASIH YANG MENJAYAKAN

05 Dzu al-Qa'idah 1433 bersamaan 21 September 2012

Xpresi Hijau Kasih Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam mendapat respon positif daripada seluruh rakyat Malaysia. Xpresi rasa cinta kepada Junjungan Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam telah dizahirkan di hadapan Kedutaan Amerika usai solat Jumaat di Masjid Tabung Haji hari ini.

Ekspresi ini ternyata memberikan satu semangat kepada umat Islam untuk mempertahankan agama Islam dan Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam dari dijadikan bahan mainan oleh musuh-musuh Allah.

Tahniah kepada ribuan peserta “Xpresi Cintakan Nabi” yang hadir. Bagi Dewan Pemuda PAS Malaysia, semua peserta yang hadir mempunyai satu pendirian yang jelas dan menyatakannya dengan tegas kepada mereka-mereka yang cuba menghina Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam dan Islam.

Kena pada DAP bukan main meroyan tapi kena pada GENG SENDIRI menikus habis puak UMNO nie

Penulis upahan Najib dakwa himpunan bantah filem anti-Islam buang masa 

LIHAT printscreen di bawah ini baik-baik. Inilah tweet yang menjadi bahan propaganda diulang-ulang oleh TV3 Suku dan Utusan Syaitan sejak kebelakangan ini untuk menanam kebencian orang Islam kepada DAP.

Berkekalkan sepotong ayat soalan "Are muslims wasting too much time & energy on this?" tweet daripada Ngeh Koo Ham, beliau dilabel sebagai anti Islam siang malam pagi dan petang oleh gerombolan United Malays No Otak, Umno.
    Media gerombolan menuduh kononnya Ngeh Koo Ham menyifatkan perhimpunan membantah Filem anti-Islam "Innocence of Muslim" sebagai membuang masa dan tenaga. Anda ada mata lihat sendiri beliau sedang bertanya bukan mendakwa atau menuduh.

Jika sepotong tweet ini dikira menghina Islam, bagaimana pula dengan kenyataan dan tulisan panjang lebar dikeluarkan oleh Syed Akbar Ali, Presiden Blog House Malaysia, yang juga merupakan penulis upahan Najib Razak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...